Back to All Events

Pihalni orkester občine Šentilj Paloma

  • Mestni park Mestni park Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
69881404_2868898686472977_5366398500609196032_n.jpg

Zadnji tradicionalni promenadni koncert v parku letos! 👋😊

V pisanih dokumentih je mogoče razbrati, da segajo začetki godbe v čas okoli leta 1933 v Šentilju, kjer je delovala kot sekcija različnih društev. V njej je igralo do 20 godbenikov, večina je imela lastne inštrumente. Leta 1960 so sedež godbe preselili v Ceršak, pokroviteljstvo pa je prevzela tovarna lepenke. Tu godba deluje še danes. Ko so reorganizirali severne papirnice, so omogočili tudi podporno članarino in godba se je leta 1983 osamosvojila kot samostojno kulturno-umetniško društvo.

Danes njeno glasbeno dejavnost omogoča občina Šentilj. V pihalnem orkestru igra povprečno do 35predvsem amaterskih glasbenikov, ki redno vadijo in nastopajo na prireditvah, tekmovanjih, revijah godb in srečanjih z drugimi orkestri. Med prireditvami je najodmevnejši tradicionalni božično-novoletni koncert, ki se prireja tradicionalno že od 1986 leta v šentiljskem kulturnem domu Vlada Pipana.

Od leta 1991 orkester strokovno vodi član opere Maribor Janez Kopše, organizacija pa je zaupanaPetru Pečeniku.


🌷 Promenadni koncerti se odvijajo ob sončnih nedeljah vse do sredine septembra v paviljonu pri Akvariju, napolnijo park z glasbo in so del kulturne ter tudi turistične ponudbe mesta Maribor. Koncerte izvajajo lokalna in okoliška kulturna društva ter polepšajo obisk domačim in tujim obiskovalcem. V paviljonu bomo znova priča pestri ljubiteljski dejavnosti kulturnih društev in amaterskih kulturnih skupin, znova bodo nastopile različne godbe na pihala, komorne zasedbe, ljudski pevci in godci, folklorne skupine ter mnogi drugi.

Ob slabem vremenu prireditev odpade.
Vstopnine ni!

• ZASEDBA:
Pihalni orkester občine Šentilj Paloma
Dirigent: Janez Kopše

• VEČ INFORMACIJ: http://bit.ly/2m5fS9f

Earlier Event: September 15
Glasbeno kraljestvo živali