Glasba

Filtering by: Glasba

5 years of Bass Fighters / BF XL w. TBA + TBA
Aug
30
to Aug 31

5 years of Bass Fighters / BF XL w. TBA + TBA

bass3.jpg

#BFXL / 5 YEARS OF Bass Fighters / TBA + TBA / 30.08.2019 / Maribor
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Štuk, Bass Fighters
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
/ Kje: Štuk, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor
/ Kdaj: Petek, 30. avgusta 2019 ob 22:00
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Z ogromnim ponosom predstavljamo peto obletnico Bass Fighters ekipe, ki bo gostila kar DVA gosta iz tujine - enega DJ-ja in enega MC-ja. 😍
Oba odlikuje ekstremna energija in vedno poskrbita za izjemen experience. Klube sta polnila že po celem svetu, sedaj pa PREMIERNO prihajata v Slovenijo!! 🤯

Seveda se jima bodo na odru ŠTUKa pridružili domači - vsi člani Bass Fighters ekipe - ki bodo poskrbeli za proper party od začetka do konca.

Definitivno dogodek na kateremu nočeš manjkat! Bolano bo! 🔥

Lineup:
TBA
TBA
Aveho
Theejay
Spencah
Kryptønite
Dominus Diaboli
Aniline
Wooga
Nukleus

- - - - -

VSTOPNICE
10€ Early Bird - COMING SOON

Vstop: 16+

View Event →
Epic Vinyls from Brazil
Jun
29
to Jun 30

Epic Vinyls from Brazil

 • Festival Lent-Minoriti (map)
 • Google Calendar ICS
Epic_Vinyls_from_Brazil.jpg

Brazilija, velika, več kot stomilijonska država je za seboj pustila nepregledno količino izjemno bogate kulturne dediščine, izmed katere je ostalo še ogromno neodkrite briljantne avtohtone brazilske glasbe.

Eden izmed glasbenih raziskovalcev, ki se znova in znova vračajo v Brazilijo z enim samim razlogom – odkriti čim več tovrstnih glasbenih biserov, je tudi Rasmus Shack, ki deluje pod imenom Epic Vinyls From Brazil. Njegova bogata kolekcija glasbe, ki je najverjetneje še niste slišali, je kot nalašč naklonjena zadnjemu vročemu in plesnemu festivalskemu večeru na čarobnih Minoritih!View Event →
MO × CU: SABA FT. RACING MINDS ● SNUPEE ● DJ KARMEN
Jun
29
to Jun 30

MO × CU: SABA FT. RACING MINDS ● SNUPEE ● DJ KARMEN

 • Festival Lent-Narodni dom (map)
 • Google Calendar ICS
saba.jpg

SABA FT. RACING MINDS

SABA ft. Racing Minds je umetniški duo, ki svoje glasbene vrline različnih žanrov združuje v new age elektronskih podlagah z old school zvokom saksofona.

Saba Selássie je saksofonistka, pisateljica aforizmov in vsestranska umetnica, ki glasbo študira na akademiji v Celovcu pri prof. Michaelu Erianu. Deluje tako doma kot v tujini. Sodeluje v žanrsko različnih glasbenih zasedbah in se poleg akademije izpopolnjuje instrumentalno ter pedagoško na različnih seminarjih. Poleg slovenskih mojstrov je glasbeno sodelovala tudi z glasbeniki svetovnega kova, kot so Don Menza, Melissa Aldana, Joe Sanders, Jure Pukl, Gregory Hutchinson, Rob Bargad, Klemens Marktl, Benjamin Schatz, Gary Bartz, Georgie Fame, Gilad Atzmon, Shai Maestro …

Miha Plesničar je producent in tretja generacija bobnarja v družini. Strast do glasbe ga spremlja od najstniških let. Samouk z izjemnim posluhom ima za seboj že nekaj čez 400 koncertov, z leti pa se je poleg metal zvrsti pobliže spoznal še z elektroniko in studiem.

Saba ft. Racing Minds

 

SNUPEE

Snupee je didžejka, znana po mešanju različnih stilov. Osredotočena je na elektronsko sceno, pomešano z različnimi house stili vse do hiphopa, medtem ko ji ne pobegne niti kakšen indie prizvok. Ker je takšno opredelitev v glasbi težko definirati in ker besede »opredelitev« sploh ne mara, je poimenovala svoj stil »snupindie svaštarica«.

Snupee

 

DJ KARMEN

Karmen je slovenski pop DJ in producent dogodkov. Z vrtenjem glasbe se je začel ukvarjati leta 2018, ko je kot organizator in DJ dobil prvo priložnost v ljubljanskem klubu Tiffany.

Že od začetka se v njem zlivata navdušenje in nostalgija nad pop kulturo in njenimi preminulimi talenti. V njegovo zvrst vrtenja sodijo komadi tega desetletja, predvsem dobri remixi znanih pop himn. Ker ima sam veliko dobrih izkušenj žuranja z domačih in tujih plesišč, želi svoje izkušnje in inspiracijo deliti z najširšim krogom poslušalcev. 


View Event →
José James presents »Lean on me«
Jun
29
10:00 PM22:00

José James presents »Lean on me«


Kakšna zadnja noč nas čaka! 😮 Na ekskluzivnem slovenskem koncertu se bomo na najdaljšo festivalsko noč zibali v ritmih pesmi kot so Lean on me, Ain't no sunshine in Use me.

❤☀😁

V Minneapolisu rojeni pevec José James je eden vodilnih pevcev našega časa. Že več kot desetletje navdušuje z edinstveno mešanico jazza, r'n'b-ja, in hip-hopa, predvsem pa s svojo iskrenostjo, predanostjo in srčnostjo, s katero si je zagotovil izjemne kritike ter privrženo občinstvo povsod po svetu.

Posnel je sedem albumov, pri čemer je njegov zadnji eden bolje prodajanih izdelkov legendarne založbe Blue Note, produciral pa ga je legendarni Don Was. Na njem je José James na sicer sebi lasten, a vendar do izvirnikov spoštljiv način, predelal skladbe enega največjih ameriških soul pevcev Billa Withersa. Tako bo tudi na ekskluzivnem slovenskem koncertu moč slišati nepozabne pesmi kot so Lean on me, Ain't no sunshine ali Use me.

Za zaključek Festivala Lent se na JazzLentu obeta soul večer kot v najboljših časih!

☀ ZASEDBA:

José James, glas, kitare

Marcus Machado, kitare

Aneesa Strings, el. bas, glas

Aaron Steele, bobni

☀ MINORITI – ODER NOVE KBM, MARIBOR

☀ VIDEO: https://bit.ly/2NJdv3U

☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 20 €, za imetnike (Dnevne) Lente 12 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/


View Event →
Wicked Dub Division
Jun
29
9:30 PM21:30

Wicked Dub Division

dubdivision.jpg

Wicked Dub Division je projekt starih glasbenih mačkov z italijanske roots reggae in dub scene, ki so kot trio pod istim imenom delovali že celo desetletje. Leta 2014 so zgodbo zastavili povsem na novo in pridružila se jim je super vokalistka skupine B. R. Stylers, Michela Grena, ki v zadnjem obdobju zelo plodno sodeluje tudi s skupino Zion Train.

Glasbo WDD je moč opisati  kot brezčasni glasbeni eksperiment mešanja vročih in hipnotičnih zvokov s talnimi in podtalnimi basi, snare bobni in drugimi zvočnimi efekti. Ob takih zvokih in ritmih umika seveda ni, telesa se kar sama pričnejo pozibavati.

Debitantski album Dub Drops so izdali leta 2015 v lastni produkciji, promovirali so ga z videospotom in veliko uspešnico How Many Women. Leta 2016 so izdali svoj drugi album Red, tik pred izidom pa je že njihov tretji plošček Deepest.

Wicked Dub Division (Fontana na Lentu)

 • Michela Grena, vokal, melodica

 • King Claudio, bas

 • GP Ennas, bobni

 • Massimiliano Pic, dub live setView Event →
Akaga • Happy Ol' McWeasel
Jun
29
8:00 PM20:00

Akaga • Happy Ol' McWeasel

akaga.jpg

Noro zažigalen festivalski zaključek na Večerovem odru z Weasli!

🤩🥁🎤

• AKAGA (BUL)

AKAGA MUSIC velja za eno najpopularnejših zasedb Bolgarije, njeni člani pa so priznani kot utemeljitelji sodobnega bolgarskega zvoka.

Glasba Akage je edinstvena zmes fusion-jazza, funka, folka, reggaeja, soula in celo hip-hopa. So prva bolgarska pop skupina, ki je v svoj zvok vključila vodilno trobilsko sekcijo.

Skupino so leta 1992 ustanovili študenti na Državni akademiji za glasbo. Odtlej so izdali že sedem albumov, zadnji je izšel v lanskem letu. V prvih letih ustvarjanja je Akaga koncertirala predvsem v domači Bolgariji, ob tem so izdali tudi svoje prve tri albume, njihova priljubljenost pa je vseskozi močno naraščala. Med leti 1994 in 1998 je bila Akaga tudi uradna zasedba Bolgarske radiotelevizije.

Danes je Akaga priznana zasedba, ki nastopa kot osrednje ime na prestižnih jazz festivalih kot so Bansko, Apolonia, Nishville, Klaipeda, Montreux ipd.

☀ ZASEDBA:
Krassimir Kourtev, bas, vokal
Ivo Kazassov, trobenta, vokal
Georgi Velev, trobenta, vokal
Krassimir Kirilov (Jojo), pozavna, vokal
Petar Glavanov, kitare
Kalin Petrov, klaviature
Dimitar Mitev (Dundee), tolkala

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JSrki6


• HAPPY OL' McWEASEL

Noro zažigalen festivalski zaključek na Večerovem odru z Weasli!

Happy Ol' McWeasel je sedemčlanska folk punk rock skupina, nastala leta 2007, ki z mešanico punk rocka in folk glasbe že več kot 10 let razvnema tako domače kot tuje odre. Udaren vokal, močna ritem sekcija ter prefinjenost in navihanost violine, banja in harmonike je zagotovo kombinacija, ki premakne slehernega skeptika.

Zasedba je poznana po edinstvenih in energičnih koncertih v živo, na katerih ne manjka odrskih skokov in akrobacij, niti množičnega nazdravljanja s publiko. Z gotovostjo lahko rečemo, da skupina trenutno velja za eno najbolj vročih rock skupin v Sloveniji, o čemer pričajo številni koncerti doma in v tujini.

Happy Ol' McWeasel so prodrli tudi na japonski trg in pod okriljem glasbene trgovinske hiše The Tower Records ter založbe Uncle Owen Records Utd izdali dva albuma - leta 2012 No Offence, leta 2015 pa Heard Ya Say!, kaj kmalu pa fantje napovedujejo tudi nov album.

Uspehov pa ne nizajo le na odrih temveč tudi v svetu filma. Leta 2014 je hollywoodski studio Century Fox za CBS-ovo TV serijo The Crazy Ones, v kateri glavni vlogi odigrata Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, kot soundtrack uporabil prav njihovo priredbo tradicionalne irske pesmi Danny Boy.

☀ ZASEDBA:
Gregor Jančič – Moony, vokali, ak. kitara
Primož Zajšek, harmonika
Martin Bezja, viola
Aleš Pišotek, kitara
Matjaž Piavec, ak. kitara, banjo
Matej Kosmačin, bas
Aleš Voglar, bobni

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JqCNq4

☀ VEČEROV ODER, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

• AKAGA (BUL)

Akaga is one of the most popular Bulgarian bands, and the members are among the founders of contemporary Bulgarian sound.

The music of this band is a unique mix of fusion-jazz, funk, folk, reggae, soul and even hip-hop music. Akaga was the first Bulgarian pop bands to feature a leading brass section as part of its sound.

The band was formed in 1992 by students at the National Musical Academy. Since then Akaga have released seven albums, the last one in the end of 2018. During its first years, the band had concerts mainly in Bulgaria. They released three albums (Broken Dreams, Why and When You See) as their popularity grew. Between 1994 and 1998 Akaga was the official band of the Bulgarian National Television.

Today the band is a respected headliner at numerous prestigious jazz festivals: Bansko Jazz Fest, Apolonia, Nishville, Klaipeda, Montreux etc.

☀ LINE-UP:
Krassimir Kourtev, bass, vocals
Ivo Kazassov, trumpet, vocals
Georgi Velev, trumpet, vocals
Krassimir Kirilov (Jojo), trombone, vocals
Petar Glavanov, guitars
Kalin Petrov, keyboards
Dimitar Mitev (Dundee), percussion

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JSrki6


• HAPPY OL' McWEASEL

Awesome feet-stomping, stage-burning, final festival day gig at Večer stage with the “Weasels”!

Happy Ol' McWeasel are a seven-man folk-punk-rock band formed in 2007, who have been setting both national and international stages on fire for more than 10 years with their mixture of punk-rock and folk music. Get-in-your-face vocals, a thumping rhythm section and the sophisticated, yet kinky interplay of the viola, banjo and accordion is surely a combination that will have even the most ardent sceptics stomping their feet.

The band are known for their unique and high-energy live gigs filled with stage dives and acrobatic manoeuvres, with venue-wide cheers and drinks thrown in for good measure. It is safe to say that the Weasels are one of the hottest Slovenian rock bands at the moment, as shown by their numerous concerts in Slovenia and beyond.

Happy Ol' McWeasel are big even in Japan, where they released two albums under the record and trade label The Tower Records and the record label Uncle Owen Records, respectively – the album No Offence saw the light of day in 2012, followed by Heard Ya Say! in 2015. According to the lads, a new record is already in the works.

Live gigs are not their only talent it seems. In 2014, the Hollywood studio Century Fox used their rendition of the Irish classic Danny Boy on the soundtrack for CBS’s TV series The Crazy Ones, starring Robin Williams and Sarah Michelle Gellar.

☀ LINE-UP:
Gregor Jančič – Moony, vocals, acoustic guitar
Primož Zajšek, accordion
Martin Bezjak, viola
Aleš Pišotek, guitar
Matjaž Piavec, acoustic guitar, banjo
Matej Kosmačin, bass
Aleš Voglar, drums

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JqCNq4

☀ VEČER STAGE, MARIBOR
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Glasbeni mozaik
Jun
29
7:30 PM19:30

Glasbeni mozaik

glasbenimozaik.jpg

Brass Band Slovenija je prva klasična tovrstna zasedba v Sloveniji, kar pomeni, da je orkester sestavljen iz trobil in tolkal, kar mu daje specifičen žametni ton, ki ga glasbeniki pričarajo iz svojih trobil. Zasedba ne vsebuje pihal, kot je to sicer značilno za pihalne orkestre, niti godal, ki jih zasledimo v simfoničnih zasedbah, vendar lahko kljub temu odigra prav vsakršen program in se skoraj do potankosti približa njegovi izvirni formi.

Orkester Brass band Slovenija sestavljajo večinoma študenti glasbe in akademsko izobraženi glasbeniki, ki jim je glasba mnogo več kot le hobi. Gre za mlad orkester, ustanovljen leta 2006, ki mu že peto leto dirigira mladi Mariborčan Aleksander Čonč, sicer študent glasbene kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Z orkestrom si prizadeva čim pogosteje nastopati ter predajati svoje znanje naslednjim generacijam.

Na Odru Triglav se predstavljajo s svežim programom, ki so ga marca letos posneli v studiu RTV Maribor za svoj prvi CD. Raznolik program skladb, ki jih preigravajo zadnjih nekaj let na samostojnih koncertih obsega klasičen program pisan za brass band, filmsko glasbo, odlomke iz muzikalov … Glasno in srčno slovo od Art kampa 2019.


View Event →
Glasbena ustvarjalnica
Jun
29
10:30 AM10:30

Glasbena ustvarjalnica

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Povabljeni na glasbeni izlet z učenci Glasbene ustvarjalnice KUD Dolina miru.

🎵🎤🎶

Glasbena ustvarjalnica KUD Dolina Miru nas ob zaključku šolskega leta nagradi z nastopom učencev, ki svoje glasbeno znanje skozi leto brusijo pod mentorstvom Karin Zemljič in Mate Broja, mladima in priznanima glasbenikoma in pedagogoma. Z glasbo v daljave in širjave, v globine in višine!

☀ ZASEDBA:
Glasbena Ustvarjalnica KUD Dolina Miru

☀ ODER TRIGLAV - ART KAMP: MESTNI PARK, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2QwUiFH
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

Musical Creativity Room

Take a musical journey with students of the Musical Creativity Room of the association KUD Dolina miru.

Glasbena ustvarjalnica KUD Dolina Miru nas ob zaključku šolskega leta nagradi z nastopom učencev, ki svoje glasbeno znanje skozi leto brusijo pod mentorstvom Karin Zemljič in Mate Broja, mladima in priznanima glasbenikoma in pedagogoma. Z glasbo v daljave in širjave, v globine in višine!

☀ LINE-UP:
Musical Creativity Room of KUD Dolina miru

☀ TRIGLAV STAGE - ART KAMP: MARIBOR CITY PARK, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2QwUiFH
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Koncert: FreeKind
Jun
28
to Jun 29

Koncert: FreeKind

freekind.jpg

FreeKind je nova glasbena neo soul zgodba hrvaške pianistke in vokalistke Sare Ester Gredelj in domači publiki že poznane bobnarke Nine Korošak Serčič . Že ime nakazuje na filozofijo, ki jo živita in jo skozi glasbo delita s svetom: svoboda in sočutje. Dobra in močno sporočilna lirika poleti na groov-u soul, R&B in jazz glasbe in daje slutiti močne vplive njunih glasbenih vzornikov kot so Noname, D’Angelo, Common. V vzdušju Be Free, Be Kind se nam obeta dobra mera sodobnega avtorskega soula navdihujočih glasbenic. Sveže, izvirno, pomladno poživljajoče in preprosto odlično. Vabljeni!

Zasedba:
Sara Ester Gredelj - vokal/klaviature
Nina Korošak Serčič - bobni
Ana Čop - spremljevalni vokal / klaviature
Peter Smrdel - bas
Lovro Mirth - spremljevalni vokal

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=Vdei62UMYNY&fbclid=IwAR2rUGkcoSxzfhB1cX26XZyJAIG2Xpdb
7QB4OSQhGmF1IJ_qbZaXDxMd6Ig
Stran: https://www.facebook.com/freekindmusic/
Instagram: https://www.instagram.com/freekindmusic/


View Event →
Tetkine radosti
Jun
28
to Jun 29

Tetkine radosti

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Čeveljci za ples so obvezna oprema!

💿💻💿

Tetkine Radosti - najboljša Balkan fešta, ki to ni!

Nečake naše najljubše tetke mariborski publiki več ni potrebno posebej predstavljati. Trije mladeniči so pred leti začeli z raziskovanjem po glasbeni skrinjici nostalgičnih 60., 70. in 80. naše skupne bivše in našli tono zlatega funka, žlahtnega soula, srebrnih šlagerjev, bronastega diska ter diamantne hipijade. Izkopaninam bomo lahko prisluhnili v petek, 28. junija, ko bodo na Minoritih zapeli in zaigrali Josipa Lisac, Darko Domijan, Oto Pestner, Zdenka Kovačiček, September, Tihomir Pop Asanović, Ljupka Dimitrovska ter številni drugi.

Čeveljci za ples so obvezna oprema!

☀ ZASEDBA:
Tetkine radosti

☀ MINORITI – ODER NOVE KBM, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: Lenta (25 €; za študente 15 €) / Dnevna Lenta (15 €) / After+Mladinin oder (5 €)

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

Tetkine Radosti – the best non-Balkan Balkan party there is!

The nephews of our favourite auntie need no introduction to the Maribor audience. A couple of years ago, the three youngsters began their quest through the music box of the nostalgic 60’s, 70’s and 80’s of our former motherland and dug up a ton of golden funk, precious soul, silver evergreens, bronze disco and diamond hippie music. We can listen to these antique relics on Friday, 28 June, when Minoriti will be filled with the sound and voices of Josipa Lisac, Darko Domijan, Oto Pestner, Zdenka Kovačiček, September, Tihomir Pop Asanović, Ljupka Dimitrovska and many more.

Dress code: dance shoes!

☀ LINE-UP:
Tetkine radosti

☀ MINORITI – NOVA KBM STAGE, MARIBOR
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: Lenta (25 €; for students 15 €) / Daily Lenta (15 €) / After+Mladina stage ticket (5 €)

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/

View Event →
Panika vol.4 w/ YNGFirefly & Traples
Jun
28
to Jul 29

Panika vol.4 w/ YNGFirefly & Traples

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Presented by Panika & Ziggi Rolling Papers

Petek, 28.6.2019
23.00 - 04.45
Jazz Klub Satchmo

Po uspešnih prvih treh izvedbah Panike se nam v petek, 28.6.2019 v Jazz Klub Satchmo ponovno obeta razvratni večer!

Protagonist večera, YNGFirefly in tokratna gosta iz Rijeke TRAPLES (Yung Bessi & SHmmy) vam bodo ponovno zameglili stik z realnostjo in vas popeljali v prostor, kjer se zakonov ne pozna in o normah nihče ne govori.

VJ: Lord animacije Dorijan Šiško $$$

Vstopnice bodo na voljo v Gramofonoteka od 27.5. naprej.

Za dodatne informacije glede vstopnic nas prosim kontaktirajte na:
https://www.facebook.com/panika.x/
ali
https://www.instagram.com/_panika______/

Cena vstopnice:
5€ v predprodaji
7€ na dan dogodka

Karte se bodo prodajale na dan dogodka samo v primeru da jih kaj ostane. Število vstopnic je omejeno!

16+ (Na vhodu je treba imeti pripravljen veljaven osebni dokument)

Zaj pa panika ne!

View Event →
The Garifuna Collective
Jun
28
10:00 PM22:00

The Garifuna Collective

garifuna.jpg

Kolektiv, ki združuje večstoletne tradicije ljudstva Garifuna s sodobnimi plesnimi ritmi in strastnim zanosom, in zagotavlja eno najboljših afro-karibskih »žurk«!

🥁🐢🎤

Garifuna je ljudstvo potomcev sužnjev iz zahodne Afrike, ki živi na karibskem območju, predvsem v Nikaragvi, Hondurasu in Belizeju. Njihov glasnik kulture Palacio, ki ni bil »le« najbolj priljubljen belizejski glasbenik, ampak tudi kulturni ambasador in vodja Nacionalnega inštituta za kulturo in zgodovino, je po svoji smrti za seboj zapustil Garifuna Collective, ključno glasbeno zasedbo iz Belizeja.

Njihov kritiško opevani album Watina (Cumbancha) je postal eden ključnih dosežkov karibske glasbe, zato ne preseneča, da je leta 2001 celo UNESCO jezik, plese in glasbo ljudstva Garifuna razglasil za mojstrovino ustne in nedotakljive dediščine človeštva.

Zasedba predstavlja združitev stoletnih tradicij ljudstva Garifuna, ženskih pevk Umalali, združenih s sodobnimi plesnimi ritmi in strastnim zanosom, ki zagotavlja eno boljših afro-karibskih »žurk«, ob kateri ni moč ostati na sedežu. Prav takšne, kot jih imamo na Jazzlentu najraje!

☀ ZASEDBA:
Chela Torres, glas, tolkala
Mohobub Flores, glas, oklepi želv
Sheldon Petillo, glas
Rolando »Chichiman« Sosa, glas, maracas
Tyrone Kelly Usher, el. bas
Al Ovando, ak. In el. kitare
Sam Harris, ak. In el. kitare
Denmark Flores, vodilni Garifuna boben
Keenan Sabal, drugi Garifuna boben in Jankunu ples

☀ MINORITI – ODER NOVE KBM, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2vFUkBF
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 15 €, za imetnike (Dnevne) Lente 9 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

The ensemble joins hundreds of years’ worth of Garifuna traditions with modern dance rhythms and fiery passion to bring you one of the best Afro-Caribbean parties!

Garifuna are a people descendant of West African slaves living in the Caribbean, mostly in Nicaragua, Honduras and Belize. Palacio, their harbinger of culture, was not “just” the most beloved Belizean artist, but also a cultural ambassador and head of the National Institute of Culture and History. After his passing, he left behind the Garifuna Collective, the most important music ensemble of Belize.

Their critically acclaimed album Watina (Cumbancha) became one of the milestones of Caribbean music. It should therefore come as no surprise that UNESCO recognized the language, dance and music of the Garifuna people as a Masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity.

The ensemble joins hundreds of years’ worth of Garifuna traditions, the Umalali women singers, and modern dance rhythms and fiery passion to bring you one of the best Afro-Caribbean parties that will have you jumping to your feet. Just the kind of party we love the most at Jazzlent!

☀ LINE-UP:
Chela Torres, Lead Vocals and Percussion
Mohobub Flores, Lead Vocals and Turtle Shells
Sheldon Petillo, Lead Vocals
Rolando “Chichiman” Sosa, Vocals and Maracas
Tyrone Kelly Usher, Bass
Al Ovando, Rhythm Guitar
Sam Harris, Lead Guitar
Denmark Flores, Lead Garifuna Drum
Keenan Sabal, Segunda Garifuna Drum and Jankunu Dancer

☀ MINORITI – NOVA KBM STAGE, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2vFUkBF
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: 15 €, for (Daily) Lenta holders 9 €

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Umek
Jun
28
9:00 PM21:00

Umek


Na Festival Lent 2019 prihaja slovenska techno legenda UMEK!

