Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KLUBSKI MARATON RADIA ŠTUDENT

25. oktobra, 2019 20:00 - 26. oktobra, 2019 02:00

Karavana klubskega Maratona se letos ustavi v dvorani Gustaf s štirimi bendi. Bring on The Vanguards, GLOG, Pantaloons in Parliament Attack

Bring on the Vanguards
(Prerojeni novogoriški rock’n’roll swagger)
Novogoriški trio Bring on the Vanguards, ki je pred kakšnimi petimi leti s svojimi melodičnimi, umazanimi riffi že učinkovito tresel slovenske odre, a nato poniknil, se zdaj vrača v novi, prečiščeni in bolj osredotočeni podobi. Triletna pavza je bend od zvokov stonerske puščave zapeljala v smer bolj premišljenega in prefinjenega, a še vedno samozavestno nagruvanega raziskovanja ameriške garaže, s tem pa morda celo na prag nečesa res velikega.

GLOG
(Posthardkoraška poetična preganjavica)
Po nekaj letih skrivanja v kleti sta se Matija Širok in Gregor Vuga oziroma dvojec GLOG končno odločila napraviti prvi korak v svet. S kitaro, različnimi efekti in vokalom v svoji glasbi zrcalita žanre postrocka, posthardcora, eksperimenta in spoken worda z močnimi vplivi bendov, kakršna sta Slint in Ulver. Stojita pa tudi za močnimi besedili, ki nikogar, ki bo prisluhnil, ne bodo pustila mirno spati.

Pantaloons
(Hopa cupa brass bend s Primorske)
Trio Pantaloons je le kako leto star energičen kolektiv, ki v svoji glasbi spomni tako na svirke balkanskih trubačev kot na novo mladostno londonsko jazz sceno. Operirajo le s tubo, saksofonom in bobni, a vseeno si lahko privoščijo tripe v elektrofunk, dubstep, broken beat ali jazz. V svojem ubranem ritmu in kot najbolj plesno razpoložen člen letošnje klubske karavane Pantaloons nikakor ne bodo dopustili ravnodušja na obrazih poslušalcev.

Parliament Attack
(Novomeške punkrockerske pavlihe)
Parliament Attack je zgodba štirih veščih muzikantov, hudomušnežev iz dolenjske prestolnice, ki so se v slabih devetih letih obratovanja mnogim prikupili s svojim smislom za humor, polno vrečo idej in kovčkom zajebancij. Strumen punk rock format po potrebi opremijo tudi s poetičnimi baladami ali skoki v psihedelične vode, ki so obogatili njihova dosedanja dva albuma, vsekakor pa poživijo tudi njihove koncerte.

vstopnina: prispevki

Podrobnosti

Začetek:
25. oktobra, 2019 20:00
Konec:
26. oktobra, 2019 02:00