Glasba

Filtering by: Glasba
The Killing Popes
Mar
21
8:30 PM20:30

The Killing Popes

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

»Mastermind« skupine The Killing Popes je bobnar Oliver Steidle, dobitnik prestižne nagrade »Deutscher Jazzpreis« v letih 2008 in 2010, znan predvsem po svojem delu v zasedbah Der rote Bereich, Philm, Klima Kalima in drugih.

Njegovo energično igro so doslej poiskali tudi številni drugi glasbeniki, kot so Louis Sclavis, Tomasz Stanko, Aki Takase, Alexander von Schlippenbach, Sean Bergin itd. Zaradi svoje predanosti tako bobnanju, kakor tudi organizatorskemu delu je postal ena ključnih osebnosti na vselej razvijajoči se berlinski jazzovski sceni.

The Killing Popes so utelešenje njegovih raznorodnih ritmičnih idej in poskus spoja na videz nezdružljivih slogov, ki so Oliverja zaznamovali pri mladostnem raziskovanju bobnarskih tehnik. Tako so v jazzovski soigri slišni vplivi hip hopa, punka in grindcore-a; skratka številni aktualni družbenokritični vplivi, ki jih ta virtuozna skupina mojstrsko splete v jazzovsko formo, povsem primerljivo kot so to počeli jazzovski velikani v svojih najboljših letih.

Ritmično kompleksna glasba prepolna udarnih melodijah drvi z močnim karakterjem pri polno pohojenem plinu čez art-rock, punk in fusion in publiko sprva zbega, nato pa povsem naelektri in navduši!

👉 ZASEDBA:
Philipp Gropper, saksofoni
Frank Möbus, el. kitara
Dan Nicholls, klaviature
Phil Donkin, el. bas
Oliver Steidle, bobni, tolkala


👉 VEČ INFORMACIJ:
https://bit.ly/2TXt6B6


View Event →
The Dreams Band
Mar
22
9:00 PM21:00

The Dreams Band

dreams1.jpg

To ni tipična stadionska rock glasba za mase. The Dreams predstavljajo nekaj drugačnega. Celoten aranžma koncerta z ritmi je zahteven za izvajanje, kar nagovarja nekoliko zahtevnejše poslušalce. Koncerti imajo značaj jam sessiona, zato je vsak nekoliko drugačen, oni pa vedno dajo vse od sebe. Takšno izkušnjo se da pridobiti in doživeti le z obiskom koncerta. Zato vsi ljubitelji americana glasbe, ne zamudite. The Dreams so sedemčlanska zasedba. "Southern rock in blues sta približka žanrskega okvirja ter trden temelj za improvizacijo, ki se vedno znova zgodi v živo, na odru. Na odru se na trenutke spogleduje celo s progresijo in jazzom”, pravi Boštjan Zorc, edini Mariborčan v skupini. Poleg klasik Allman Brothers banda izvajajo še glasbo iz njihove širše družine: Gov't Mule, Tedeschi Trucks Band, Eric Clapton, The Band, Marshall Tucker Band...

Zasedba:
Andrej Vengust – vokal, ustna harmonica (Rakek)
Luka Vehar – el. Kitara (Škofja Loka)
Boštjan Zorc – el. Kitara (Maribor)
Gašper Peršl – bobni (Ljubljana)
Vili Grdadolnik – slide kitara (Vodice)
Mitja Kavčič – hammond orgle (Kranj)
Jure Lopatič – bas kitara (Krško)

Mediji o nas:
https://www.vecer.com/to-ni-tipicna-stadionska-rock-glasba-6336142
https://o-sta.si/22047/the-dreams-bodo-prva-slovenska-skupina-ki-bo-nastopila-na-mednarodnem-vallemaggia-magic-blues-festivalu
http://www.kioskhmhm.com/the-dreams/

Linki do glasbe:
https://www.youtube.com/watch?v=i_t820zwuYw
https://www.youtube.com/watch?v=eEDZjTnB7ys


View Event →
Kitariada 2019
Mar
22
9:00 PM21:00

Kitariada 2019


Vabimo vse kitariste, da se prijavijo na KITARIADO 2019! Prijavnico lahko najdete tukaj: http://pekarna.net/novica/kitariada-2019

Glasbena šola Sama Šalamona Takt Ars, Društvo IndiJanez in glasbena trgovina Hartman organizirajo KITARIADO 2019*, ki bo potekala v petek, 22. marca 2019 v MC Pekarna ob 21.00!!!

Vsak sodelujoči ima 10 minut časa, da se predstavi – skladbe si določi po lastnem izboru. Kitaristi lahko nastopijo s svojo ritem sekcijo, uporabijo hišno ritem sekcijo (basist/bobnar) ali celo uporabijo matrico. Člani komisij, ki bo ocenjevala nastopajoče, bodo: Samo Šalamon - jazz kitarist in skladatelj, Darinko Kores Jacks – novinar iz Večera, Vasja Bajde - kitarist, Niki Stojanovič – kitarist, Denis Jančič – bobnar, Danijel Rajh – predstavnik trgovine Hartman.

Tri kitariste, katerih nastopi bodo najbolj izjemni, čakajo lepe nagrade s strani glasbene šole Sama Šalamona Takt Ars, MC Pekarna in glasbene trgovine Hartman.

Naslov iz lanskega leta brani odlični Dominik Širovnik!

*Prost vstop


View Event →
3D Prasci
Mar
22
to Mar 23

3D Prasci

3d.jpg

3D Prasci je iz osnovne definicije prasca: "1. ekspr. prašič: lačen prasec kruli; krmiti, zaklati prasca; krma za prasce / odstaviti prasce; prašišče, pujske 2. ničvreden, malovreden človek, kateri prasec nas je izdal / kot psovka; prekleti prasec / pohotno; stari prasec ga je spet nadlegoval in analno maltretiral." postopoma prešla v stabilno a dobro namazano progresijo zvoka, podprtega z zalogo svinjske masti iz bližnje mesarije, kjer se kolje prašič v zimskih mesecih. Vse skupaj je potrebno dobro spirati z domače pridelanimi vinskimi kapljicami, ki naj ob poslušanju tečejo po meri poslušalca. Brez vpliva ali z, se ustvarjalnosti treh pujsov ne reže kril, saj še nismo za odpis. Redili se bomo še naprej in se poigravali z elementi različnih glasbenih zvrsti in z različnimi inštrumenti, od popendurka in harmonike, preko ritem sekcije in strunskih glasbil, vse tja do elektronsko zmasirane glasbene požrtije. Svinjske dobrote radi postrežemo vsem, ki poslušajo, za tiste, ki bolj verjamejo na otip pa špilamo še bolj naglas, da jim preravintamo bobenčke.

Zasedba 3D Prasci:

Jure Duh - kitara, vokal, synth
Dejan Slak - bas kitara, vokal, klaviature
Marko Grubar - bobni in različna presenečenja


View Event →
Musicology: Celebrating the music of Prince
Mar
22
to Mar 23

Musicology: Celebrating the music of Prince

musicology.jpg

Dogodek za prave glasbene sladokusce. Mate Bro s posebej izbrano mednarodno ekipo glasbenikov v sodelovanju s Štukom predstavlja: Musicology: večer glasbe Prince-a.

V živo bomo v odlični izvedbi podoživeli nekaj najboljših pesmi iz mnogih legendarnih albumov, ki jih je avtor, vsestranski glasbenik in umetnik v pravem pomenu besede ustvaril v svoji neverjetni karieri.

Po koncertu pa sledi tudi temu primeren after party z RSI Dj-ji in druženje z glasbeniki.


View Event →
Slo Blues "Slovenske ljudske pesmi v blues preobleki"
Mar
23
9:00 PM21:00

Slo Blues "Slovenske ljudske pesmi v blues preobleki"

sloblues.jpg

SLO-BLUES
"Slovenske ljudske v blues preobleki"

Najnovejši projekt skladatelja in pianista Gregorja Strniše, ki je bil zasnovan ob 500-letnici reformacije!
Sam o projektu pravi: "Dandanes, ko naši pevci pojejo nam, Slovencem, pesmi v angleščini, smo v zasedbi SLO-blues sklenili temu narediti konec. Trdno namreč stojimo na stališču, da je potrebno ohraniti slovenščino za vsako ceno, pa naj stane kolikor hoče. Ob 500-letnici reformacije smo si drznili poseči zgolj v glasbeno strukturo naše tako lepe ljudske pesmi in jo reformirati. To reformativno dejanje smo izvedli tako, da smo obdržali slovensko besedilo, za glasbeni material pa smo prevzeli blues, to afro-ameriško glasbeno strukturo. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto - kaj lahkoto, upognjenostjo - so ta slovenska besedila zdrsnila v obliko te suženjske glasbene strukture.
Na našem koncertu lahko tako prisluhnete izbranim pesmim, kot so Še kiklco prodala bom, Moje dekle je še mlada, Vsi so venci, Kaj ti je deklica, Kje so tiste stezice, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Oj ta soldaški boben in Trzinka. Prav posebej pa smo člani SLO-bluesa ponosni na pravo, globoko in arhetipsko slovensko pesem Teci, teci bistra voda, kjer protagonist zapoje izvirno besedilo: "Grešni človek, kaj si storiv, da je Marija žalostna? Očeta in mater sem umoru, brat in sestra pa sta ušla. Človek dol poklekni, pros Marijo, naj ti odpusti."

Več INFORMACIJ O ZASEDBI: https://gregor-strnisa.com/SLO-blues-Info
VIDEO: https://gregor-strnisa.com/SLO-blues-Video-primeri


View Event →
Mirna Bogdanović Group
Mar
23
9:00 PM21:00

Mirna Bogdanović Group

mirna1.jpg

»Pevka in komponistka Mirna Bogdanović je že nekaj let tesno vpeta v evropsko jazzovsko sceno. Njen sijoči ton, ekspresivno fraziranje in popolna muzikaličnost jo uvrščajo med izbrane pevke mnogih priznanih glasbenikov.
Udobnost v vseh smereh Mirninega glasbenega življenja zagotavlja zadovoljstvo publike.«
Greg Cohen, jazzovski basist (Amerika)

Mirna Bogdanović je slovenska jazz vokalistka, ki živi in deluje v Berlinu. Nekdanja štipendistka slovenskega Ministrstva za kulturo, članica Nemškega Nacionalnega Jazz Orkestra (BuJazzO) in Downbeat nagrajenka je zaključila študij na slovitem Jazz Institutu v Berlinu pod mentorstvom Judy Niemack, Greg Cohen in Kurt Rosenwinkel.
Sedaj je Mirna aktiven del berlinske jazzovske scene, članica različnih zasedb kot pevka in skladateljica. Lani je bila nagrajena s štipendijo Univerze za umetnost v Berlinu, s pomočjo katere se je lahko posvetila komponiranju za snemanje svoje prve zgoščenke, katere program boste slišali ob tokratni priložnosti.
Skupina mednarodnih glasbenikov bo skupaj z Mirno izvedla njene kompozicije in aranžmaje namenjene odkrivanju raznovrstnosti vokala in vokalne skupine v kontekstu modernega jazza.