🎧❤😎

Kaj je veliko 2 metra, živi za Železno zaveso* in ima 1605 razlogov za vodenje založbe ter enostavno letiiii?

To je Umek!

Prav on je namreč odgovoren za zagon in razcvet elektronske glasbene scene pri nas, saj je prvi organiziral (nedovoljene!) rave zabave ter hitro postal tudi eden najbolj zaželenih izvoznih produktov svoje države ter eden njenih najpomembnejših ambasadorjev v svetu.

In Umek zares letiii! Okoli stokrat letno, saj ga redno vabijo prireditelji vseh kontinentov. Med njegovimi nastopi tako najdemo temačne underground klube v Berlinu kot tudi ogromne techno odre na najbolj (pri)znanih svetovnih techno festivalih.

Ob nastopih v živo se predano posveča tudi producentskemu delu. Največ izdaja pod lastno znamko 1605, kjer dobijo priložnosti tudi drugi, še ne uveljavljeni producenti. Umekov prepoznaven zvok ter njegove sveže izdaje lahko redno spremljamo v izjemno priljubljeni tedenski oddaji Behind the Iron Curtain* (Za železno zaveso), ki jo predvaja že več kot 150 radijskih postaj po svetu.

☀ VEČEROV ODER - Trg Leona Štuklja
☀ VIDEO: https://bit.ly/2tF9cze
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 25 €, za imetnike (Dnevne) Lente 15 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏


View Event →
Belau • StrojMachine
Jun
28
8:00 PM20:00

Belau • StrojMachine

belau.jpg

Belau je svež elektronski duo, ki pričara obmorsko vzdušje!

Skupino StrojMachine sestavlja dvanajst tolkalcev, instrumentalistov in ustvarjalcev, ki skupaj že vrsto let, intenzivno raziskujejo meje glasbenih možnosti.

⚙️🔩💿

20.00 BELAU (HUN)

Belau je svež elektronski duo, ki pričara obmorsko vzdušje!

Prvi video madžarskega dua je prejel nagrado na Madžarskem festivalu Hungarian Music Video Festival. Njihovo prvo skladbo so uporabili pri mreži HBO za svojo novo serijo ter v oglasu, ki se je vrtel v kar 33 državah. Njihov prvi album je prejel madžarsko nagrado grammy v kategoriji za najboljši album elektronske glasbe. Ena od skladb Belau so vrteli tudi na BBC-jevem Radiu 1.

V dveh letih je duo nastopil na več kot 150 koncertih v 21 evropskih državah, med drugim tudi na velikih festivalih kot so Eurosonic, Reeperbahn, Sziget, Untold in SXSW ter decembra na razprodanem koncertu s klasičnimi glasbeniki v Londonu.

☀ ZASEDBA:
Belau

☀ VIDEO: http://bit.ly/2Vq2Q24


21.30 STROJMACHINE

Skupino StrojMachine sestavlja dvanajst tolkalcev, instrumentalistov in ustvarjalcev, ki skupaj že vrsto let, intenzivno raziskujejo meje glasbenih možnosti.

Skupina se žanrsko ne omejuje, saj jih zanima vse od zvokov strojev, ulice, techna, rocka, industriala, tranca ... Rdeča nit vsakega njihovega izdelka je ustvarjati vznemirljivo glasbo, zadovoljiti lastne kriterije in to podeliti z občinstvom. Poleg tega ritem krepko ostaja, le da so z razvojem in izdelavo kompleksnejših instrumentov kot so Orgle, Harfa, Pozavna ipd. dosegli to, da so v njihov prostor brutalnega hrupa in zvoka vnesli melodije in harmonije, ki jim omogočajo nove glasbene dimenzije.

Dosledno se držijo filozofije DIY (ustvari sam), ki je zanje univerzalno orodje kreiranja instrumentov iz uporabnih ali odpadnih materialov, kjer tako izdelujejo ali reciklirajo že uporabljene materiale ali odpadke, ki to sploh niso, le služijo ne več svojemu namenu. Na ta način s pomočjo elektrifikacije in stisnjenega zraka ustvarjajo nove kompleksne ritme in harmonije. Lahko bi rekli, da je StrojMachine območje, znotraj katerega glasbeniki lažje in hitreje dosežejo svoje fascinacije, ki jih nato lahko delijo z drugimi umetniki doma in izven naših meja.

V letih ustvarjanja so StrojMachine prepotovali in navduševali občinstvo od Litve, Latvije, Estonije, Belgije, Nemčije, Italije, Hrvaške ter seveda doma.

☀ ZASEDBA:
Miha Markošek
Sonja Trupi
Anže Kristan
Miha Klančnik
Davorin Štorgelj
Jure Najdič
Bojan Varga
Anže Žibret
Grega Bajc
Luka Vižlar
Silvia Horvat
Jurij Šuhel

☀ VIDEO: http://bit.ly/2w0E5iN


☀ VEČEROV ODER, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

20.00 BELAU (HUN)

Belau is a Hungarian fresh electronica duo with seaside mood.

Their first music video won the Hungarian Music Video Festival; it has more than 500.000 views. Belau's first song was used by HBO in its new series and in a commercial, played in 33 countries. Their debut album won the Hungarian Grammy Awards in the best electronic music album category. One of their track of the new remix EP was airplayed on BBC Radio 1.

In two years, Belau had more than 150 concerts in 21 countries around Europe. They played at the biggest festivals in the region, like Eurosonic, Reeperbahn, Sziget, Untold, SXSW, and had a sold out London show with classical musicians in December.

☀ LINE-UP:
Belau

☀ VIDEO: http://bit.ly/2Vq2Q24


21.30 STROJMACHINE

StrojMachine are a group of twelve percussionists, instrumentalists and creators with a long-standing tradition of intensively exploring the boundaries of musical possibilities.

The band do not limit themselves to any particular genre, as they are interested in anything and everything, be it the sound of machines, the streets, techno, rock, industrial, trance … Any creation of theirs has a common motif – create exciting music, satisfy own criteria and share the music with the audience. While their recognizable strong rhythms are always present, they recently developed and built a series of more complex instruments, such as the Organ, the Harp, and the Trombone, and spiced up their musical landscape that consists of brutal noise and sound by adding melody and harmony, which opened up brand new musical dimensions.

The band consistently stick to their DIY philosophy which they see as a universal tool to create instruments from usable or scrap materials. They produce or recycle pre-used materials or waste, which may not even be waste at all, but rather a piece that no longer serves its original purpose. By adding power and compressed air to their creations they are able to produce new and complex rhythms and harmonies. One could say that StrojMachine is a place that gives artists an easier and quicker path to fulfilling their fascinations, which they can then share with other artists, both local and international.

StrojMachine’s creative journey has led them to travel and enthuse audiences in Lithuania, Latvia, Estonia, Belgium, Germany, Italy, Croatia, and, last but not least, Slovenia.

☀ LINE-UP:
Miha Markošek
Sonja Trupi
Anže Kristan
Miha Klančnik
Davorin Štorgelj
Jure Najdič
Bojan Varga
Anže Žibret
Grega Bajc
Luka Vižlar
Silvia Horvat
Jurij Šuhel

☀ VIDEO: http://bit.ly/2w0E5iN

☀ VEČER STAGE, MARIBOR
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
HI KO FI Rhythm Sessions - End Session with Crossover Trio
Jun
28
8:00 PM20:00

HI KO FI Rhythm Sessions - End Session with Crossover Trio

hikofe4.jpg

Za zaključek Rhythm Session-ov smo za vas pripravili nekaj prav posebnega.

