Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PREDSTAVITVE KNJIG / BOOK PRESENTATIONS ON STOPTRIK 2019

3. oktobra, 2019 12:00 - 6. oktobra, 2019 18:00

Na letošnjem StopTriku bodo predstavljene tri knjige, ki se ukvarjajo z ideologijo in zgodovino stop animacije, teorijo stop animacije v konteksti Animafesta Zagreb ter z lezbičnim, kvirovskim in feminističnim aktivizmom v pojugoslovanskem prostoru.

URNIK:

Četrtek / 3. oktober / 12.00 / Knjižnica GT22

Propaganda, ideologija, animacija. Izkrivljene sanje zgodovine

Predstavljena monografija na zgodovino in sodobnost animiranega filma zre skozi prizmo ideološke vpetosti tega medija. Urednice_ki so filmske strokovnjake_inje in kritike_čarke pozvali k razmisleku o nevarnih razmerjih med umetnostjo animacije in uradno propagando. Knjiga nudi prostor akademskemu pisanju, ki je zelo odprto za praktične vidike animacije, saj je več avtoric_jev uveljavljenih ne le kot raziskovalk_cev animacije, temveč tudi kot umetnice_ki.
Več: https://tinyurl.com/y3hg9bxd

+

Petek / 4. oktober / 12.30 / Knjižnica GT22

Globalna teorija animacije: Mednarodne perspektive na Animafest Zagreb

Pregled zgodovinskih in sodobnih trendov v animaciji z različnih perspektiv, vključno z umetnostno zgodovino, filmom, medijskimi in kulturnimi študijami, je pomemben vidik današnjih teoretičnih in zgodovinskih pristopov na tem hitro razvijajočem se področju. Globalna teorija animacije ponuja podroben in raznolik vpogled v metodologije sodobnih študij animacije, kot tudi teme, ki so pomembne za študij animacije danes. Stik med praktičnimi in teoretičnimi pristopi k animaciji na Animafest Scanner-ju je tesno povezan z gostiteljem tega dogodka, Svetovnim festivalom animiranega filma Animafest Zagreb.
Več: https://tinyurl.com/y27hunrr

+

Nedelja / 6. oktober / 16.00 / Knjižnica GT22

Sestrstvo in enotnost: lezbični in kvirovski feministični aktivizem v pojugoslovanskem prostoru

V zadnjih letih so v mednarodnem akademskem prostoru izšle publikacije, v katerih je skupina avtoric_jev popisala nekaj kompleksnih izkušenj lezbičnega in kvirovskega feminističnega aktivizma v pojugoslovanskem prostoru. V letu 2018 je izšla knjiga z naslovom Sestrstvo in enotnost: lezbični aktivizem v pojugoslovanskem prostoru. Poglavje v tej knjigi skuša umestiti ljubljanski Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore v kontekst lokalnega in mednarodnega aktivizma. Predstavitvi knjige sledi pogovor. Z Majo Pan in Tejo Oblak se bo pogovarjala Urška Breznik.
Več: https://tinyurl.com/y3hgtcwo

Podrobnosti

Začetek:
3. oktobra, 2019 12:00
Konec:
6. oktobra, 2019 18:00