Mirna Bogdanovic – vokal
Dora Osterloh – vokal
Pauline Peek – vokal
Wanja Slavin – alt saksofon
Felix Henkelhausen – kontrabas
Povel Widestrand – klavir
Fabian Rösch – bobni
Arne Braun – kitara

www.mirnabogdanovic.com


View Event →
Madžarski narodni filharmonični orkester
Mar
28
7:30 PM19:30

Madžarski narodni filharmonični orkester

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Orkester že več kot devetdeset let sodi med najbolj bleščeče glasbene korpuse svoje države.
Madžarski narodni filharmonični orkester že več kot devetdeset let sodi med najbolj bleščeče glasbene korpuse svoje države. Pod vodstvom izjemnega dirigenta in pianista Zoltána Kocsisa se je orkester povsem prenovil in profiliral kot izredno fleksibilno izvajalsko telo. Skupaj so glasbeniki, ki smo jih leta 2007 lahko slišali tudi pri nas, sistematično in temeljito izvedli tako standardna simfonična dela 18. in 19. stoletja kot tudi velika dela R. Straussa, C. Debussyja, A. Schönberga, M. Ravela in S. Rahmaninova ter novejšo madžarsko glasbo.

Po nenadni Kocsisovi smrti je leta 2016 vodstvo orkestra prevzel Zsolt Hamar. Hamar je ob koncu devetdesetih let s svojim vsestranskim talentom prepričal glasbeni svet na več pomembnih mednarodnih dirigentskih tekmovanjih. Že leta 1997 ga je Kocsis povabil k rednemu sodelovanju z Madžarskim narodnim filharmoničnim orkestrom, nato pa je postal tudi redni dirigent Madžarske državne opere. Hamar je danes eden najbolj iskanih madžarskih dirigentov v tujini, na začetku svoje kariere pa je, denimo, dirigiral celo Mariborski filharmoniji.

Izvrstni madžarski gostje se ne bojijo niti tako slogovno in izrazno zahtevnega sporeda, kot je ta, ki je razpet med čistim klasicizmom in s čustvi nabito zadnjo simfonijo P. I. Čajkovskega, sicer velikega občudovalca W. A. Mozarta.

Pridružil se jim bo Christopher Park, nemški pianist korejskih korenin, ki velja za enega najprepričljivejših pianistov mlajše generacije. Park očara s tehnično suverenostjo, muzikalno zrelostjo in izredno intenzivno kulturo igranja. Te pianistove odlike so prepričale žirije številnih pianističnih tekmovanj, leta 2014 denimo žirijo, ki podeljuje ugledno nagrado Leonarda Bernsteina na festivalu Schleswig-Holstein, pa tudi občinstvo najuglednejših svetovnih koncertnih dvoran.

➡ SPORED:

Peter Iljič Čajkovski: Orkestrska suita št. 4, op. 61, »Mozartiana«
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za klavir in orkester št. 25 v C-duru, KV 503

***

Peter Iljič Čajkovski: Simfonija št. 6 v h-molu, op. 74, »Patetična«

➡ ZASEDBA:
Madžarski narodni filharmonični orkester
Dirigent: Zsolt Hamar
Christopher Park, klavir

➡ VIDEO: https://bit.ly/2SIsvFN

➡ VSTOPNICE: https://bit.ly/2SHO4pX

➡ VEČ INFORMACIJ: https://bit.ly/2SHjdKl


View Event →
Balkan Duo . Vasko Atanasovski in Zoran Majstorović
Mar
28
8:00 PM20:00

Balkan Duo . Vasko Atanasovski in Zoran Majstorović


BalKan duo
Ethno/World Music
Vasko Atanasovski - flavta, saksofon
Zoran Majstorovic - kitara, oud, kamal

Dve močni glasbeni osebnosti uporabljata svoje bogato instrumentarij za ustvarjanje različnih zvočnosti, ki potujejo od njihovih avtorskih skladb do tradicionalnih pesmi, ki izhajajo iz različnih kultur sveta ter z glasbo Balkana kot nosilko
njunega repertoarja. Drugi ključni element njune zvočnosti
je glasbena raznolikost, zakoreninjena v osebni glasbeni dediščini
od klasične glasbe in jazza do tradicionalne glasbe in rocka.


Listen to us:
https://youtu.be/xqiHbUJIX_8

Web:
www.vaskoatanasovski.com
www.zoranmajstorovic.com

VSTOP: 10 eur


View Event →
We will rock you ' Maribor
Mar
28
8:00 PM20:00

We will rock you ' Maribor

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Nepozaben rock spektakel skupine Queen in ekscentričnega glasbenega genija Freddieja Mercuryja prihaja v Maribor!

Največja QUEEN REAL TRIBUTE SKUPINA v Evropi vas bo ob spektakularni spremljavi beograjskega simfoničnega orkestra RTB in zbora popeljala skozi edinstven koncert svetovnih rock klasik!

🎤 ✨ 🕺 Največja in ena najboljših Queen tribute skupin na svetu: Queen Real Tribute

Največji evropski Queen Tribute Band! Imeli so že štiri velike turneje po Braziliji (preko 75 koncertov), nastopili so na mnogih velikih festivalih in Queen konvencijah širom po svetu in v Evropi.

Show must go on, We are the championis, I want to break free, Radio Ga Ga, We will rock you, Bohemian rhapsody... so samo nekateri od legendarnih hitov, katere boste lahko slišali v živo.

Mega glasbeni spektakel mednarodne zasedbe največjega evropskega QUEEN Tribute Banda, ki ga preprosto ne smete zamuditi!

🎸🎺 🥁 Beograjski simfonični orkester Muzikon

Simfonični orkester Muzikon, pod dirigentsko palico Miloša Jovanovića. To je ekipa glasbenikov, ki igrajo v orkestru RTB, Beograjski filharmoniji, Črnogorski filharmoniji, operi Novi Sad ... Množica, ki razume rock n 'roll ... Nismo si želeli tistih, ki le berejo note in ne marajo Rock glasbe. Z njimi smo igrali v dvorani Lisinski v Zagrebu in novo leto v Budvi in Sava Center Beograd

🕛 28. 03. 2019

📍 Dvorana Tabor (Športni objekti Maribor)

🎟 Vstopnice so ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestihView Event →
GeMUSE: (Muse Tribute Band)
Mar
29
to Mar 30

GeMUSE: (Muse Tribute Band)

gemuse.jpg

Predstavljamo nekaj novega na našem odru!

MUSE tribute zasedba!

Skupina GeMüse je posledica velikega navdušenja nad skupino MUSE, odličnega igranja različnih inštrumentov, življenja v odročnih krajih naše države ter navdušenje nad gojenjem zelenjave :D .

Skupino sestavlja pet izjemnih mladih glasbenikov; Boštjan Lukan – vokal, Matej Celarc – kitara, Jaka Logar – bas kitara ,Bert Logar – kitara, sintetizator zvoka ter Žiga Mlinar – bobni.

Prispevek: 5EUR

Start: 22:00


View Event →
ŠOUROCK '19: V živo je živo!
Apr
3
to May 8

ŠOUROCK '19: V živo je živo!

sourock.jpg

👇 MUZIKA? PIVO? ROKENROL? 👇
Oboževalci in podporniki rocka in sorodne glasbe bomo tudi letos uživali v preigravanju melodij mladih bendov; ŠOUM namreč ponovno prireja ŠOUROCK, namenjen dijaškim in študentskim, ki se želijo predstaviti in uveljaviti na slovenski glasbeni sceni. Prisluhnili jim bomo na treh predstavitvenih večerih (3., 10. in 17. aprila), trem po izboru komisije in eni po izboru publike pa še 8. maja na finalni prireditvi, ko bodo večer dodatno popestrili še Spotless Mindss.


3. APRIL
▶️ Fat Butlers
▶️ Smooth Taste
▶️ Amok
▶️ 7ate9
▶️ Infected

10. APRIL
▶️ Buržuazija
▶️ Apory Museum
▶️ Bajta 23
▶️ Blue Jane
▶️ Year of the Rookie

17. APRIL
▶️ Ice on Fire
▶️ Macbeth - band
▶️ Manifest
▶️ Blasius
▶️ Fool Nation

8. MAJ, FINALE
❓ [prvi finalist]
❓ [drugi finalist]
❓ [tretji finalist]
❓ [četrti finalist]
▶️ Spotless Minds [Bend Šourocka 2018]

____

✨ DRUŽENJE S KOMISIJO ✨
Z nami bodo člani komisije: Marko Soršak Soki "20 za 20", Martin Bezjak, Marko Furek, Denis Jančič in Matic Übërdiscö, ki se ne bodo branili klepeta z obiskovalci, še najmanj pa z nastopajočimi!

🍻 PIVSKI UŽITKI 🍻
Vsak večer bomo ZASTONJ stočili sod craft piva Lobik Brewery!

🤘 KOTIČEK ZA OBISKOVALCE 🤘
V kotičku za obiskovalce lahko glasujete za svoj najljubši bend in si priskrbite majico ali druge obvezne kose "bojne" opreme letošnjega Šourocka!

❤️🔥👩‍🎤 V ŽIVO JE ŽIVO! 👨‍🎤🔥❤️

// www.soum.si/sourock //

View Event →
Sašo Zver Solo
Apr
5
9:30 PM21:30

Sašo Zver Solo

saso.jpg

Vplivi na glasbo, ki jo izvaja Sašo Zver so velikih razsežnosti: od The Beatles ali afriškega juju, keltskih melodij ali ruskega šansona, ciganskih poskočnic ali starogradskih napevov in nenazadnje standardnega jazza, slovenskih popevk ali mikrotonalnih melodij srednjega vzhoda. Umetnik udejanja ideje v avtorski glasbi ter aranžmajih. Na koncertu smo priča interpretaciji za dušo, tako ustvarjalčevo kot poslušalčevo. V intimnih postavitvah tako lahko prisluhnemo in uživamo ob priredbah slovenskih zimzelenih popevk, nekaj priredbam iz prej omenjenih svetovnih glasbenih zakladnic in avtorskih del, ki postajajo stalnica na repertoarjih drugih kitaristov in kitarskih šol po svetu.

