Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ŠOLA MOZAIKA, 15+

27. januarja 18:30

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

An event every week that begins at 18:30 on četrtek, repeating until 31. marca, 2022

80€

ŠOLA MOZAIKA, 15+

z mozaičarko Natalijo Zabav

Zlaganje kamenčkov, koščkov stekla, keramike ali školjk je navduševalo že prebivalce Mezopotamije v 3. tisočletju pred našim štetjem. Z mozaiki so krasili stene, tla in ponekod tudi stropove. Pri nas najdemo primere mozaika iz rimskih časov, tehnika mozaika pa se je razširila predvsem v 20. stoletju.

Na celoletni šoli mozaika nas bo skozi raziskovanje različnih tehnik mozaika vodila Natalija Zabav. Spoznali bomo razlike klasičnih in sodobnih mozaikov in različne tehnike polaganja koščkov. Čez vse leto bomo izdelovali različne izdelke za dom ali darilo.

Izdelava mozaika je zelo meditativne narave. Ko roke polagajo kamenčke enega ob drugega, se misli prepustijo toku rutinskega giba in ustvarjalni predanosti.

Cena za tečaj je 80 EUR/mesec

PRIJAVA: Zavod Mars Maribor

Udeleženci delavnice prejmejo vse potrebne materiale, napotke in spodbudo za delo. Obvezne so prijave. Število mest je omejeno na 10. Minimalno število za izvedbo aktivnosti je 5 oseb. Za udeležbo na aktivnostih je potreben PCT oz. veljavni ukrepi vlade za zajezitev epidemije. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Ravnamo odgovorno do sebe in drugih.

 


Organizira: Zavod MARS Maribor 


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
27. januarja
Čas:
18:30
Cena:
80€
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS