atilem

Šola Umetnosti in Galerija Atilem


Status: NVO

Uradni zakoniti zastopnik: Melita Ragolič, pedagoginja in galeristka

Telefon: 070 657 025

Email: info@atilem.si

Web: www.atilem.si

Facebook: https://www.facebook.com/artschoolatilem/

Instagram: https://www.instagram.com/art_school_atilem_/

Sedež organizacije: Gosposka ulica 11, 2000 Maribor


Spletne strani

 

20190204_221958 (1).jpg

Šola Umetnosti in Galerija Atilem obstaja že od leta 2009. 

V Šoli Umetnosti Atilem izvajamo programe Likovne šole za otroke, mladostnike in odrasle ter Gledališko šolo za otroke. Vpis v likovno šolo je možen od 4. leta naprej. 

Likovna dela, ki nastanejo v Likovni šoli Atilem, od decembra 2018, razstavljamo v svoji lastni Galeriji Atilem na Glavnem trgu 24, kjer so dela tudi na prodaj. Do sedaj smo z Likovno šolo priredili že 35 tematskih in zaključnih velikih likovnih razstav na različnih lokacijah, od Vetrinjskega dvora, UKC Maribor, Europark, Elektro Maribor pa vse do velikega skladišča Salona Razgoršek, saj otvoritve naših razstav obišče približno do 400 do 500 ljudi, glede na to da likovno šolo obiskuje 100 učencev.

Med božičnimi, zimskimi in poletnimi počitnicami aktivno pripravljamo Počitniško likovno šolo, ki je vsakič polno zasedena. 

Gledališka šola Atilem je namenjena otrokom od 10 leta starosti naprej. Z dramsko skupino priredimo vsaj 2 gledališki predstavi v enem šolskem letu, udeležujemo se tudi Srečanja otroških gledaliških skupin , ki jih prireja JSKD.

Razstave Atilem vedno ovrednotimo z različnimi koncerti (koncerti naših otrok, ki obiskujejo tudi glasbeno šolo ali mladostnikov ali različnih glasbenih skupin), v poletnem času prirejamo ulične razstave likovnih del ter ulične koncerte, ki smo jih že izvajali na Glavnem trgu in Tyrševi ulici.

Z likovno šolo smo tudi dobrodelni, saj aktivno sodelujemo z humanitarnim društvom Humanitarček, prirejamo razne dobrodelne dražbe slik naših učencem ter izkupiček namenimo v dobrodelni namen (UKC Maribor, Dom pod Gorco ali Humanitarček za multiplo sklerozo). Dobrodelno izvajamo likovne delavnice na otroški pedopsihiatriji ter Bolnici Celje. 

Redno sodelujemo tudi z Društvom Hiša! ob uličnem dogodku Gospe in gospodje, na Gosposko!

Aktualni projekti: Likovna šola za otroke, Likovna šola za mladostnike, Likovna šola za odrasle, Priprave na sprejemne izpite na srednje strokovne šole in visoke šole ter fakultete iz različnih smeri (likovna pedagogika, likovna akademija, zobna protetika, arhitektura, krajinska arhitektura... ), Počitniška likovna šola, Gledališka šola za otroke.


Gledališka šola Atilem