Nekaj o umetniku:
Sašo Zver je glasbeno dejaven doma v Slovenij kakor tudi širom po svetu, najpogosteje v ZDA, kjer pogosto nastopa in predava kot gostujoči predavatelj. Mojster stila igranja imenovanega “fingerpicking” posreduje svoje znanje in ohranja bogato glasbeno dediščino, ki se jo je priučil v več kot trideset letni karieri. Je stalni nastopajoči na vsakoletni “Chet Atkins Appreciation Society Convetion” v Nashvilleu, kjer si oder deli s Tommy Emmanuelom in Thom Breshem in prav tako član prestižnega “All Star Guitar” kjer igra z Laurence Juberjem (The Wings), Muriel Anderson, Stanley Jordanom in Jack Pearsonom (The Allman Brothers band).

Dostop do online povezav:
https://www.youtube.com/channel/UCTpI37PhLzCEBjK16KlAFHA/videos?shelf_id=0&view_as=subscriber&sort=dd&view=0

https://www.youtube.com/watch?v=DzU9HnrA7ic

Vstopnina: 5 ,-
Art Cafe & Club Wetrinsky.


View Event →
The Godfathers of Techno
Apr
5
to Apr 6

The Godfathers of Techno

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

The Godfathers of Techno / Satchmo ◄

Sweet Entertainment pripravlja udaren večer, kjer se bodo v prvo vrsto postavili techno borci, odgovorni za postavitev temeljev in razvoj elektronske kulture.

Večer, kjer bosta dj in producent dj VEZTAX, ter foter štajerske elektronske scene dj SHOCKER D zaključila začeto misijo, ko sta lanskega decembra v tandemu nastopila na Umekovi 25. letnici delovanja. Vendar za to priložnost še v popolnejši obliki!

Dj VEZTAX bo v svojem prepoznavnem energičnem stilu gazil s setom novih ritmov, nakar bosta s štajersko starosto SHOCKER D-jem v tandemu odrolala pol ure VS old schoola. Zatem bo Shocker prevzel vajeti v solo režiji in v udarnih, lokomotivskih oldies goldies ritmih nadaljeval pot, s katero je tlakoval elektronsko sceno, po kateri so mariborski partyji bil priznani v Sloveniji in izven.

Kot se za takšen dogodek spodobi, mora na koncu prevzeti vajeti dj, ki ničesar ne prepušča naključju. Dj, ki vas bo popeljal v techno višave, dj ob katerem noben gost ne bo miroval, še en mariborski killer - Dj FLIS.

Stari borci so pod svoje okrilje postavili mladega, perspektivnega dj-a, za katerega so prepričani, da bo vse željne neponovljivega žura pripravil na to nepozabno borčevsko pot. Za ogrevanje bo poskrbel zmagovalec prvega StellarBeata – dj TEODOR G.

Kot se takem dogodku spodobi, bo za dodatne zvočne doživljaje poskrbel SoundBiro in za orto old school techno vizualizacije VJ Maj Virant

Line up:
►22:00 Teodor G.

Kot zmagovalec prvega StellarBeat tekmovanja, si je kasneje oder delil s Sander van Doornom, David Moralesom, Valentinom Kanzyanijem,… V treh letih produciranja pa je bil podprt s strani: DTS- deep tech station, Chill Masters, Stay See, ILona Maras, Blake Jarrell, Richie Hawtin, Max Graham, SASCH BBC,… Izdaje avtorske glasbi ima na založbah Dear Deer records, Submarine vibes, Grossstadtvögel, Stellar Fountain, Clinique Recordings,..

►00:00 Veztax - Vezotonik Records, Glorio Music, Trivial bookings

Kot eden redkih glasbenikov, ki raje gazijo svojo pot, kot da bi sledili črednim nagonom, je Veztax enačaj za prvinski energični tehno. Po dveh desetletjih organizacije zabav, ustvarjanja glasbe, nastopanja po vsej Evropi ter vodenja založb Vezotonik in Glorio Music ga prištevajo k starostam domače scene. Kar ga ne moti, dokler mu alter ego Glorio Veztacci omogoča, da se lahko skoraj anonimno podaja na svoje redne misije v glasbeno podzemlje.

►1:30 Shocker D Sweet Entertainment, Mkc Klub

Foter je leta '92 organiziral prvi večji mariborski party v MKC klubu in s tem začel postavljat temelje slovenske elektronske scene. Leta ´94 vstopil v Pekarno in v naslednjih organizacijskih letih iz nje ustvaril legendo. Gostil mnoga znana dj-evska imena in nastopal doma ter v tujini. Istočasno je urejal bookinge za slovenske klube in partyje, ter bil odgovoren za uspeh kluba Martin Krpan. Po driving in pumping ritmih v katerih se je izražala EBM šola, je ustvaril prepoznavni slog. Leta 2004 se je umaknil iz scene, da bi se leta 2007 vrnil, ter pripravil projekt za prvi in edini vseslovenski Oldies Goldies Party, kjer je pod streho Štuka združil ˝fotre slovenske scene˝, dj Umeka, Valentno Kanzyianija in sebe.

►3:00 Flis

Flis je eden od najprepoznavnejših štajerskih DJ-jev, katerega ljubitelji kvalitetnega techna ne smete zamuditi. S prvimi nastopi je začel v legendarnem Pekarni leta 1997. Od takrat konstantno izboljšuje svoj set, da bi s svojim prepoznavnim hard driving stilom vedno dodobra razmigal plesišča! Njegov prepoznavni zvok ga je vodil na številne koncerte po Avstriji, Hrvaškem, Poljskem, Italiji, Češkem, Bosni in Hercegovini in seveda po vsej Sloveniji, kjer je igral skupaj z večino svetovno znanih imen. Značilnosti njegovih setov so kombinacija driving in pumpin techna, pomešanih s funky ritmi.

►Vstopnina: do 00h 6.00 eur, po 00h 7.00 eur
Vstopnina se poravna na vhodu prireditve.

►Info & press: mkcklub@gmail.com


View Event →
Skeebeep // Večna slava
Apr
6
to Apr 7

Skeebeep // Večna slava

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

STE PRIPRAVLJENI NA KAOS?

SKEEBEEP je ne tako redek pojav, ki ga je moč opaziti na štajerskem, natančneje v okolici Maribora. Značilen je predvsem za pomladne in poletne mesece, strokovnjaki pa ne izključujejo možnosti, da je možen celo v jesenskih in zimskih mesecih, saj so opazili upad učinkovitosti hiberniranja. Zadeva je tesno povezana z ustvarjanjem in izvajanjem glasbe. Zvrsti je več, ker je v slogi moč, izpostaviti pa velja ska, punk, reggae in rock. Gre za relativno mlad pojav, ki so ga prvič opazili in dokumentirali okrog septembra 2011.

VEČNA SLAVA divji in energični pubeci, ki znajo navdušit publiko z znanimi komadi :)

Vstopnina na dogodek znaša 3€

Skupaj podprimo mlade bende :)


View Event →
The Rocktors: Live
Apr
6
to Apr 7

The Rocktors: Live

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Naših in vaših prijateljev skorajda ne potrebujemo predstavljat, zako rečimo o njih vsaj eno kratko, in še kakšnega kratkega več na koncertu ;)
"Axl Jones, Jare, Fonza, Nezza, Sero.
10 jajc.
100% Rock n' Roll.
GN'R, AC/DC, Led Zeppelin, Skid Row in v tem stilu do 11."

Prispevek: 5EUR


View Event →
HushHush w/ Reinier Zonneveld & Marko Nastić
Apr
6
to Apr 7

HushHush w/ Reinier Zonneveld & Marko Nastić

hush.jpg

HushHush se vrača. 🙆‍♂️
Prvi letos. 🖤
Največji do sedaj.💪
Nova Lokacija.🙌
6 DJ-ev na dveh plesiščih. 💎
Pripravi si plesne čeveljce. 👞

LINEUP:
Reinier Zonneveld
Marko Nastić
Damir Hoffman
GLIA
Vladimir Dragas
Nemanja Vanovic


Ptički pojejo🐦, rožice cvetijo🌻, pomlad trka na vrata in TECHNO tudi.

______________________________________________________

ENG

HushHush is coming back. 🙆‍♂️
First party this year. 🖤
The biggest ever. 💪
New location. 🙌
6 DJ's in two rooms. 💎
Get your dancing shoes ready. 👞

LINEUP:
Reinier Zonneveld
Marko Nastić
Damir Hoffman
Vladimir Dragas
Nemanja Vanovic

Birds are singing, flowers are blooming 🌻, spring is knocking on doors and so is TECHNO.View Event →
Bass Fighters XL / ABIS (NL) + TBA / 12/04/2019
Apr
12
to Apr 13

Bass Fighters XL / ABIS (NL) + TBA / 12/04/2019

bassfighters.jpg

Z ogromnim ponosom predstavljamo naš NAJVEČJI dogodek do sedaj, s kar DVEMA (!!) headlinerjema. 😍 Oba sta že prava težkokategornika drum'n'bass scene in imata izdaje pri največjih svetovno znanih neurofunk založbah!! 💪 Več sledi v prihodnjih dneh – vendar obljubimo, da ne boste razočarani.

Seveda se jim bodo na odru ŠTUKa pridružili domači – vsi člani Bass Fighters ekipe, ki bodo tako kot vedno, poskrbeli, da bo party slasten od začetka do konca.

Nočeš manjkat! Bolano bo! 🔥

Lineup:
ABIS (NL) [DIVIDID/Eatbrain]
TBA [Eatbrain/Blackout]
Bass Fighters support

VSTOPNICE TBA
Vstop: 16+


View Event →
ODZven trenutka - Alja Petric feat. Andrej Hrvatin
Apr
13
8:30 PM20:30

ODZven trenutka - Alja Petric feat. Andrej Hrvatin

hrvatin.png

Alja Petric (vokal, gongi, himalajske posode, kristalne posode, flavte, ropotulje, zvončki,...)
Andrej Hrvatin (tolkala, kristalna harfa, flavte, bobni, ropotulje,...)

Zven trenutka je performans v katerem umetnica Alja Petric raziskuje osnovna gradnika glasbe: zvok in tišino. V njem je združila svoje večletno raziskovanje akustičnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost. (OD)Zven trenutka je širitev in nadgradnja projekta, v katerem se umetnici na odru pridruži gostujoči glasbenik in v odgovor njenim kompozicijam "odzveni" s svojo zgodbo.

