Back to All Events

Začetni tečaj argentinskega tanga v Mariboru

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
68927220_2697234586976154_8406136891111374848_n.jpg

Pričetek 3.9.2019
Ob torkih med 18.15 in 19.45, v Vetrinjskem dvoru.
Tečaj poteka do konca junija.

ARGENTINSKI TANGO je pot in izkušnja, ki vas bo spremenila! Izostrila bo vaše čute, razgibala vaše telo, povečala zavedanje, koncentracijo in samozavest. Na tej poti boste spoznali ljudi, ki kot vi iščejo, se učijo in soočajo z novimi izzivi.

Tečaj je namenjen vsem, ki bi se radi naučili tega čarobnega plesa in v njem uživali na milongah (plesni večeri).

Na začetnem tečaju boste osvojili osnove tanga (hoja, sposobnost komunikacije skozi gib, osnovne figure, kodi tanga), ostrili zaznavanje, zavedanje telesa, suverenost, sproščenost in samozavest v gibanju, plesnost ter glasbenost.
Velik poudarek je na dobri skupinski dinamiki, hkrati pa tudi na osebni izkušnji, zato vsak tečajnik redno prejema osebne napotke.

Priporočljiva je udeležba v paru, ni pa obvezna. Na tečaju se spodbuja menjavo partnerjev. Tako postane ples boljši, predvsem pa je v samem bistvu tanga družabnost.
Priporočam udobna oblačila in obutev z usnjenim podplatom.

Obvezne prijave in dodatne informacije na drustvotanguera@gmail.com

Cena: 40 eur mesečnoBREZPLAČNA UVODNA URA 29.8.2019 ob 19.30 prav tako v Vetrinjskem dvoru.

Vlasta Veselko sem plesalka in učiteljica tanga s predhodno profesionalno kariero sodobne plesalke. Leta 2008 sem se srečala s tangom, se takoj zaljubila vanj, in popolnoma preusmerila pozornost vanj. V Buenos Aires, zibelko tanga, sem potovala petkrat in skupaj preživela tam tri leta. Učila sem se pri mnogih tamkajšnjih učiteljicah in učiteljih in preplesala večino noči na milongah, poučevala in nastopala.
Moje bogate izkušnje v plesu in učenju, kakor tudi znanje joge in nevro-lingivstičnega programiranja, mi omogočajo unikaten pristop in ponujajo raznovrstna orodja za uspešno in poglobljeno delo.

Earlier Event: September 17
Boj in trpljenje