Samo Šalamon, Daniel Marinič ter Ariel Vei Atanasovski 🇸🇮
.
.
... so zbrali moči in pripravili večer ekstravagance. Fusion v njegovi najizvirnejši obliki, klasicist, etno glasbenik in jazz-ist odkrivajo meje neznanega! 🌪🎨🌊
.
.
Vsi profesionalni glasbeniki ter vsak po svoje, so bili letos že videni na marsikateremu odru z raznimi projekti, od Kontra kvarteta, harmonikaša Daniela Mariniča 🎹, do osemindvajset članskega kitarskega orkestra glasbene šole Takt Ars, Sama Šalamona 🎸.
.
.
Glasbeniki, ki začrtujejo usodo slovenske glasbene scene v novi preobleki Crossover Trio-ta!
.
.
Vstopnine ni, se pa bodo pobirali prostovoljni prispevki, ki so namenjeni glasbenikom in njihovem poustvarjanju, vzpodbujanju le tega in nagrajevanju njihovega trdnega dela. 🚨🎟
.
.
Lepo vabljeni na glasbeni spektakel ob zaključku Rhythm Session-ov.
.
HI KO FI


View Event →
Koncert: Lorca, ti in jaz
Jun
27
to Jun 28

Koncert: Lorca, ti in jaz

lorca.jpg

Lorca, ti in jaz je preplet poezije, glasbe in plesa iz romskega področja Španije, Balkana in Vzhodne Evrope, v katerem se srečujeta vokalistka in glasbenica Katja Šulc in plesalka flamenka Urška Centa, na kontrabasu pa se jima pridružuje priznani slovenski jazzovski glasbenik Robert Jukič. Projekt navdihuje pesnik, za katerega je romsko ‘tisto, kar je najvišje, najgloblje in najbolj
aristokratsko v njegovi deželi’. Avtorici raziskujeta bogato kulturno izročilo Romov in mu dajeta sodobno preobleko. Repertoar vključuje poezijo Lorce, Sor Juane Inés de la Cruz, Papuzse, Rajka Djurića, sodobne romske pesnike iz Balkana in Vzhodne Evrope in predrugačene tradicionalne romske napeve. Edinstven spoj plesa, glasbe in poezije povzema misterioznost romske simbolike,
prvobitnost, usodnost, duende. Navdih je romska ženska, podoba večne fascinacije in kontradikcije, arhetip, ki preizkuša meje, lastna in tuja pričakovanja ter ideale, in se obenem upira stereotipom,
mačizmu in šovinizmu, hkrati pa živi svojo strast in lepoto.

Zasedba:
Katja Šulc / vokal
Urška Centa / ples, palmas
Robert Jukič / kontrabas


View Event →
Rabih Abou-Khalil & Joachim Kühn Feat. Jarrod Cagwin
Jun
27
10:00 PM22:00

Rabih Abou-Khalil & Joachim Kühn Feat. Jarrod Cagwin

jarrod.jpg

"Rahločuten in izbran izlet v (novo) jazzovske vode" z mojstrom arabske lutnje Rabihom Abou-Khalilom in legendarnim nemškim jazz pianistom Joachimom Kühnom.

💗🎷🥚

Rabih Abou-Khalil je libanonski lutnjar, ki živi v Nemčiji. Vseskozi povezuje arabsko tradicionalno glasbo z jazzom in evropsko klasično glasbo. Zato k sodelovanju redno vabi ustvarjalce tovrstnih glasb, kot so recimo Kronos Quartet, Kenny Wheeler, Steve Swallow, Balanescu Quartet in drugi.

Tokrat bo predstavljal nov projekt, ki ga opisujejo kot rahločuten in izbran izlet v (novo) jazzovske vode. Projekt je oprt na ploščo Journey to the Centre of an Egg (Enja records). Potovanje v središče jajca torej, v katerem se je našel z eno ključnih osebnosti nemškega jazza, slovečim pianistom Joachimom Kühnom, ki v tem letu praznuje svoj 75. rojstni dan.

Na Festivalu Lent bo Rabiha Abou-Khalila in Joachima Kühna, ki bo igral tudi saksofone, spremljal bobnar Jarrod Cagwin, ki je že dolgoletni Abou-Khalilov sodelavec.

☀ ZASEDBA:
Rabih Abou-Khalil, oud (arabska lutnja)
Joachim Kühn, klavir, saksofon
Jarrod Cagwin, tolkala, bobni

☀ MINORITI – ODER NOVE KBM, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/30bJ5Ps
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 15 €, za imetnike (Dnevne) Lente 9 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

Rabih Abou-Khalil is going to present his latest project, "a sensitive and exquisite plunge into (new) jazz", with pianist Joachim Kühn and percussionist Jarrod Cagwin.

Rabih Abou-Khalil is a Lebanese lute player living in Germany. He’s steadfast in linking traditional Arabic music with jazz and European classical music, and regularly collaborates with artists from these genres, such as Kronos Quartet, Kenny Wheeler, Steve Swallow, Balanescu Quartet and others.

This time, he’s going to present his latest project that many call a sensitive and exquisite plunge into (new) jazz. The project is based on the record Journey to the Centre of an Egg (Enja records). On his journey to the centre of an egg, he encountered one of the most important German jazz artists, the world-renowned piano player Joachim Kühn, who is about to turn 75 this year.

At Festival Lent, Rabih Abou-Khalil and Joachim Kühn, who will be playing the sax as well, will be accompanied by drummer Jarrod Cagwin, a long-standing colleague of Abou-Khalil’s.

☀ LINE-UP:
Rabih Abou-Khalil, oud (Arabic lute)
Joachim Kühn, piano, saxophone
Jarrod Cagwin, percussion, drums

☀ MINORITI – NOVA KBM STAGE, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/30bJ5Ps
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: 15 €, for (Daily) Lenta holders 9 €

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Gibonni
Jun
27
9:30 PM21:30

Gibonni

gibonni.jpg

Po 13-ih letih bomo v družbi njegovih največjih oboževalcev na Festivalu Lent ponovno pozdravili Gibonnija!

☀😍📣

Ime, ki je v svetu glasbe sinonim za dovršeno kvaliteto in vrhunske glasbene dosežke! To dokazuje tudi z novim albumom Familija, ki ga je ustvaril skupaj z Oliverjem Dragojevićem.

Gibonni že skoraj dve desetletji uspešno združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna.

Doslej je za svoje ustvarjanje prejel kar 30 porinov, največjih hrvaških glasbenih priznanj, s svojo odličnostjo pa povsem upravičuje tudi izjemen podatek izpred nekaj let, ko je Los Angeles Times umetnika uvrstil med 15 najbolj obetajočih glasbenikov na svetu iz ne-angleško govorečega tržišča.

☀ TRG LEONA ŠTUKLJA, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2Gw4BoS
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 20 €, za imetnike (Dnevne) Lente 12 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

A name synonymous in the music world with perfected quality and top-level musical achievements! He again brought his A-game to his latest record Familija, an album he created together with Oliver Dragojević.

For nearly two decades, Gibonni has been successfully fusing rock, pop and Dalmatian ethno music elements.

For his career, he’s earned 30 top Croatian music awards, Porin, and his musical excellence is further supported by the recognition he earned a few years ago when the Los Angeles Times listed him among the top-15 most promising artists in the world in the non-English speaking market.

We’re glad we can once again welcome him to Festival Lent after 13 years, among his friends and biggest fans.

☀ LEON ŠTUKELJ SQUARE, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2Gw4BoS
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: 20 €, for (Daily) Lenta holders 12 €

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Tori tango
Jun
27
9:00 PM21:00

Tori tango

tori.jpg

Jure Tori stoji na ramenih velikanov žanra, a tango igra in sklada po svoje.

🎤🎸🎻

Senzibilnost avtorskih melodij izpod prstov harmonikarja skupine Orlek Jureta Torija je kar sama klicala po glasbenih oziroma žanrskih vzporednicah. Po prepletanju zanj značilne intimistične in rahločutne instrumentalne izpovedi z elementi jazza, folka in etna v dosedanjem solističnem ustvarjanju se je to naposled izkristaliziralo v nekaj popolnoma novega – povsem unikatno inačico tanga.

S pomembno razliko in presežkom, ki se skriva v dejstvu, da je Jure predvsem »igral samega sebe« in sta njegovo glasbeno izvabljanje intimnih občutkov in izpovedna prepričljivost sami našli glasbeno obliko, v katero sta se odeli – prefinjeno varianto žanra oziroma tanga kot takega. Tistega tanga, ki je v svojih navezavah sicer naslonjen tako na tango tipico kot tango nuevo, pa na druge stilne variante, v svoji srži pa prepoznaven kot avtorska izpeljanka skladatelja in instrumentalista Jureta Torija in kot tak popolnoma izviren, nov ter drugačen.

Pravo novost pa Tori tango predstavlja tudi na sicer razvejani slovenski glasbeni sceni, saj je repertoar tako v skladateljskem kot izvajalskem smislu popolnoma avtorski in projektni – izšel bo namreč tudi album z navedeno vsebino – predstavlja prvo integralno in popolnoma avtorsko tango glasbo slovenskega izvajalca. Jure Tori tako stoji na ramenih velikanov žanra, a tango igra in sklada po svoje.

Za ta namen je svojo zasedbo Tori Trio spremenil v kvartet, avstrijskemu kontrabasistu Ewaldu Oberleitnerju in kubanskemu kitaristu Arielu Cubriji priključil izvrstnega violinista izza Karavank Kurta Bauerja ter skupino poimenoval Tori tango. Repertoar zasedbe je sestavljen iz popolnoma novih skladb, v živo sestavlja in razstavlja vse tisto, kar krasi tango, od intimnih in liričnih instrumentalnih nežnosti do vznesenosti latino žanrskih prijemov.