Jedro izražanja je kompozicija, sestavljena iz zvočnih tekstur, ki jih glasbenica naniza s pomočjo looperja in jih nato v dialogu z gostom spontano prepleta. Nastanejo glasbeni ambienti, pri katerih se navidezno izgubita tako začetek in konec glasbene fraze kot časovni okvir skladbe in, navsezadnje, tudi občutek za čas. Je alkimija dveh glasbenih svetov, v kateri intuitivno nastajajo zvočno-instrumentalne-vokalne kompozicije, ki slonijo na subtilnosti zvoka in kreativnosti glasbenega izražanja.

(OD)Zven trenutka v svoji konstelaciji prehaja od momentov, v katerih zazvenijo le najbolj subtilni minimalistični glasbeni elementi, ki se zdijo kot nekakšen odzven tišini, do abstraktnih bučnih vrhuncev, ustvarjenih z zvokom gongov, bobnov in atonalnih miniatur, ki se lahko že v naslednjem trenutku prelevijo v strukturirane melodične linije, nanizane po točno določenem harmoničnem zaporedju.

Je neponovljiv eksperimentalni preformans improvizirane glasbe, ki nastaja spontano v dialogu dveh glasbenikov.

Prispevek: 10€Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Študira jazz petje na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.

Prepoznavna je kot pevka v zasedbi Duo Ponte, v kateri od leta 2014 sodeluje z mag. kitare Damjanom Stanišićem. Njena glasbena raziskovanja segajo od interpretacije glasbenega izročila raznolikih kultur, do projektov uglasbene poezije, jazza in sodobnih eksperimentalnih zvočnih performansov. V slednjih je združila svoje večletno raziskovanje starodavnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost. V lanskem letu se je prvič predstavila s performansom Zven trenutka, projekt v letošnjem letu širi in povezuje z gostujočimi umetniki. Nastal je tudi novi glasbeni tandem, s pevko, skladateljico in producentko JUNEsHELEN, pod imenom Zvočne krajine - Spevi & Arije.
http://www.aljapetric.com/
http://www.duoponte.com/
https://www.facebook.com/aljapetricmusic/


Andrej Hrvatin je glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora.
Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.
Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja ali je soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke projekte.
Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem "umetnostne terapije", pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY.
Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.

Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s "šamanističnimi" elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja "Immersion Vortex") ter sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije ter poučuje "etno" tolkala.

www.nimetu.org
https://soundcloud.com/nimetu


*Dogodek je nastal v sodelovanju z Vetrinjski dvor - Narodni dom.

View Event →
Lubomyr Melnyk
Apr
22
8:30 PM20:30

Lubomyr Melnyk

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Lubomyr Melnyk, klasično izobražen ukrajinski pianist, je pravi inovator, ki raziskuje nove smernice sodobne glasbe.

Pod vplivom minimalističnih gibanj zgodnjih 70-ih prejšnjega stoletja, je razvil čisto samosvoj klavirski jezik in ga poimenoval po principu ohranjanja kontinuiranega, neprestanega zvočnega toka.

Zaradi svojih hitrih in kompleksnih notnih struktur je zaslovel kot eden najhitrejših koncertnih pianistov na svetu.

S svojo virtuozno tehniko igranja ustvarja nadtone, ki se mešajo, trčijo eden v drugega ali celo v trenutkih tvorijo nove melodije in tako oblikujejo kompozicijo zunaj njene prvinske forme.

👉 VEČ INFORMACIJ: https://bit.ly/2Nntsy5

👉 VIDEO: https://bit.ly/2SiQPK8


View Event →
Laibach - Maribor
Apr
23
8:00 PM20:00

Laibach - Maribor

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Laibach will present songs from their recently released album The Sound of Music on a special show, featuring Marina Martensson and Boris Benko, the children’s choir Edelweiss and the string sextet Do-Re-Mi with Primoz Hladnik on synth, while the audience will again be addressed by his holiness Peter Mlakar.


View Event →
26.Obletnica Satchma: Koncert
Apr
26
to Apr 27

26.Obletnica Satchma: Koncert

obletnicasat.jpg

ZA 26.OBLETNICO OBSTOJA SMO VAM PRIPRAVILI DRUŽENJE OB KONCERTU:
Like The Rolling Stones (The Rolling Stones tribute)
Skupina Like The Rolling Stones je nastala leta 2017 povsem spontano, ko so se člani zbrali za priložnostni koncert na enem od poletnih festivalov.

Ker je odziv publike pokazal, da je glasba največje rock skupine vseh časov še kako popularna in ker člane zasedbe druži tudi splošno navdušenje do glasbe 60. let, še posebno skupine The Rolling Stones, ni bilo težko nadaljevati.

Odigrali so še nekaj koncertov in zgodba se je začela…

Like The Rolling Stones niso tipičen tribute band. Bolj kot zunanja podoba in odrska koreografija jim je pomembna glasbena iskrenost in energija ter pristen zvok šestdesetih, kar je v veliki meri posledica bluesovskih korenin, ki si jih prav tako delijo s svojimi vzorniki.

Poleg tega so v nasprotju z originalno zasedbo kvartet in ne kvintet, kar že samo po sebi odvrača od popolne primerjave z originalom.

A to nikakor ne vpliva na glasbeno kvaliteto v živo izvedenih skladb. Vsak njihov nastop je svojevrstno glasbeno doživetje s pridihom nostalgije, na katerem pridejo na svoj račun še posebno ljubitelji zgodnjega obdobja kultnih Stonesov.

Člani skupine so izkušeni glasbeniki, ki že dlje časa v različnih glasbenih zasedbah aktivno nastopajo na slovenski glasbeni sceni:

Mihael Zore – glas, kitara, orglice
Ažbe Toman – kitara, slide kitara
Matej Kosmač – bas kitara
Miha Petrovič – bobni
Web page: www.liketherollingstones.com
Instagram: liketherollings
Facebook: https://www.facebook.com/liketherollingstones/


View Event →
Operna noč v Mestnem parku
May
24
8:30 PM20:30

Operna noč v Mestnem parku

opera.jpg

Simfonični orkester SNG Maribor s solisti

Zbor Opere SNG Maribor

Dirigent: Simon Krečič

Koncertni program tega glasbenega dogodka na prostem, ki je zdaj že del glasbene tradicije mesta Maribor, sestavlja izbor najznamenitejših opernih arij, s poudarkom na predstavitvi uspešnic iz aktualne in prihodnje sezone.


View Event →
KiNG FOO - Live at Satchmo Jazz Club - Maribor
May
24
to May 25

KiNG FOO - Live at Satchmo Jazz Club - Maribor

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Člani Skupine:

Rok Golob - Bobni
Aleksandra Josić - Vokal
Peter Hudnik - Kitara
Matej Sušnik - Bas


Promo King FOO


Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi ostali nastopajoči, so se KiNG FOO odpravili na koncertne odre.


Okrepljeni s pevko Aleksandro Josič, ki je nase opozorila na talentih v Srbiji, kjer je osvojila 3. mesto so KiNG FOO trenutno ena izmed najhitreje vzpenjajočih skupin na slovenski glasbeni sceni.


V leto 2017 so stopili s tretjim videospotom za pesem Lebdenje, februarja pa so prišli v finale EME s pesmijo Wild Ride.


Decembra istega leta so izdali svoj prvenec Galaxie, katerega izid so pospremili z velikim koncertom v ljubljanskem Cirkusu. Svojo glasbo so KiNG FOO predstavili tudi v tujini. 4x so se odpravili na turnejo v Srbijo, pot pa jih je zanesla tudi v Švico, Hrvaško in Portugalsko.


Aleksandra Josić, Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik poskrbijo, da iz njihovih nastopov nihče ne odide ravnodušen, pa naj gre za glasbenega sladokusca, ki pričakuje avtorsko glasbo ali le obiskovalca željnega dobre zabave ob kvalitetni glasbi.


KiNG FOO repertoar zajema vse bolj prepoznavne avtorske skladbe (Začaraj me, Galaxije Bežijo, 1000 Besed, Dance Without Moving, Lebdenje…) in žanrsko pester nabor zabavnih priredb popularnih skladb odigranih na svoj, unikaten način.


Uradni King FOO YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCaXkkbUWmDzCsNrwsny5j6A/videos


KiNG FOO Facebook:

https://www.facebook.com/KingFooBand/


View Event →
Goran Bregović, Snežni stadion Maribor
May
25
7:00 PM19:00

Goran Bregović, Snežni stadion Maribor

bregovic.jpg

Na nekdanji dan mladosti, na največje slovensko prizorišče, prihaja svetovna ikona balkanske glasbe, Goran Bregović.

🎸🎺 🥁 Glasbenik, skladatelj in prava rock zvezda bo navdušil v naravnem amfiteatru pod Mariborskim Pohorjem, kamor prihaja z WEDDING & FUNERAL ORCHESTRA. Številna zasedba, pod taktirko Bregovića, bo navdušila s pravimi balkanskimi ritmi.

Z lastnim zvokom in univerzalnim glasbenim pristopom je svoja dela uspel predstaviti različnim kulturam širom sveta - ne glede na raso, spol, starost in vero. Bregović je eden redkih glasbenikov iz bivše države Jugoslavije, ki se lahko pohvali z nastopi na najbolj kultnih prizoriščih tega sveta kot so Londonski Royal Albert Hall, Pariška L'Olympia, Sydneyjska operna hiša, Carnegie hall in mnogo drugih.

Ne zamudite spektakla v največjem slovenskem naravnem amfiteatru ter se na dan mladosti pozabavajte in zaplešite v živahnih ritmih pod vodstvom svetovno znanega skladatelja iz bivše Jugoslavije. 🎤 ✨ 🕺

🕛 25. 05. 2019

🎟 Vstopnice bodo naprodaj od srede 13. 3. 2019 na vseh EVENTIM prodajnih mestih ter na spletni strani.


View Event →
Dubioza kolektiv
Jun
20
9:00 PM21:00

Dubioza kolektiv


Festival Lent 2019 odkriva prvega izmed vabljivih koščkov mozaika nepozabnih doživetij: v Maribor prihaja Dubioza kolektiv!

😁📣☀

Dubioza kolektiv, bosanski bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.

Davnega leta 2003 se je nekje daleč, na ozemlju imenovanem Bosna in Hercegovina, skupina prijateljev odločila za oblikovanje benda. To je bil začetek neobičajne skupine v še bolj neobičajnih okoliščinah. V času, ko se ni razvijala glasbena industrija, ko ni bilo prostora za koncerte, niti priložnosti za kulturno ali politično izražanje mladine. Med globoko moralno in tudi gospodarsko stagnacijo se je rodila skupina Dubioza kolektiv.

