Back to All Events

Redni tečaj afriških plesov v Mariboru


  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
69425524_1320770941440682_9080034624406552576_o.jpg

Tečaj afriških plesov zajema tradicionalne plese iz zahodne Afrike. Ti plesi so globoko povezani z glasbo in ritmom, zato je za njih pomembno izvajanje bobnanja v živo. Na tečaju udeleženci spoznajo osnovne zakonitosti gibanja pri afriških plesih, se naučijo tipične korake za določen tradicionalni ples, njegovo kulturno ozadje in namen, spoznajo značilno ritmično spremljavo za posamezen ples ter pesem. Afriški plesi so zelo energični in jih priporočamo ljudem, ki jih zanima aktivno gibanje ob spremljavi žive glasbe.
Afriške plese plešemo bosi in v udobnih oblačilih, ki nam omogočajo svobodno gibanje. Tečaj je primeren za mladino in odrasle.

Tečaj vodi Dalanda Diallo, plesalka in plesna pedagoginja. Svojo plesno pot je začela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, na oddelku za sodobni ples. Nadaljevala je v Študijski repertoarni skupini PS Intakt, kjer je imela priložnost sodelovati s priznanimi domačimi in tujimi koreografi: Matjaž Farič, Matej Kejžar, Eča Dvornik, Tanja Skok, Michael Ruegg (Švica), Elena de Vega (Španija), Faustin Lyniekula (DR Kongo).
Izobraževala se je na delavnicah v Sloveniji in tujini, v afriških plesih pa se je izpopolnila v plesnem centru Georges Momboye v Parizu in pri priznanem plesnem ansamblu Les Merveilles de Guinee iz Gvineje. Kot plesalka je sodelovala v plesnih predstavah Bare Kolenc (Bela, Križ na gori) in Maše Kagao Knez (Moi Toi Nous, Dia Diasso Diasspora, Momentum-Avenija ujetih trenutkov, Koncert za Mam) kot koreografinja pa je ustvarila predstavo Na vseh štirih v produkciji Plesne izbe Maribor in predstavo Duet za tolkala in stopala. Je soustanoviteljica Kulturno umetniškega društva Baobab, ki deluje tudi na področju afriške umetnosti ter soustanoviteljica afriškega pevskega zbora Sankofa.


Brezplačna predstavitvena ura bo potekala 16.9. ob 18h v večnamenski dvorani Vetrinjskega dvora.
Termin delavnic: ponedeljki ob 18h v večnamenski dvorani Vetrinjskega dvora
Cena tečaja je 35 eur na mesec.
Za več informacij pišite na: info@baobab.si

Earlier Event: September 16
Projekcija filma Sol zemlje
Later Event: September 16
Feldenkrais ponedeljki v Vetrinjskem dvoru