Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Večno mladi

30. decembra, 2021 20:00

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 31. decembra, 2021 at 18:00

večno mladi

Erik Gedeon

Večno mladi

Ewig jung

Režija: Sandy Lopičić
Predstava traja 1 uro in 40 minut ter nima odmora.   Premiera: 13. november 2015, Stara dvorana

Rock’n’roll komedija, ki v enem zamahu poruši stereotipe o dolgočasnih starcih

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo zaustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065, kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27 ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.
V uprizoritvi Večno mladi skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, na groteskno zabaven način, s pomočjo pevske oz. glasbene terapije, poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock’n’roll tretjega življenjskega obdobja. Ob izvrstnih igralsko-pevskih interpretacijah hitov, kot so “I Love Rock’n’Roll”, “Born To Be Wild”, “I Got You Babe” itd., trohneče odrske deske ponovno katarzično zavibrirajo.
V songdrami Švicarja Erika Gedeona Večno mladi (2007), ki jo je vsestranski glasbenogledališki ustvarjalec Sandy Lopičić z ustvarjalci uprizoritve v vsebinsko in dramaturško adaptirani obliki postavil na oder, so (iz)našli težko iskani zvarek za večno mladost – zabavo, ki trese oder in ruši stereotipe o starcih.

Zasedba

Sestra IrenaIrena Varga
Gospod Lopičić von HorvatDenis Horvat, Sandy Lopičić
Gospa PuckoMateja Pucko
Gospod OstanekKristijan Ostanek
Gospod BiberMatevž Biber
Gospod Drevenšek Jurij Drevenšek, Matija Stipanič
Gospa Šajinović DrevenšekMirjana Šajinović

Prevajalka Mojca Kranjc, prirejevalci besedila ustvarjalci uprizoritve, scenografa Matic Gselman, Sandy Lopičić, korepetitorja Sandy Lopičić, Denis Horvat, dramaturg Vili Ravnjak, kostumograf  Leo Kulaš, oblikovanje maske Leo Kulaš, Jasminka Marksl, lektor Janez Bostič, oblikovanje luči Sandy Lopičić


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
30. decembra, 2021
Čas:
20:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Stara dvorana