Danes kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba je koncertirala na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi so temelj slikovitih koncertov, življenjski nazori, besedila in zgledi pa povezujejo občinstvo po svetu. Tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti. Ta zadane kot sveži zrak! Vsem, ki so odprti za izkušnje, koncert lahko spremeni pogled na življenje. Če skočimo v leto 2016, najdemo skupino močnejšo kot kadarkoli, postavljeno ob bok največjim in najuspešnejšim živim bendom vzhodne Evrope, zapečateno z njihovim glasbenim albumom Happy Machine, najverjetneje njihovim najbolj provokativnim albumom doslej.

☀ ZASEDBA:
Almir Hasanbegović, vokal
Adis Zvekić, vokal
Brano Jakubović, klaviature, sampler
Vedran Mujagić, bas kitara
Senad Šuta, boben
Mario Ševarac, saksofon
Jernej Šavel, kitara

☀ VEČEROV ODER - Trg Leona Štuklja
☀ VIDEO: https://bit.ly/2tEKZJg
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 25 €, za imetnike (Dnevne) Lente 15 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏


View Event →
Umek
Jun
28
9:00 PM21:00

Umek


Na Festival Lent 2019 prihaja slovenska techno legenda UMEK!

🎧❤😎

Kaj je veliko 2 metra, živi za Železno zaveso* in ima 1605 razlogov za vodenje založbe ter enostavno letiiii?

To je Umek!

Prav on je namreč odgovoren za zagon in razcvet elektronske glasbene scene pri nas, saj je prvi organiziral (nedovoljene!) rave zabave ter hitro postal tudi eden najbolj zaželenih izvoznih produktov svoje države ter eden njenih najpomembnejših ambasadorjev v svetu.

In Umek zares letiii! Okoli stokrat letno, saj ga redno vabijo prireditelji vseh kontinentov. Med njegovimi nastopi tako najdemo temačne underground klube v Berlinu kot tudi ogromne techno odre na najbolj (pri)znanih svetovnih techno festivalih.

Ob nastopih v živo se predano posveča tudi producentskemu delu. Največ izdaja pod lastno znamko 1605, kjer dobijo priložnosti tudi drugi, še ne uveljavljeni producenti. Umekov prepoznaven zvok ter njegove sveže izdaje lahko redno spremljamo v izjemno priljubljeni tedenski oddaji Behind the Iron Curtain* (Za železno zaveso), ki jo predvaja že več kot 150 radijskih postaj po svetu.

☀ VEČEROV ODER - Trg Leona Štuklja
☀ VIDEO: https://bit.ly/2tF9cze
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 25 €, za imetnike (Dnevne) Lente 15 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏


View Event →

Lačni Franz v Vinoteki Rožmarin
Mar
16
to Mar 17

Lačni Franz v Vinoteki Rožmarin

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Tokrat v Vinoteko Rožmarin prihaja legendarna domača zasedba LAČNI FRANZ! Z Zoranom Predinom na čelu nas bo pomlajen a še vedno brezkompromisen band popeljal skozi svoje 40-letno glasbeno ustvarjanje.

V naši kleti bomo prepevali ob večnih hitih kot so Praslovan, Čakaj me, Naj ti poljub nariše ustnice, Ne mi dihat za ovratnik, Na svoji strani, Zarjavele trobente, Zadnja večerja in Zdravljica.
Ne zamudite!

Bodite z nami v
SOBOTO, 16. 3. 2019,
ob 22:00
v Vinoteki Rožmarin.

Cena vstopnice:
- v predprodaji 15 €
- na dan koncerta 17 €

Vstopnice so na voljo v Rožmarinu in na vseh prodajnih mestih Eventim.

Informacije: 031 388 179 ali na rozmarin@rozmarin.si.


GLASBENA POKUŠINA:


View Event →
Trezor
Mar
16
to Mar 17

Trezor

trezor.jpg

...za vse ljubitelje bluesa, jazza, rocka in funka

Skupina Trezor, ki deluje približno eno leto sestavljajo:
Damir Knez (kitara, vokal, orglice),
Darko Obretan (klavir, klaviature),
Stanislav Polič (bas kitara) in
Jani Podrzavnik (bobni).

Koncert skupine Trezor je posebno doživetje kvalitetne glasbe in besedil.

vstopnina 5 €


View Event →
Jazz night with DMQ Quartet
Mar
16
8:30 PM20:30

Jazz night with DMQ Quartet

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Večer bodo prelile melodije raznolikega jazz-a. Ob prijetni družbi in pijači se lahko naslonimo na mehka naslonjala in uživamo ob zasedbi DMQ v tem sobotnem večeru. Tokrat nas bodo v zvočne sfere popeljali:

David Mozetič - saksofon
Anže Vrabec - klavir
Aljoša Struga - bas
Borut Rampih - bobni

Z željo po preigravanju večnih jazz standardov in ustvarjanju nove glasbe se je med takratnimi sošolci deželnega konzervatorija v Celovcu oblikovala skupina DMQ. Zasedbo vodi jazz saksofonist David Mozetič, ki je v repertoar vključil tako avtorsko glasbo kot kompozicije modernejših saksofonistov kot so naprimer Dick Oatts in Kenny Garrett.

David Mozetič je saksofonist, ki je leta 2018 zaključil šolanje na konzervatoriju v Celovcu iz študija jazz saksofona pri priznanem profesorju Michaelu Erianu. Istega leta se je zaposlil kot učitelj saksofona na glasbeni šoli Nova Gorica, obenem pa vrsto let vodi svoj kvratet, s katerem se pripravlja za izdajo prve avtorske zgoščenke. Poleg tega redno sodeluje z različnimi slovenskimi big bandi (Nova, Cerknica, Gverillaz, Mimika orchestra...) ter manjšimi jazz zasedbami. Na slovenske glasbene odre je že stopil v družbi Anike Horvat, Mie Žnidarič, Nuše Derende, Tinkare Kovač, Vlada Kreslina, Rudija Bučarja, Nine Pušlar in Hamota.

ovcu, smer jazz and popular music. V zadnjih 10 letih glasbenega ustvarjanja je sodeloval z mnogimi glasbeniki in bil član številnih skupin. Trenutno je stalni član skupin BorZ Afrobeat, Yanu z Janom Tomšičem, Istranbul, Dixie Šok band, Toxine in 4 Dementions. Poleg tega priložnostno sodeluje z številnimi domačimi glasbeniki.

Borut Rampih je po šolanju na Srednji Glasbeni in Baletni Šoli Ljubljana nadaljeval izobraževanje na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Erich Bachtraeglu. Z odliko je diplomiral leta 2017 v razredu prof. Klemens Marktla. Nastopal je v jazz klubih in na prizoriščih doma in v tujini. Izobraževal se je pri različnih priznanih glasbenikih (Jimmy Cobb, Ralph Peterson Jr., Gregory Hutchinson, Adam Nussbaum, Clarence Penn, Geoff Clapp, Billy Hart…). Pedagoške izkušnje si je pridobival na Glasbeni Šoli Škofja Loka, vodil pa je tudi delavnice pri nas in v tujini ( Summer Drumming v Celovcu, Poletna šola glasbenih skupin Ptuj…).

https://www.youtube.com/watch?v=3PhyYBHKGTI
https://www.youtube.com/watch?v=mTLGlX2zHhM
https://www.youtube.com/watch?v=rhMrrDmXs30
https://www.youtube.com/watch?v=kBv_KWWtjpg

Vljudno vabljeni,
Ekipa SALONA.

Vstop: 5 ,-


View Event →
Koncert: Tin Vele & Leon Jereb
Mar
15
9:00 PM21:00

Koncert: Tin Vele & Leon Jereb

tinvele.jpg

"Man, if you have to ask what jazz is, you'll never know." - Louise A., a.k.a. Satchmo.

Nekako smo se navlekli okusa džez ritmov v Pisarni, saj ponovno oder prepuščamo takšnim melodijam! 🎶

Glasbenika Leon Jereb in Tin Vele, ki ga skupaj džezata že dve leti, svoje glasbene izkušnje izpopolnjujeta v šolah čez avstrijsko mejo, en v Gradcu, drugi v Celovcu.

Vi pa ju boste lahko poslušali kar v Mariboru, pri nas v Pisarni.

Se vidimo!

▪ REZERVACIJA MIZE ▪
Rezervacija je možna v času delovanja Pisarne na tel. številki: 059 123 384.
Rezervacija na dan dogodka velja do 20.30.


View Event →
HAPPY OL' McWEASEL - St. Patrick's Day Party
Mar
15
9:00 PM21:00

HAPPY OL' McWEASEL - St. Patrick's Day Party

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

HAPPY OL' McWEASEL ponovno na odru Satchma v sklopu praznika dobre volje in piva - St. Patrick's Day!

-----------------------------------------------
VSTOPNICE
- 8 EUR - predprodaja
- 10 EUR - na dan dogodka

Vstopnice v predprodaji na voljo od ponedeljka 25.2. v Jazz Klub Satchmo!
-----------------------------------------------
Happy Ol' McWeasel, 7-članska folk punk rock skupina z mešanico punk rocka in folk glasbe že več kot 10 let podira tako domače kot tuje odre. Udaren vokal, močna ritem sekcija ter prefinjenost in navihanost violine, banja in harmonike je zagotovo kombinacija, ki premakne slehernega skeptika.

Več na:
www.happyolmcweasel.com
www.satchmo.siView Event →
Bluegrass Hoppers & Friends traditional St.Patrick's celebration
Mar
15
to Mar 16

Bluegrass Hoppers & Friends traditional St.Patrick's celebration

bluegrass.jpg

Leto je naokoli, pomlad trka na vrata in čas je, da si spet natočimo čistega Jamesona, Tulamore Dewa, Kilkennia in Guinessa.
Vabljeni na večer dobre volje, pozitivnih vibracij, smeha, petja in Irske glasbe. Pridite s taksiji, ali si naročite prevoz, bo ceneje in udobneje. Po koncertu se lahko tudi sprehodite do doma, če niste občutljive, ali strašljive sorte in vas ne zebe preveč. Vsekakor pa pridite v dobri družbi, saj vas čaka dobra zabava.

Z vami bomo

Bluegrass Hoppers:

Toni Cigula - mandolina, kitara, vokal
Milan Kebrič - bas kitara
Marko Logar - kitara, vokal
Dragan Verber - banjo, ustna harmonika, vokal

in prijatelji:

Luka Banović - irske piščali, klarinet, vokal
Mitja Novak-Mičo - dobro, mandolina, vokal

Večer bo že pregovorno popestrila mladinska sekcija, Luka in Tjaša Banović, ter Zala Kores

Za zvočno sliko bo poskrbel: Bogdan Pernat - Bongo

Vstopnina 8 €.

