Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Želodkova skrivnost 3+

18. marca, 2023 10:00 - 11:30

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 18. marca, 2023 at 10:00

gozdna detektivka

Saša Eržen / 35 min

Zamisel za predstavo je izšla iz poglabljanja v bogato zakladnico basni in se razvila v zgodbo, ki razširja formo basni, a ohranja nekaj njenih bistvenih značilnosti. Basni so duhovite, slikovite in nevsiljivo poučne.

Na hrastu je samo en želod in vsaka od živali je prepričana, da mora biti njen. Vsaka to dejstvo utemeljuje z zanimivimi in duhovitimi argumenti. A želod nenadoma izgine. Živali začnejo izginotje raziskovati in obtoževati druga drugo. A v resnici je želodek odpihnil veter, ga položil na mehko zemljico, ga pokril s prstjo, da bo iz njega zrasel nov hrast in rodil dovolj želodkov za vse gozdne živali.

Živalski liki so otrokom blizu, poosebljene živali so dober vstop v zgodbo, so točka identifikacije, točka, ki omogoča branje pripovedi. Žolna, merjasec, srnjaček in veverica … vsaka s svojo prepoznavno obliko, z značajskimi lastnostmi, ki jim jih pripisujemo, omogočajo majhne in dragocene skice o zvitosti, bojazljivosti, pogumu, trmi … o vsem, kar otroci spoznavajo in bodo spoznavali v medosebnih odnosih.

Nakup kart


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
18. marca, 2023
Čas:
10:00 - 11:30
Kategoriji:
,

Prizorišče

Velika dvorana