Živo mesto – Živa Koroška cesta

Živo mesto – Živa Koroška cesta

Za en cel dan bo Koroška cesta med tržnico in Glavnim trgom odprta samo za pešce in sosede, za vas Mariborčane - vabimo vas torej, da se ta nedeljski dan nemoteno sprehodite po cestišču Koroške ceste ali celo zadremate za par minut na ležalniku sredi ceste in prisluhnete brezavtomobilski sproščenosti in tišini. Od jutra pa do večera boste lahko igrali nogomet ali košarko na cestišču, se pridružili ustvarjalnim delavnicam, ogledali prostore in razstave organizacij na Koroški cesti, si ogledali predstavo uličnega gledališča, prisluhnili koncertu, si izbrali in kupili obleko na vintage bazarju, ogledali akcije gasilcev ali prinesli svoje najljubše jedi, prisedli za dolgo pogrnjeno mizo in pokramljali s sosedi. Tako, kot včasih, tako kot bi lahko kmalu spet bilo!

Odprto pismo direktorju mariborske občinske uprave

Odprto pismo direktorju mariborske občinske uprave

V Kolegiju nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev v kulturi smo se navkljub težkim razmeram na področju kulturne, mladine, sociale in drugih področjih, za kvalitetno ponudbo katerih skrbimo prav nevladne organizacije v tem mestu, odločili za konstruktivno držo in trpeli mesece in mesece, da ste na MOM blagovolili konec aprila pripraviti in sprejeti proračun za tekoče leto. 

Ker se zavedamo, da ima naša lokalna skupnost na voljo manj finančnih sredstev kot v preteklosti, smo se zanašali na vaša prikimavanja, da boste finančni manjko nadomestili s kvalitetnejšim javnim servisom! 

TY & DJ Biznizz v Satchmu

TY & DJ Biznizz v Satchmu

V Maribor prihaja eden najodmevnejših reperjev iz Velike Britanije Ben Chijioke, poznan pod umetniškim imenom TY. Ben si je sloves zgradil na svojstvenem stilu in konstantnim uporom do trendovskih smernic glasbene industrije; lirična iskrenost in realen oris vsakdanjega življenja pa ga jasno ločita od mainstream reperjev. Ben stremi k artistični svobodi, kar poslušalci v njegovih albumih dodobra občutijo, slednje pa ga je privedlo tudi do nominacije za glasbeno nagrado Mercury in sodelovanja s Scratch Perverts-i, Talib Kweli-jem, Blak Twang-om in Arrested Development-i. TY-a bo na odru spremljal spretni DJ Biznizz, prav tako iz Londona, za vzdušje pred in po koncertu pa bosta poskrbela misijina rezidenta Urbadur in Boki Batina.

Rambo Amadeus - Koncert za fene

Rambo Amadeus - Koncert za fene

Rambo Amadeus, glasbenik, poet in medijski manipulator, je glasbeni fenomen na sceni nekdanje Jugoslavije. Kralj glasbene ekstravagance prihaja 20. februarja s "Koncertom za fene" v mariborski Satchmo, kjer bo med drugim odigral tudi svoja zgodnja dela.
Lani je ob 25 letnici delovanja izdal "Six pack", paket prvih pet albumov "O tugo jesenja", "Hoćemo gusle", "PPK M-91", "Mikroorganizmi" in "Titanik".
Na vprašanje zakaj je pet albumov zapakiral v "Six Pack" odgovarja:
Pa zove se "Six Pack", a ima ih 5 zato što je jedan gratis!!! Nekad je kilo leba imalo kilo, a danas 800 grama!
Pojela maca. Kapitalizam!