V skladu z izkušnjami prejšnjih let je smotrno rezervirati tako vstopnico, kot sedež ali klop, ali fotelj, ali blazino.

Rezervacije vstopnic : bogdan.pernat@triera.net ali http://klub-kgb.si/rezervacije-vstopnic
Rezervacije vstopnic veljajo do 20:45. Po tej uri lahko kupite vstopnico tudi tisti, ki niste rezervirali, zato nikar ne pojdite drugam, če vam na vratih rečejo, da ni več kart. Počakajte do 20:45 in rezervacije se bodo sprostile.

Vljudno vabljeni!


View Event →
Koncert Big Banda RTV Slovenija z Mio Žnidarič
Mar
15
7:30 PM19:30

Koncert Big Banda RTV Slovenija z Mio Žnidarič

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Big Band RTV Slovenija
vokal: Mia Žnidarič
dirigent: Steve Klink

Mia Žnidarič je razposajeno ljubezen do glasbe (in do življenja sploh) pretočila v svoj že tretji projekt z Big Bandom RTV Slovenija. S skladbami s svoje zadnje zgoščenke Z dotikom - z novimi, izvirnimi in s svingom prepojenimi klasikami - ter z ljubeznijo do slovenskega jezika Mia, ki je na glasbeno prizorišče dobesedno privrela v devetdesetih in kot prva med džezovskimi pevkami v Sloveniji občinstvu predstavila staromoden melodični džez v slovenskem jeziku, tokrat spet združuje različne glasbene smeri in vam ponuja večer klasičnega svingovskega džeza, intimnih balad in pozitivne energije. Ob njenih nalezljivo pozitivnih vibracijah in umetelnem glasbenem svinganju Big Banda RTV Slovenija se vam bo na obrazih zarisal nasmeh, vaša srca bodo napolnili počasni ritmi, vaše noge pa bodo poplesavale v tistih bolj divjih. Zabavajte se!


View Event →
Irena Kavčič, Tommaso Lonquich, Kvartet Zaïde, Iztok Hrastnik
Mar
14
7:30 PM19:30

Irena Kavčič, Tommaso Lonquich, Kvartet Zaïde, Iztok Hrastnik

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Koncertni večer na četrtem abonmajskem koncertu, 14. marca, bo zaznamovala enkratna zasedba vrhunskih glasbenikov, ki se preizkušajo v različnih partnerstvih ter s tovrstno odprtostjo, gnano z radovednostjo in željo po raziskovanju ter odkrivanju novih plasti glasbe, nam, poslušalcem, nudijo čudovito priložnost, da jih spoznamo na drugačen način in odkrijemo vse dimenzije njihovega vrhunskega ustvarjanja. 

Na koncertu, ki je nastal v sodelovanju s Cankarjevim domom in Kulturnim domom Nova Gorica, se nam bodo v tej luči predstavili flavtistka Irena Kavčič, soloflavtistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, izjemni klarinetist Tommaso Lonquich, ki mu prihajajoča sezona med drugimi nastopi po vsem svetu prinaša debi v prestižni londonski koncertni dvorani Wigmore, kvartet Zaïde, ena najprodornejših tovrstnih zasedb ta hip v Franciji in kontrabasist Iztok Hrastnik, član orkestra Dunajske filharmonije. Spored z deli Mozarta, Sibeliusa in Ligetyja prinaša široko paleto razpoloženj; od melanholično zamišljenih do lahkotnih in plesno poskočnih.

NASTOPAJOČI
Irena Kavčič, flavta
Tommaso Lonquich, klarinet
Kvartet Zaïde
Iztok Hrastnik, kontrabas

SPORED
Wolfgang Amadeus Mozart: Kvartet za flavto in godala št. 1 v D-duru, KV 285 
Jan Sibelius: Saga, za flavto, klarinet in godalni kvartet (prir. G. Barrett)
***
Wolfgang Amadeus Mozart: Kvintet za klarinet in godala v A-duru, KV 581 
György Ligeti: Stari madžarski dvorni plesi, za flavto, klarinet in godalni kvintet

VSTOPNICE
14 € / 13 € za upokojence / 11 € za invalide / 8 € za študente

VEČ O KONCERTU
http://www.nd-mb.si/glasba/komorni-cikel/predstava/nd/irena-kavcic-tommaso-lonquich-kvartet-zaide-iztok-hrastnik/


View Event →
Cikel Blue Planet: Marko Črnčec trio feat. Jonathan Hoard
Mar
11
to Mar 12

Cikel Blue Planet: Marko Črnčec trio feat. Jonathan Hoard

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Ponedeljek, 11.marec ob 20:30
Mali oder Narodnega doma Maribor

Marko Črnčec je eden najprepoznavnejših slovenskih sodobnih glasbenikov in na tujem priznanih ustvarjalcev. Trenutno živi v New Yorku, sodeloval pa je z velikimi imeni svetovne jazzovske scene, kot so Bob Mintzer, Seamus Blake, Eric Alexander, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Marcus Gilmore in mnogi drugi. Izdal je že pet avtorskih plošč, ki so prejele odlične mednarodne kritike.
Njegov album "Devotion" (Whirlwind Recordings, 2014) je bil po mnenju ene največjih jazzovskih publikacij na svetu, All About Jazz, izbran med 20 najboljših jazz plošč v letu 2014.

Kot posebni gost se bo triu pridružil odlični vokalist Jonathan Hoard, nominiranec za nagrado Grammy in eden osrednjih likov na newyorški RnB ter jazz sceni.


"A possessor of dazzling technique, in terms of speed, accuracy and the ability to turn a phrase into a big run."
Marlbank

"The disc delivers everything we have come to expect of modern contemporary jazz: brilliant virtuosity; powerful and complex rhythmic drive, all informed by intelligent eclecticism."
Jazz Views


View Event →
Cherry Wine (Amy Winehouse Tribute)
Mar
9
to Mar 10

Cherry Wine (Amy Winehouse Tribute)

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Z veseljem napovedujemo koncert , katerega lahko z lahkoto in z največjo samozavestjo povežete z Dnevom žena in povabite svoje najdražje na nepozaben koncert!

Cherry Wine je skupina, ki se nahaja v Ljubljani in je že nastopila na več festivalih, med drugim tudi na Jazz festivalu v Nemčiji – Gronau, kjer so postali še bolj povezani kot ekipa.

Cherry Wine je 8-članski orkester, ki svoje glasbeno popotovanje v celoti posveča glasbi legendarne Amy Winehouse. Namen skupine Cherry Wine ni posnemati legendarno pevko v vseh njenih »porednostih«, ampak priklicati najboljše od nje – njeno nesmrtno glasbeno zapuščino. Pevka Maja z izjemnim glasom, talentom, žarom, prodornostjo in predanostjo zelo doživeto obudi Amyinega nemirnega duha. Zvok je poln in prodoren, a ušesom prijazen in intimen, aranžmaji pihalne sekcije pa še dodatno razširijo že tako bogato zvočno sliko. Zasedba uspešno nastopa doma in v tujini, odzivi občinstev pa so vedno polni navdušenja in očaranosti, saj gre za skupino, ki poleg izjemne pevke združuje tudi profesionalne glasbene virtuoze.

Nastopajo po celi Sloveniji, 14. septembra 2018 pa so na Amy-in 35. rojstni dan napolnili Cvetličarna klub, ki zaseda več kot 1000 ljudi.
Izvajajo tudi na drugih kulturnih prireditvah, in pogosto sodelujejo z Ljubljanskim gradom.

Člani Cherry Wine:
Maja Predatoria – vokal
Rok Šinkovec – klaviature in vokal
Ugo Ugowsky – kitara in vokal
Rok Škrlj – bas
Gašper Peršl – bobni
Davor Loštrek – saksofon in vokal
Jernej Gantar – trobenta in vokal
Branko Mrak – pozavna in vokal

Links:
www.youtube.com/majapredatoria
www.facebook.com/cherry9wine
www.instagram.com/cherry9wine

Start: 22:00

Predprodaja Študentje: 5Eur – Na dan: 7Eur

Predprodaja ostali: 7Eur – Na dan: 10Eur

(Predprodaja se prične 20.1. )


View Event →
Koncert Maja Založnik&Moonshine
Mar
9
8:30 PM20:30

Koncert Maja Založnik&Moonshine

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

MAJA ZALOŽNIK & MOONSHINE PRIHAJAJO V MARIBOR PO DNEVU ŽENA

Ena najbolj uveljavljenih slovenskih vokalist Maja Založnik je s svojim glasom in pojavnostjo očarala že mnoge, vključujoč mednarodno žirijo in gledalce nemške oddaje The Voice. V zadnjih letih jo na glasbenih odrih spremlja skupina Moonshine, ki ji bo mariborsko občinstvo lahko prisluhnilo v soboto, 9. marca 2019, v Salonu uporabnih umetnosti. V sklopu dneva žena privoščite svoji nežnejši polovici šopek vrtnic in glasbeno poslastico, ki preprosto očara!

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je zbranemu občinstvu predstavljala tudi avtorske skladbe. Veliko uspeha je požela z visoko uvrstitvijo na nemškem The Voice, v zadnjem obdobju pa s srbsko glasbeno skupino Moonshine pripravlja nov avtorski projekt, ki bo rezultiral v pripovedni plošči Pieces.

Maja Založnik & Moonshine bodo tako leto 2019 začeli v velikem slogu, saj bodo v sklopu promocijske turneje obiskali tudi mariborski Salon uporabnih umetnosti in pripravili prav posebno glasbeno poslastico. Obiskovalci Salona bodo za simbolično vstopnino lahko slišali številne popularne pop in rock priredbe, od poskočnih hitov do romantičnih šlagerjev, zasedba pa bo predstavila tudi nekaj izbranih avtorskih skladb iz prihajajoče plošče.

Glasbeni navdušenci iz Maribora in okolice bodo tako lahko svojim dragim ponudili pravo romantično avanturo, polno znanih zvokov ter domače avtorske glasbe ene najprodornejših izvajalk pri nas. Ne zamudite, pridružite se nam z vrhunsko vokalistko Majo Založnik in bendom Moonshine.

GLASBENA POSLASTICA
Lokacija: Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, 2000 Maribor
Vstopnina: 6eur
Ura: od 20:30 dalje


View Event →
Koncert: Sabina Vostner
Mar
8
9:00 PM21:00

Koncert: Sabina Vostner

sabina.jpg

"Gre za izkušnjo, namenjeno globokemu poslušanju, kjer se glasba prepleta s poezijo in minimalističnimi glasbenimi vložki."