☀ ZASEDBA:
Gabriela Alarcón, vokal
Jure Tori, harmonika
Kurt Bauer, violina
Matjaž Stošić, kitara
Ewald Oberleitner, kontrabas

☀ SODNI STOLP, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2UMyCei
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: Lenta (25 €; za študente 15 €) / Dnevna Lenta (15 €)

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

The sensibility of original music emanating from the grips of Jure Tori, the accordionist of the band Orlek, was a perfect match for cross-genre outlets. By wowing together his characteristic intimate and sensitive instrumental lyricism with elements of jazz, folk and ethno in his previous solo endeavours, the music’s true colours have finally crystallized into something completely new – a never before heard and unique version of tango.

But there is one important difference, along with the distinct excellence of Jure mostly “playing himself”, which has led to his music evoking intimate feelings and displaying a lyrical persuasiveness and finally finding a musical form with the best fir – a delicate version of the genre, tango embodied. The type of tango that, while being attached to the strings of both tango tipico and tango nuevo and other stylistic iterations, carries a well-recognizable essence of being the original variation coming from the mind composer and instrumentalist Jure Tori, thus making it completely unique, new and different.

Tori tango is a true novelty on the otherwise well diversified Slovenian music scene, as their repertoire is completely original and project-based both in terms of composition and authorship and earmarked for release on a dedicated album. Tori tango is the first integral and fully original tango project by a Slovenian author. Jure Tori is thus standing side by side with tango’s greats, all while playing and composing tango in a way that is truly his own.

To turn this idea into reality, Jure transformed his Tori Trio into a quarter. Aside from the Austrian double bass player Ewald Oberleitner and Cuban guitar player Ariel Cubria, Jure brought along the excellent violin player from the other side of the Karavanke mountains Kurt Bauer and dubbed his band Tori tango. The band’s repertoire consists of exclusively new music and assembles and disassembles live all the elements that make tango great; from intimate and lyrical instrumental tenderness, all the way to the fieriness of the latino heart.

☀ LINE-UP:
Gabriela Alarcón, vocals
Jure Tori, accordion
Kurt Bauer, violin
Matjaž Stošić, guitar
Ewald Oberleitner, double bass

☀ JUDGEMENT TOWER, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2UMyCei
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: Lenta (25 €; for students 15 €) / Daily Lenta (15 €)

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Surealistas • Pips, Chips & Videoclips
Jun
27
8:30 PM20:30

Surealistas • Pips, Chips & Videoclips

chips.jpg

SuRealistas so izvirne, avtorske, a kljub temu močno povezane s tradicijo Latinske Amerike in argentinskimi, karibskimi ter brazilskimi ritmi.

pipschips&videoclips so edinstveni pojav na hrvaški glasbeni sceni: so hkrati stilsko raznovrstni, tematsko provokativni in vizualno privlačni – pravi primer moderne pop zasedbe.

🎸🤩🥁

20.00 SUREALISTAS (ITA)

Družina SuRealistov je leta 2005 prispela v Italijo, kjer so trije sinovi odkrili svoje prave korenine, prostor, kamor zares spadajo. Izvirne kompozicije pišejo argentinski bratje Jeremiah, Joaquin in Agustin Cornej, danes pa skupino sestavlja že 8 članov / bratov, ki prihajajo iz Toskane in južne Italije.

Med »realizmom italijanskega juga« ter glasbenimi sanjami se glasbeniki sprehajajo skozi špansko tradicijo, neustavljive flamenko ritme, nostalgični tango in afro-kubanske ritme, jazz občutke ter »frenesie da bailanta«, ob tem pa ne pozabljajo lastnih idej o glasbi, ki jo sestavljajo ironija, živahnost in interakcija z občinstvom.

Pesmi skupine SuRealistas so izvirne, avtorske, a kljub temu močno povezane s tradicijo Latinske Amerike in argentinskimi, karibskimi ter brazilskimi ritmi. Močna kemija med glasbeniki, ki je nikakor ne gre spregledati, je plod mladostne brezskrbnosti in glasbenega talenta.

Ob številnih nastopih na koncertih po Italiji so v lanskem letu prejeli tudi nagrado projekta SIAE Silumina, ki je vključevala tudi 10 koncertnih nastopov na festivalih v Belgiji, Franciji, Švici, Nemčiji in na Nizozemskem.

☀ ZASEDBA:
Jeremías Cornejo, vokal, kitara, ukulele
Francesco Messina, vocal, tolkala
Agustín Cornejo, vocal, kitara
Mauro La Mancusa, trobenta
Joaquín Cornejo, alt saksofon, klavir
Gianni Valenti, tenor saksofon
Matteo Bonti, bas
Pietro Borsò, tolkala

☀ VIDEO: http://bit.ly/2VSR6FB

21.30 PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS (CRO)

Pips, Chips & Videoclips so edinstveni pojav na hrvaški glasbeni sceni: so hkrati stilsko raznovrstni, tematsko provokativni in vizualno privlačni – pravi primer moderne pop zasedbe. Na sceni so vse od začetka 90. let in imajo bogato diskografsko in koncertno zgodovino. Širok razpon vplivov niso nikdar prikrivali in prav ta značilnost – ob specifični poetiki Dubravka – je vse do danes ključnega pomena za prepoznavnost benda.

Doslej so posneli 8 albumov in še naprej redon snemajo ter izdajajo nove single. Najnovejši, Kung fu lekcije, nadaljuje niz, ki so ga začeli s singli Jacques Cousteau, 3PM, Tek da nas podsjeti in K1.

☀ ZASEDBA:
Dubravko Ivaniš, vokal
Ivan Božanić, kitara
Viktor Slamnig, bas
Pavle Gulić, bobni
Zdeslav Klarić, klaviature
Krunoslav Tomašinec, kitara, harmonika

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JChgtA

☀ VEČEROV ODER, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

20.00 SUREALISTAS (ITA)

SuRealistas’ family arrived in Italy in 2005 where the three sons discovered their real roots, a place where they really belong.

Originally composed by three Argentinian brothers Jeremiah, Joaquin and Agustin Cornejo, they are now eight components/brothers both from Tuscany and the South of Italy.

Between the “realism of the South” and music dreams, they travel across the Hispanic tradition, the unstoppable flamenco rhythm, nostalgic tangos, songwriters’ intimacy and Afro-Cuban rhythms, with jazz feelings and “frenesie da bailanta”, without forgetting their idea of music, made up of irony, exuberance, and interaction with the public.

Thanks to Jeremías and Joaquín's best writing skills, their songs are all original, although strongly linked to the Latin American tradition and Argentinian, Caribbean and Brazilian rhythms. Their chemistry is made up of young age unscrupulousness, a great writing ability, and a remarkable musical talent.

In 2018 they won a financial support from SIAE “Sillumina” project for an international tour with 10 dates in 5 different European countries: Trefpunt Festival / Gentse Feesten in Belgium, The Kultur Punkt and Afropfingsten Festival in Switzerland, Le K’fé Quoi, Le Black Sheep, Brin de Zinc and Le Guelard in France, De Nacht Van de Kaap Festival in Holland, MieVGeislingen an der Steige and Peissnitzhaus in Germany

In Italy they attended many festivals and venues including Slow Travel Fest, Finger Food Festival, Ex Wide, Musicastrada Festival, Etnica Vicchio, FLOG, Arno Vivo and Mandrea Festival.

☀ LINE-UP:
Jeremías Cornejo, vocals guitar ukulele
Francesco Messina, vocals percussions
Agustín Cornejo, vocals guitar
Mauro La Mancusa, trumpet
Joaquín Cornejo, sax alto piano
Gianni Valenti, tenor sax
Matteo Bonti, bass
Pietro Borsò, percussions

☀ VIDEO: http://bit.ly/2VSR6FB

21.30 PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS (CRO)

Pips, Chips & Videoclips are a unique phenomenon on the Croatian music scene: they are stylistically diverse, thematically provocative and visually attractive – a truly exemplary modern pop band. They first burst onto the scene in the early 90’s and have a rich history of records and concerts. They never made any attempt at hiding the plethora of their musical influences, and it is this very characteristic – alongside Dubravko’s specific poetic capacity – that remains one of the key cornerstone of the band to this day.

So far, they released 8 albums and they continue recording and releasing new singles. Their latest, Kung fu lekcije, is the next in line of hits that include singles such as Jacques Cousteau, 3PM, Tek da nas podsjeti and K1.

