Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem: Imej lep dan

30. aprila, 2022 19:00

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 30. aprila, 2022 at 19:00

5€

24. in 30. 4. 2022 ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem:
Imej lep dan

Kitajska animirana črna komedija je bila premierno prikazana na Berlinalu in prihaja prvič na mariborska platna.

* IMEJ LEP DAN (Hao jile)
Jian Liu / Kitajska / 2017 / 77 min / mandarinščina, slovenski podnapisi
Produkcija: Jiamei Spring Pictures, Le-Joy Animation Studio, NeZha Bros. Pictures
Zaplet animiranega filma Imej lep dan se odvija skozi potovanje Xiao Zhanga, mladega voznika, ki dela za tolpo in ki svojemu šefu ukrade torbo z milijonom juanov (približno 150.000 USD). Z ukradenim denarjem se nameni financirati potovanje v Južno Korejo za svoje dekle in tako rešiti njeno neuspešno plastično operacijo v Nanjingu v Jiangsu.Imej lep dan je kitajska animirana črna komedija iz leta 2017 v režiji Liu Jiana.
Film je bil premierno prikazan v glavnem tekmovalnem programu za Zlatega medveda na 67. Mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu februarja 2017. To je Liu Jianov drugi celovečerni film po njegovem prvencu Piercing I. Film, ki ga je večinoma zanimiral Liu Jian sam, je nastajal tri leta.

Vstopnice si zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo. Nakup vstopnic je možen tudi na SPLETU.

Vstopnina: 5 €

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture – DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   “Filmske nedelje v Lutkovnem” pripravljamo v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor in sofinanciranjem Mestne občine Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
30. aprila, 2022
Čas:
19:00
Cena:
5€
Kategorija:

Organizator

Film factory Maribor