Skupaj s Sabino dobite paket Trio. Je kantavtorica, pesnica in pisateljica. Svojo dušo je prodala akustičnemu folk-pop ritmu in se odpravila na potovanje.

Zametke svoje glasbene poti opiše kot vokalno sobivanje pri projektu Allegro non troppo, z izdanim CD-jem Per intervalla insaniae, 2006. Nadaljuje v novo ero igranja kitare pri Etbinu Stefančiču in slednje nas pripelje do ustanovitve glasbene zasedbe Swarga in izdaje CD-ja To the Sun, 2011.

Z njimi je obiskala različne odre evropskega sveta (Hrvaška, Malta, Italija, Španija...) ter predstavljala Maribor kot Evropsko prestolnico kulture, leta 2012 v Belgiji.

Oktobra 2012 je izdala svojo pesniško zbirko Potovanja duše, v njeni pesniško-pisateljski zgodovini pa lahko najdemo tudi razne pravljice in zgodbe. Jeseni 2015 je izšel njen prvi samostojni album z naslovom Following the birds, katerega so soustvarili razni glasbeniki - Laco Zach, Gal Furlan, Matej Srebrnič, Dan Zelisko in Boštjan Zobec.

Glasbi se predaja v dveh maternih jezikih, v slovenščini in ruščini, piše pa tudi v angleščini. Na odru bo Sabina prelivala poezijo z glasbo ter vas popeljala skozi neskončnost in naprej.

Vljudno vabljeni!View Event →
Zala Kralj & Gašper Šantl
Mar
8
8:30 PM20:30

Zala Kralj & Gašper Šantl

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Čeprav je minilo samo leto odkar sta prvikrat svojo glasbo predstavila javnosti, nam po zmagi na EMI 25. slovenska predstavnika na Evroviziji, pevko Zalo Kralj in multiinštrumentalista in pisca pesmi Gašperja Šantla, zagotovo ni več treba predstavljati kot novost na slovenski glasbeni sceni. Gašperjeve eterične kompozicije in kitarski vložki v sozvočju s presunljivim glasom Zale Kralj se nas dotikajo z mesta stika morja in neba. Kantavtorski pristop v sozvočju elektronike in odlične lirike nas iskreno povabijo v intimo tega, kar sta: čudovito ustvarjalna, rahločutna in navdihujoče posebna glasbenika. Vabljeni.

Fotografija: Ana Šantl
Vstopnica: 12 ,- predprodaja na blagajni SALONA UPORABNIH UMETNOSTI, 15 ,- na dan dogodka.


View Event →
 Chainbrake, Warning / KAOS
Mar
8
to Mar 9

Chainbrake, Warning / KAOS

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Nadaljujemo s koncertnimi cikli v baru Kaos tudi po novem letu!

_____________________________________________________

BRUTAL PARTYSAN, V SODELOVANJU Z BAROM KAOS, PREDSTAVLJA:

CHAINBRAKE (Trbovlje, Rock)

Zasedba Chainbrake je nastala poleti 2016 z željo širjenja moderne ameriške rock glasbe po Sloveniji. Štirje zagrizeni rockerji Jan Ostrožnik, Simon Hribovšek, Rok Leskovec in Matej Hribovšek so sklenili, da bodo na slovenske odre ponesli Hard Rock glasbo, kakršno vrtijo mednarodne radijske postaje, na naše pa si, razen redkih izjem, ni utrla poti. Po načelu »dejmo probat« so zgrabili svoje inštrumente in že na prvi vaji je bilo čutiti odlično kemijo.

FB: https://www.facebook.com/Chainbrake/


WARNING (Hrastnik, Punk Rock)

Skupino Warning sestavljajo štirje mladi, perspektivni in zagriženi fantje iz Zasavja. S svojimi odštekanim imidžom na koncertih uspejo napolniti tako lokalne bare, kot izvesti nastop pred tisoč glavo množico. S svojimi nastopi na Hi Festivalu, večjih moto zborih ter na koncertih izven Slovenije, so pokazali, da niso še en bend ki bi ga obiskovalci kar tako pozabili. Kot predskupina skupinam Zablujena Generacija in San Di Ego pa so fantje dokazali, da so dovolj dobri, da jih opazijo tudi legendarne skupine.

FB: https://www.facebook.com/WarningBand8/

____________________________________________________

PO KONCERTU BO DJ POSLUŠALNICA!


View Event →
Dobrodelni koncert - Lions Klub Maribor Zarja
Mar
7
6:00 PM18:00

Dobrodelni koncert - Lions Klub Maribor Zarja

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Lions klub Maribor Zarja vas v četrtek, 7. 3. 2019, ob 18h lepo vabi na dobrodelni koncert v veliko dvorano Narodnega doma v Maribor.

Dobrodelnost bomo združili s koncertom jazz dam - Jazz Ladies in z nastopom otroškega pevskega zbora Vrtca Studenci Maribor.

Zbrana finančna sredstva bodo namenjena humanitarnemu projektu "Donirana hrana".

Prodaja vstopnic na blagajni Narodnega doma.

DOBRODOŠLI! ♥


View Event →
Koncert simfoničnega orkestra SNG Maribor s solisti UL AG
Mar
6
7:30 PM19:30

Koncert simfoničnega orkestra SNG Maribor s solisti UL AG


Simfonični orkester SNG Maribor

Dirigentka: Jera Petriček Hrastnik

Solisti: Daria Radić, violina, Aljaž Kalin Kante, klarinet, Ana Mezgec, violina, Grega Rus, kontrabas, Blaž Ogrič, rog
Mentorji: red. prof. Vasilij Meljnikov, red. prof. Jože Kotar, izr. prof. Monika Skalar, red. prof. Zoran Marković, red. prof. Boštjan Lipovšek

Program
Maurice Ravel: Cigan, koncertna rapsodija za violino in orkester
Carl Maria von Weber: Koncert za klarinet in orkester št. 1 v f-molu, op. 73
Camille Saint-Saëns: Introdukcija in rondo capriccioso v a-molu za violino in orkester, op. 28
Giovanni Bottesini: Koncert št. 2 za kontrabas in orkester v h-molu
Richard Strauss: Koncert za rog in orkester št. 1 v Es-duru, op. 11


View Event →
Classic with Paolo Barbato & DJ Om
Mar
1
to Mar 2

Classic with Paolo Barbato & DJ Om

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Z veseljem najavljamo italijanskega DJ-a, producenta, mojstra house ritmov in ljubljenca občinstva v Italiji, Sloveniji in Hrvaškem Paola Barbata.
Ob boku Paola Barbato tokrat domačin house glasbe in legenda OLDIES GOLDIES-ov, DJ OM (Dejan Djordjević).


***** DJ LINE UP *****
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
► Paolo Barbato (ITA)
https://www.facebook.com/classicthehistoryofhousemusic/
https://www.facebook.com/paolobarbato/

►DJ Om (Maribor, SLO)
https://www.facebook.com/dejan.om

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Več informacij & rezervacije miz: Feniks@maribox.si

Zaradi velikega povpraševanja za sam dogodek nujna rezervacija mize pred dogodkom (pogoj za rezervacijo mize je nakup "boata" in prevzem mize do 23:00 ure).

Vstopnine ni!
VSTOP 21+View Event →
Hï Freedom
Feb
26
to Feb 27

Hï Freedom

freedom.jpg

*** Hï Freedom / 26. 2. // Dvorana ŠTUK ***

#Hïlanders!
Vizija širjenja znamke Hï v letu 2019 je pred nami. Veselje, prijateljstvo in naša strast do glasbe nas je pripeljala v univerzitetno mesto Maribor, kjer vas bomo po opravljenih obveznostih nagradili s SVOBODO! 🕊
Pripravite se na raziskovanje in doživetje elektronske glasbe v tematiki Hï Freedom.
Kdaj? Prvi torek po opravljenih izpitih! 🙌

Lokacija: https://goo.gl/FS463R
Vrata svobode odpremo: 22:00
Vrata svobode zapremo: 05:00

⭐ TRAILER: https://goo.gl/K42k9k

__________________ LINEUP __________________

Clay Clemens
Noa Beach Club | Ultra Europe | Exit Festival
IG: https://www.instagram.com/clayclemens/
SC: https://soundcloud.com/clayclemens/

Timo G
Ultra Europe | Forestland
IG: https://www.instagram.com/timogsi/
SC: https://soundcloud.com/djtimog

Minless
Supported by: Showtek, Deniz Koyu (KO:YU), Darude, Dannic, Lazy Rich, Morgan Page
IG: https://www.instagram.com/minlessmusic/
SC: https://soundcloud.com/minless

Defune
IG: https://www.instagram.com/itsdefune/
SC: https://soundcloud.com/defune

NVADRZ
SC: https://soundcloud.com/nvadrz

❄ Helius -
Vsem gostom Štuka znan in simpatičen Željko Matišić


__________________ VSTOPNICE______________
◎ S̷u̷p̷e̷r̷ ̷E̷a̷r̷l̷y̷ ̷B̷i̷r̷d̷ ̷-̷ ̷2̷,̷9̷0̷ ̷E̷U̷R̷ ̷-̷ ̷R̷A̷Z̷P̷R̷O̷D̷A̷N̷O̷ ̷-̷ ̷S̷A̷M̷O̷ ̷1̷0̷0̷ ̷V̷S̷T̷O̷P̷N̷I̷C̷
◎ REGULAR 1 - 3,90 EUR

Prodajna mesta: http://hi-dance-event.com/tickets/
- Eventim SI spletni nakup, Petrol servisi, Pošte Slovenije, Trafika Kiosk
- Olaii spletni nakup, OMV servisi, Trafike 3DVA
- Štuk, vsak delavnik

#allarewelcome #discoverHrastnik #hïdanceevents #freedom #hïfestival #maribor #štuk


STAROSTNA OMEJITEV IN VSTOP NA PRIZORIŠČE
Dogodek lahko obiščejo tudi mladoletne osebe, z nakupom vstopnice starši oziroma skrbniki prevzamejo vso odgovornost.

Zakon o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) v 21. členu zakon določa, da je med 00.00 in 05.00 osebam, mlajšim od 16 let, prepovedan vstop in zadrževanje brez spremstva staršev, rejnikov ali skrbnikov v gostinskih obratih in na prireditvah, kjer se točijo alkoholne pijače.