☀ LINE-UP:
Dubravko Ivaniš, vocals
Ivan Božanić, guitar
Viktor Slamnig, bass
Pavle Gulić, drums
Zdeslav Klarić, keyboards
Krunoslav Tomašinec, guitar, accordion

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JChgtA

☀ VEČER STAGE, MARIBOR
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Tango v parku
Jun
27
7:30 PM19:30

Tango v parku

tango2.jpg

Tango je več kot ples. Tango je občutek, je zgodba v enem samem dotiku duš in teles.

💃🏻🌹🎶

MaTango združuje in povezuje plesalce in ljubitelje argentinskega tanga iz Maribora in okolice, z namenom ohranjanja, razvoja in širjenja tega plesa, ki je več kot samo ples. Na tečajih, praktikah, festivalih, delavnicah z domačimi in tujimi učitelji ter milongah se srečujejo številni tangueri, ki gojijo skupno ljubezen, ljubezen do pripovedovanja zgodb skozi čutno gibanje v paru. V argentinskem tangu ni predpisanih figur, velja vse, o čemer se partnerja brez besed dogovorita. Plesalec nakaže in povabi, plesalka se odzove, ritem in glasba sta v navdih.

Skupaj na našem odru MaTango, Matjaž Balažic, Timi Krajnc in Matjaž Antončič.

☀ ZASEDBA:
Celeste Medina & Andres Sautel, ples
Matjaž Balažic, bandoneon
Timi Krajnc, kitara
Matjaž Antončič, violina
Mirjana Šajinović, Rok Vilčnik, poezija

☀ ODER TRIGLAV - ART KAMP: MESTNI PARK, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2QCXuzv
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

Tango in the park

Tango is more than just a dance. Tango is a feeling, a story told in a single touch between two souls and bodies.

MaTango brings together and connects experienced and amateur Argentinian tango dancers from Maribor and the greater Maribor area, with the aim to preserve, develop and spread the popularity of this dance, which truly is more than just a dance. Dance lessons, courses, festivals, workshops with local and foreign dancing masters, and milongas is where numerous tangueros meet to share their love of storytelling through sensuous movements by two dancers who move as one. There are no codified dance moves in Argentinian tango; everything that the couple agree on without words goes. The male implies and invites, the female complies, rhythm and music inspire them both.

Together at Triglav Stage to wreak havoc and spit fire – MaTango, Matjaž Balažic, Timi Krajnc in Matjaž Antončič.

☀ LINE-UP:
Matango
Matjaž Balažic, accordion
Timi Krajnc, guitar
Matjaž Antončič, violin

☀ TRIGLAV STAGE - ART KAMP: MARIBOR CITY PARK, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2QCXuzv
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Fokus Zagreb: Muzika za dobar đir
Jun
27
to Jun 30

Fokus Zagreb: Muzika za dobar đir

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Muzika za dobar đir je glasbeni izbor prijeten ušesom in bokom, po potrebi se prilagaja plesiščem, improviziranim šankom in prijateljskim druženjem. Brez predalčkanja, brez smernic, zgolj ljubezen in radovednost ter poigravanje s »cross-faderji«. »Điranje« se je začelo leta 2013 z namenom deljenja fine glasbe in širokih nasmehov, v okviru programa #FokusZagreb pa smo ga letos prvič povabili tudi na teraso GT-ja na Židovski ulici. Za izborom stoji, oziroma največkrat pleše, Dunja Bovan, ki bo naša glasbena rezidentka vsak dan od četrtka, 27. do sobote, 29. junija od 18. ure naprej pa vse do polnoči (oziroma v soboto še kakšno uro dlje).

https://www.mixcloud.com/TransmeetTv/titracija-033-featuring-muzika-za-dobar-%C4%91ir-aka-dunja-bovan/


☀ GT22, Glavni trg 22, MARIBOR
☀ FOKUS ZAGREB: http://gt22.si/festival-lent-fokus-zagreb/
☀ FESTIVAL LENT: https://www.festival-lent.si/

☀ Vstopnine ni. No admission.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/
☀ FESTIVAL PROGRAMME: https://www.festival-lent.si/en/programme/

View Event →
Wild Strings Trio
Jun
27
11:30 AM11:30

Wild Strings Trio

triowild.jpg

»Trio divjih strun« je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem.  Združeni v strastni predanosti glasbi in jezdeči na valu silovitega ustvarjalnega gona so takoj pričeli s skladanjem lastne muzike. Rezultat je unikatno glasbeno tkanje, ki je preplet zvočnih tradicij iz domačih logov vsakega od članov tria, vse skupaj pa so nadgradili z elementi jazza, klasike, flamenka, ter keltske in balkanske glasbe.

Doslej so igrali v dvoranah, klubih in na festivalskih odrih po vsej Evropi ter se odpravili celo do Irana in Uzbekistana.

Njihov prvi plošček Lost weekend je bil izdan leta 2016. Drugi je v nastajanju, luč sveta bi naj ugledal še v letošnjem letu.

Wild strings trio

 • Petra Onderufova, violina

 • Toby Kuhn, čelo

 • Aleksander Kuzmić, kitaraView Event →
Koncert: Kalu & The Gradient
Jun
26
to Jun 27

Koncert: Kalu & The Gradient

kalu.jpg

Luka Uršič nas s svojim projektom KALU in z diskografskim prvencem Get Well Soon (2018), ki se mu je v zadnji fazi nastajanja pridružila 6-članska zasedba nadebudnih glasbenikov The Gradient (2017), skozi džemanje, improviziranje v gruvu funka, soula in r’n’b-ja vešče povede v subtilno vokalno- instrumentalno melodiko, ki analogne in digitalne glasbene prvine ter lucidne aranžmajske zasuke s plesno živostjo dodatno navdihuje z organsko “bendovsko” dimenzijo. Luka Uršič je mojster številnih ustvarjalnih disciplin in se kot likovnik ukvarja z ilustracijo, prostorskimi instalacijami, obenem s performativnimi umetnostmi in pa z zvočnim oblikovanjem. Deloval je kot klaviaturist in občasni vokalist v kolektivih kot sta Your Gay Thoughts in Lo-hi-fi. Njegova sodelovanja sežejo v večstranske projekte s Polono Kasal, multidisciplinarnim umetnikom Jašo, glasbeniki Katjo Šulc in Bowrain, še prej pa je sodeloval v zasedbi Not Exactly Lost in bil član elektronske zasedbe Leftfinger.
Zakaj sta revija Mladina in radijska postaja Val 202 prvi dolgometražni založniški podvig Kalu & The Gradient, Get Well Soon, uvrstila med najboljše slovenske izdaje leta 2018, na Festivalu Lent nujno preverite v živo, kajti popolnoma vseeno je, privrženec katerih glasbenih zvrsti ste, saj na malo nočno glasbo ležerne klubske elektronike in subtilnega popa se je možno odzvati edino z užitkom in tako, da ti telo in duša brez izjeme zapleše.
Povezave do recenzij:
MMC: http://www.rtvslo.si/kultura/glasba/kalu-the-gradient-get-well-soon/469328
RADIO ŠTUDENT: https://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/kalu-get-well-soon
MLADINA: https://www.mladina.si/187733/kalu-get-well-soon/

Luka Uršič- vokali in klaviature
Jera Topolovec - vokali in klaviature
Manca Krivec - saksofon
Jaka Predalič- električna kitara
Timon Kokalj - bas kitara
Jan Kmet - bobni in tolkala
Simon Bezek - bobni in tolkala


View Event →
Bombino
Jun
26
10:00 PM22:00

Bombino


To, kar je ustvaril v preteklih nekaj letih, presega vsa razumna pričakovanja! Zato je letos ponovno z nami nov glas Sahare, tuareška svetovna senzacija - Bombino!

😍💗☀

Bombino je bil prvi glasbenik, ki je leta 2014 kot prvi nastopil na sedanjem prizorišču Jazz Lenta, na odprtem avditoriju na odru Minoriti. Njegov takratni nastop je bil več kot izjemen!

Že takrat je dokazal, da velja za tuareško svetovno senzacijo, nov glas Sahare, ki niza uspeh za uspehom.

Toda to, kar je Bombino ustvaril v teh preteklih nekaj letih, presega vsa razumna pričakovanja in zato nikakor ne preseneča, da se na Festivalu Lent pojavlja ponovno.

O njem obsežno pišejo največje glasbene revije in časopisi (Rolling Stone, The New York Times). Bombinov album Nomad (2013), ki ga je v Nashvillu posnel in produciral sloviti Dan Aeurbach (The Black Keys), je postal velika svetovna uspešnica; njegov zadnji album Deran, ki je bil posnet v Maroku, pa je bil lani nominiran za nagrado grammy za najboljši »world music« album. New York Times ga je imenoval »the sultan of shred«, številni mediji pa so ga medtem oklicali za »najboljšega kitarista sveta«.

