Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Kreativni studio za otroke in starše / konS + Nagib

29. julija, 2022 16:30 - 18:30

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 9. aprila, 2022 at 10:00

An event every week that begins at 16:30 on petek, repeating until 25. novembra, 2022

ZVOK + GIB + SEME + IGRA + ELEKTRIKA

Prostor igre in eksperimenta,

raziskovanja in izobraževanja,

ustvarjanja in preizkušanja,

skupnosti in druženja,

umetnosti, znanosti in tehnologije…

Vabljeni na otvoritvena dneva novega celoletnega interdisciplinarnega programa za predšolske otroke in starše, ki bosta potekala v petek, 8. aprila 2022 med 16.30 in 18.30 in v soboto, 9. aprila 2022 med 10.00 in 12.00, kot del praznovanja mednarodnega dneva sprememb. Dobimo se na Koroški cesti 18, v Mariboru.

Od 8. aprila naprej se vzpostavlja KREATIVNI STUDIO OS, prvi interdisciplinarni studio za otroke in starše (predšolskih otrok), kjer se bodo otroci in starši svobodno in odprto vključevali v različne ustvarjalne procese in preizkušali sodobno-umetniške prakse. Ustvarjalna srečanja bodo potekala enkrat tedensko kot raziskovalne in izkustvene delavnice, ki jih bodo usmerjali različni uveljavljeni ustvarjalci, pedagogi, znanstveni raziskovalci na področju zvoka, giba, tehnologije, vizualne umetnosti, naravoslovja, oblikovanja … Program smo zastavili kot kombinacijo različnih umetniških praks in kreativnih področij, ki jih bodo soustvarjali skupaj otroci in starši.

Platforma konS in društvo Nagib vzpostavljata nov prostor igre in eksperimenta, kjer se otroci in starši povezujejo ter raziskujejo “os” oziroma “osišče” različnih umetniških in neumetniških praks. Gre za izobraževalno-raziskovalni prostor, kjer se prepleta ustvarjalnost in preizkušanja novega. V ospredje postavljamo pojem interdisciplinarnosti in izvirnega povezovanja področij, katerih se bodo na svoboden in kreativen način lotevali otroci in starši. Prostor ponuja medgeneracijsko učenje v katerem sodelujejo vsi: od izkušenih strokovnjakov do (predšolskih) otrok in staršev (odraslih). Pri tem gre tudi za vzpostavljanje nove skupnosti in kar je za ustvarjalnost ključno: vzpostavitev okolja, kjervsi skupaj delamo, se izobražujemo, delimo znanje in izkušnje ter se na ustvarjalen način učimo novih veščin in vrednot.

Studio bo potekal brezplačno, enkrat tedensko, in sicer ob petkih med 16.30 in 18.30, na Koroški cesti 18.  

Ekipa ustvarjalcev, raziskovalcev in pedagogov se bo znotraj Kreativnega studia OS tekom leta še dopolnjevala, trenutno pa sodelujejo:  

  • MONIKA POCRNJIĆ hekerca in likovna pedagoginja. Rada riše, spajka in predeluje uporabne predmete ter jih sestavlja v instalacije za performativne namene.
  • ANDRAŽ BOBNAR je vsestranski oblikovalec predmetov in prostora.
  • KATJA KOSI je plesalka, performerka in koreografinja, ki jo zanima raziskovanje giba v relaciji in odnosu do drugih, prostora, objektov in različnih ustvarjalnih praks.
  • BARBARA KUKOVEC igralka in performerka, ki bo skupaj z biologinjo JANJO REPINA POTOČKI razvijala koncept in konkretna gojišča naravnih in umetnih prostorov za semena, rastline, žuželke …
  • NATAŠA BERK je vsestranska umetnica in KAJTIPAČPAŠE je idejna zasnova njenega ustvarjanja z otroci in starši.
  • MARKO LÜK je glasbeni pedagog, producent in DJ.

Produkcija: Platforma KonS / MKC Maribor in društvo Nagib

Podpora: Mestna Občina Maribor

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Povezava do originalnega članka