Vsak od nas igra pomembno vlogo, kjer vzdržujemo varno ter zdravo okolje in družbo. Bodimo odgovorni do prijateljev, neznancev in domačinov, ki so omogočili zabavo.

Ne toleriramo uporabe in posedovanja drog. Na prizorišču bodo ves čas prisotne uradne osebe, ki bodo skrbele za spoštovanje zakonov. Bodite odgovorni in sprejemajte pametne odločitve.

Akreditacije, sponzorji in PR
Kontaktna oseba: Nastja Venko
Tel.: +38641664586


View Event →
Dobrodelni koncert za Zambijo: Internisti
Feb
26
to Feb 27

Dobrodelni koncert za Zambijo: Internisti

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Dragi vsi!

Za tiste, ki nas še ne poznate - smo Ana, Nina, Zala, Vesna in Amadeja, študentke 6. letnika medicine na Medicinski fakulteti v Mariboru, ki se oktobra 2019 odpravljamo na humanitarno-medicinsko odpravo v Zambijo! Tam bomo tri mesece nudile zdravstveno oskrbo prebivalcem vasice Nangoma, česar se vse že zelo veselimo!

Čeprav se zdi do oktobra še daleč, pa moramo do takrat postoriti še veliko stvari. Najpomembnejša je seveda pridobitev ustreznih sredstev, da nam bo nemoteno delo na lokaciji sploh omogočeno. Več o našem finančnem načrtu in širše si lahko preberete na naši spletni strani: https://odpravazambija2019.wordpress.com/financni-nacrt/.

Z namenom zbiranja prostovoljnih prispevkov zato 26.2. organiziramo DOBRODELNI KONCERT v Jazz Clubu Satchmo, kjer nam bodo INTERNISTI pomagali pri praznovanju medizpitnih uspehov ali pa pri utapljanju spominov na predmete, ki bi jih raje pozabili. Pričakujemo lahko noro noč z glasbenimi gosti in nočnim DJ programom, zato pripeljite prijatelje, znance in simpatije in plešite z nami celo noč!

Vstopnina: prostovoljni prispevek min 5€
Vsi prispevki bodo namenjeni izključno za nakup zdravil in sanitetnega materiala ter ostalih stroškov v povezavi z našo odpravo.

Vstopnice bodo na voljo na mestu dogodka pred koncertom, morda pa že prej na kakšni stojnici, o čemer vas bomo obveščali sproti.

Se vidimo! ♥


View Event →
Sax in the House, Vasko Atanasovski in Urbadur
Feb
23
to Feb 24

Sax in the House, Vasko Atanasovski in Urbadur

sax.jpg


Po skoraj letu dni Vasko in Urbadur ponovno spajata dva nasprotna si svetova - digitalno ustaljenost elektronskih ritmov in virtuozno igrivost analognih pihal. Alkimistično sintetiziranje nas bo peljalo po poteh zamaknjenega downtempa, strumnega broken beat-a, globoke house glasbe in sončnih poljan novega diska.

VASKO ATANASOVSKI
Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov. S svojo glasbo je križaril od Indije, Kitajske in Argentine do ZDA in Evrope, kjer je nastopil na mnogih imenitnih prizoriščih, kot so: Festival Ljubljana, Town Hall New York, Jazz festival Atene, Sava Centar Beograd, Sally Can't Dance Beijing, Mood Indigo Bombay, Niceto (Buenos Aires) itd. Sodeloval pa je z imeni kot je Vlatko Stefanovski, Marc Ribot, Hindi Zahra, Living Colour in mnogi drugi.

URBADUR
Urban Ambrožič - Urbadur je selektor širokega nabora alternativnih glasbenih žanrov. Glasbeni numizmatik v svoji zbirki hrani sijoče valute jazz-a, funka, diska, progresije in fusiona, s katerimi redno trguje na sejmih trip-hopa, downtempa, nu-disco in deep house glasbe.

vstopnina bo – 10 €


View Event →
CRUSH |hip-hop/trap|
Feb
22
to Feb 23

CRUSH |hip-hop/trap|

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Ste navdušeni nad glasbo izvajalcev kot so: Post Malone, Travisa Scott, Migos, Lil Uzi Vert, A$AP Mob, Kendrick Lamar, Drake, Offset, Fetty Wapa, Future, Ty Dolla $ign, ter še vedno aktualna Rihanne, Kanye Westa, 50 Centa, Snoop Dogga te Eminema,... ste na CRUSH-u na pravemmestu!

Iz Celja, kjer so zabave potekale v 2018 v nabitem klubu in fantastičnem vzdušju, se selimo v Maribor, natančnejke v klub Satchmo.

Da bo party še bolj "na hypan" in nor, smo povabili dva izvajalca t.i. "nove šole":

6VN6
( IC-AIMA & Purp Kobain )
Zloglasni 6VN6 ( preimenovani ROYAL BUNCH ) , ki je nastopal po celotni Sloveniji , kot tudi v tujini in sicer z osvojenim prvim ter drugim mestom na Coast2Coast biggest artist showcase Amsterdam , kot prav tako v Pragi.
Predstavili bodo nove še ne izdane pesmi , s katerimi je 6VN6 obljubil »presenečenje«
https://www.youtube.com/channel/UCe8QXl8uw4pM-qJf8rdms0A
https://www.instagram.com/davidbaronikmoga/ & https://www.instagram.com/alukicalen/

DJ ekipa:

JOSH SOMEN
(Crush resident)
Prvič v Mariboru predstavlja svoj set US hip-hop, trap in rnb ritmov. Prekaljen mojster za gramofoni.

več ...

line up bomo še dopolnili.

Vsi, ki bi radi sodelovali pri dogodku nam pošljite mail:

crushevents301@gmail.com


View Event →
Vlado Kreslin // Obletnica KAOSA
Feb
22
to Feb 23

Vlado Kreslin // Obletnica KAOSA

kreslin.jpg

STE PRIPRAVLJENI NA OBLETNICO KAOSA?

Ker si je KAOS v preteklih letih aktivnega delovanja pridobil več privržencev in obiskovalcev, ki se zavedajo, da prave dogodivščine izhajajo prav iz kaosa – iz tega, da si upamo vstopiti v neznano in ga včasih po neumnosti, včasih po modrosti ZAŽURATI DO JUTRA, je prav, da se zgodi ODŠTEKANA OBLETNICA.

VLADO KRESLIN
Vsi poznamo našega legendarnega in enkratnega glasbenika, ki pušča velik pečat na slovenski glasbeni sceni.
Izdal je že petnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

Ker pa KAOS ni nič brez VAS, vas vabimo, da se nam pridružite in zažurate z nami.

Nepozabna obletnica se bo zgodila na večer 22. FEBRUARJA!!!

Cena karte v predprodaji znaša 6€, na dan dogodka pa 8€, zato pohitite in si priskrbite svojo, kajti število kart je omejeno ☺
Karte lahko kupite v kavarni KAOS in baru KAOS od 28.1.2018 dalje.


View Event →
Simpatico (koncert za glasbene namene)
Feb
22
9:00 PM21:00

Simpatico (koncert za glasbene namene)

simpaticop.jpg

Koncert skupine SIMPATICO

22. februar 2019, ob 21.00

Pesnik Rok Vilčnik je znova, kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. Pesmi, kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn't she lovely, Fly me to the moon, Valerie in druge, vam bo predstavil skupaj s prekajenimi jazz potepuhi, ki so za igranje svojih inštrumentov končali šole. Tokrat ni v igri nobene filozofije, radi bi se vam samo prikupili.

Posebni gost večera bo njihov šarm.

Vokal: Rok Vilčnik
Klaviature: Taja Božič
Kontrabas: Luka Gaiser
Bobni: Jože Zadravec

Cena vstopnice: 8 €


View Event →
Eklektika #16 - N!K
Feb
22
9:00 AM09:00

Eklektika #16 - N!K

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Trdno ustaljeni lokal patriot Nik Šmon aka DJ N!K bo prvič prevzel krmilo na Eklektiki #16 in za spremembo s svojim pestrim multižanrskim naborom zavil v kakšno glasbeno smer, ki je v Gramofonoteki morda nismo toliko vajeni. Zaželjeno in dobrodošlo!;)


View Event →
Nora zabava s skupino Soulfingers
Feb
16
to Feb 17

Nora zabava s skupino Soulfingers

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Februarja plešemo z energičnimi SOULFINGERSI!
🤩👌🕺🎷🎶

Skupina Soulfingers slovi kot vrhunska koncertna atrakcija in jamstvo za noro plesno zabavo. V Vinoteko Rožmarin prihajajo s kar 9-člansko zasedbo, ki nas bo s soul ritmi dvignila na noge!

Skupina s soul bratoma Denisom in Harisom na čelu, je stala na odru različnih festivalov s svetovno znanimi glasbeniki, kot so BB King, The Blues Brothers Band, Eddie Floyd, David Bowie, George Fame, Miriam Makeba, Sia, George Clinton & Parlament Funkadelic in številnimi drugimi.

Pričakujte torej obilo odrske energije in plesa.
Po koncertu z zabavo nadaljujemo ob ritmih DJ Lex Dee-ja.

Bodite z nami v SOBOTO, 16. 2. 2019,
ob 22:00 v VInoteki Rožmarin.

Cena vstopnice:
- predprodaja 12 €
- na dan koncerta 15 €

Vstopnice so na voljo v Rožmarinu in na vseh prodajnih mestih Eventim.

_______________
🎬Video pokušina:


View Event →
Bo!
Feb
16
9:00 PM21:00

Bo!

bo.jpg

Slovenska rock skupina z nenavadnim imenom BO! je na sceni prisotna že nekaj let. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KINGKONG (10. maj 2018).
Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih z gostovanjem na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom”.
V prvih dneh lanskega leta so se zaprli med studijske stene in sočasno napovedali drugačne dimenzije slovenskega rocka na njihovi tretji plošči KINGKONG, ki je že na voljo v glasbenih knjižnicah Spotify, Deezer in iTunes.

Vodja benda in kitarist Robi Kugler takole komentira njihovo glasbeno pot: »Naš album z rockovskim naklonom je zdravilo za dušo. V zadnjih dveh letih smo vanj vgradili naše značaje, producent pa jih je uspel sestaviti v studijsko mojstrovino. Če povzamem: nekje vmes smo postali odrasli.«

Trenutno se fantje posvečajo promociji plošče KINGKONG, o kateri bomo zagotovo še slišali. Dva singla z zadnje plošče lahko pogosto slišite na radijskih valovih (Maska in Drugi krog), napovedujejo pa tudi izid tretjega, bolj poletnega rockovskega komada. Muzika torej BO!


View Event →