HRVATIN ANDREJ


Hrvatin Andrej

Telefon: 041 848106

Email: info@satoration.org

Naslov: Ul.kneza Koclja 27, 2000 Maribor


Spletne strani

 
SPLETNA STRAN

SPLETNA STRAN

FACEBOOK

FACEBOOK

FACEBOOK

FACEBOOK

SOUNDCLOUD

SOUNDCLOUD


Andrej Hrvatin, glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora.

Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije. Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. 

Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig. 

Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY. 

Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.


aktualni projekti

 

Mix, snemanje ali masteriranje albumov za različne izvajalce - Tadej Vesenjak - Naša dejanja odmevajo v večnost, New Wave Syria - Summer, Jernej Mažgon - Jerry, Igor Bezget in Marko Črnčec, Samo Šalamon in Komorni godalni orkester slovenske Filharmonije, snemanje zvoka za film s Sebastijanom Duhom - TV serija Življenja Tomaža Kajzerja Petra Bratuše, kratki film Svetlo črna Reneja Maurina, itd. 


Trenutno ustvarja v glasbeno-plesnem duetu s Tino Dobaj in raziskuje povezavo umetnosti in zvočne terapije, kot NIMETU in LamuG-Zi ter organizira delavnice in seminarje obročnega bobnanja.  Sodeluje tudi pri celostnih "team-building" in umetnostnih "wellness" programih, ki uporabljajo tolkala in gib za usklajevanje telesa-uma in izboljševanje psihofizične kondicije. 


LamuG-ZI - serija improviziranih dogodkov

 

Direct Insights - plesna predstava s Tino Dobaj in Katjo Hrvatin

 

Notranja neposrednost je plesno-glasbeno-vizualna predstava. Kombinacija v naprej določenih in improviziranih elementov se preplete v intuitivno zgodbo onkraj zgolj estetskih in intelektualnih zasnov.


Nimetu - zvočni performansi in zvočne terapije

 

A short frame drum solo by the artist NIMETU (Andrej Hrvatin) in contemporary "free hand" style position and technique. The last part features a curious 15 beat cycle groove. The instrument used is Cooperman Glen Velez bodhran. www.nimetu.org