Preprosto, surovo in iskreno.

☀ ZASEDBA:
Bombino, glas, kitare
Illias Mohamed, kitare, tolkala, glas
Youba Dia, el. bas, glas
Corey Wilhelm, bobni

☀ MINORITI – ODER NOVE KBM, MARIBOR
☀ VIDEO: https://bit.ly/2VzW0rn
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 20 €, za imetnike (Dnevne) Lente 12 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/


View Event →
Urban & 4
Jun
26
9:30 PM21:30

Urban & 4

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Vsak koncert Urban & 4 ima svojo posebno zgodbo in ena najbolj posebnih se bo zgodila tudi na Festivalu Lent 2019!

❣😀✊

Urbanov vokal in njegova pojava sta poznana po celotnem Balkanu in tudi širše, njegovo zastrupljajočo energijo na odru pa dopolnjujejo štiri sijajni glasbeniki: kitarist Luka Toman, basist Sandi Bratonja, bobnar Marco Bradaschia ter Saša Markovski na klaviaturah.

Damir Urban je glasbenik in umetnik, ki se prvenstveno izraža skozi glasbo, pa tudi skozi igro in slikanje. Od 1996 nastopa kot Urban&4. Njegova glasba in karizma privlačita poslušalce povsem različnih profilov, koncerti Urbana in četverice so »umetnost v malem«, vestno razgrajenih detajlov in skrbno izbranih glasbenih sodelavcev. Z vsakim koncertom potrjujejo svojo povezanost s publiko, izvedbam pesmi pa se popolnoma predajo in vidno uživajo v nastopu.

Dobro znane hite kot so Odlučio sam da te volim, Spelujem ti ispriku, Kundera, Mjesto za mene, Mala truba, Astronaut publika glasno prepeva z bendom, koncerti pa se redno zaključujejo z ovacijami. S pesmima Dirigent in Kuća sjećanja je Urban najavil delo na novem albumu, paralelno z urami v studiu pa se je skupina posvetila nastopom v živo.

☀ ZASEDBA:
Damir Urban, vokal
Luka Toman, kitara
Sandi Bratonja, bas
Marco Bradaschia, bobni
Saša Markovski, klaviature

☀ GLAVNI ODER: TRG LEONA ŠTUKLJA – MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2JL9Cgz
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: Lenta (25 €; za študente 15 €) / Dnevna Lenta (15 €)

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

Urban’s voice and appearance are well-known across the entire Balkans and beyond while his enchanting on-stage energy is perfectly complemented by four excellent musicians: guitar player Luka Toman, bass player Sandi Bratonja, drummer Marco Bradaschia, and Saša Markovski on keys.

Damir Urban is a musician an all-round artist, whose primary means of expression is music, but he does not shy away from acting or painting. His music and charisma attract audiences from different spectres and the concerts of Urban and his fearless foursome are like the whole world of art were crammed into a single concert performance, featuring diligently analysed details and carefully selected music associates. They deepen their connection with the audience at every gig they play, fully devote themselves to performing their songs, and clearly enjoy what they do.

The crowds and the band sing hit pieces like Odlučio sam da te volim, Spelujem ti ispriku, Kundera, Mjesto za mene, Mala truba, or Astronaut in unison, and it is quite common for their shows to end with standing ovations. Urban announced his return to the studio with new singles Dirigent and Kuća sjećanja and the band, aside from allocating many hours of their daily lives to studio recording sessions, have embarked on an extensive live-on-stage rampage.

☀ LINE-UP:
Damir Urban, vocals
Luka Toman, guitar
Sandi Bratonja, bass
Marco Bradaschia, drums
Saša Markovski, keyboards

☀ MAIN STAGE: LEON ŠTUKELJ SQUARE, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2JL9Cgz
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ ADMISSION: Lenta (25 €; for students 15 €) / Daily Lenta (15 €)

Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival vanues.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Stari Pes • The Jason Cale Band
Jun
26
8:00 PM20:00

Stari Pes • The Jason Cale Band

staripes1.jpg

Stari Pês predrugačijo zasedbo in utemeljijo lasten, žanrsko fleksibilen »pasji stil«, ki se na odru dopolnjuje s trenutnimi navdihi posameznikov.

The Jason Cale Band (Jason Cale Music) so razvili svojstven stil, ki je mešanica sodobnega bluesa, rocka in neworleanškega funka.

🐶📣🎶

• STARI PES

Eden bolj udarnih in samosvojih mariborskih kolektivov, čigar korenine segajo v leto 2001, ko je del skupine nastopal v ljubljanski impro zasedbi Sunday Morning. Deset let kasneje pod imenom Stari Pes predrugačijo zasedbo in utemeljijo lasten, žanrsko fleksibilen »pasji stil«, ki se na odru dopolnjuje s trenutnimi navdihi posameznikov.

»Malo perverznega, da vzburi, malo agresivnega, da udari. Nežni hipnotični ritmi, osredotočeni, da znorijo. Kitara, bas, bobni, klaviatura, djembe in raskav vokal brez povodca.« (Off The Leash, 2015)

☀ ZASEDBA:
Jernej Šorli, bobni
Mario Pevec - Mišo, bas
Martin Mravlje, kitara
Andrej Gubenšek, kitara
Aleš Tonaj, tolkala
Matic Jereb – Ozzy, vokal, klaviatura

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JpelFx


• THE JASON CALE BAND (USA)

Koncert, ki bo postregel z izjemno mešanico bluesa, rocka in funka!

The Jason Cale Band so razvili svojstven stil, ki je mešanica sodobnega bluesa, rocka in neworleanškega funka. Jason ima blues glasbo praktično že v krvi, saj je njegovo življenje že od otroštva dalje prežeto s kulturo ameriškega globokega juga, vključno z New Orleansom.

Kot del jazz zasedbe Zračnih sil ZDA je zadnjih 20 let izpopolnjeval svoje glasbeno znanje na turnejah po Združenih državah Amerike, po Evropi in Afriki. Sodeloval je z mnogimi priznanimi glasbeniki kot so Joe Bonamassa, Grace Potter, Sandra Bernhard, John Popper (Blues Traveler) in nastopil v oddaji »Late Night Show with Conan O’Brien«.


☀ ZASEDBA:
Jason Cale, glas, kitare
Donnell Smith, bas
Randy Hagin, bobni
Jeffrey Saunders, saksofon

☀ VIDEO: http://bit.ly/2EoJkxl

☀ VEČEROV ODER, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

• STARI PES

One of the most striking and unique bands hailing from Maribor, whose roots date back to 2011 when some of the band members were part of the improv group Sunday Morning from Ljubljana. Fast-forward ten years and the fellas, now appearing as Stari Pes, gave the band a new look and defined their own “dog style” that goes beyond any genre-based limitations and is fuelled by the spur-of-the-moment whims of the individuals who appear together on stage.

“A dab of perversion to get you going, a tad of power to carry you on. Gentle, hypnotic rhythms, built up and driven to ecstasy. Guitar, bass, drums, djembe and a raspy voice, unleashed and muzzle-free.” (Off The Leash, 2015)

☀ LINE-UP:
Jernej Šorli, drums
Mario Pevec - Mišo, bass
Martin Mravlje, guitar
Andrej Gubenšek, guitar
Aleš Tonaj, percussion
Matic Jereb – Ozzy, vocals, keyboards

☀ VIDEO: http://bit.ly/2JpelFx


• THE JASON CALE BAND (USA)

A concert with a fun and unique mixture of blues, rock and funk!

The Jason Cale Band will perform their own style of contemporary blues-rock fusion with a healthy dose of New Orleans funk. Jason has blues running through his veins dating back to a childhood spent soaking up the culture of the deep South of the United States, including New Orleans.

He spent the last 20 years touring the United States, Europe, and Africa with the U.S. Air Force Band and has performed alongside and with major artists such as Joe Bonamassa, Grace Potter, Sandra Bernhard, John Popper (Blues Traveler), and on the Late Night Show with Conan O’Brien to name a few.

☀ LINE-UP:
Jason Cale, Vocals, guitar
Donnell Smith, Bass
Randy Hagin, Drums
Jeffrey Saunders, saxophone

☀ VIDEO: http://bit.ly/2EoJkxl

☀ VEČER STAGE, MARIBOR
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →
Nidani Orchestra
Jun
26
7:30 PM19:30

Nidani Orchestra

nidani.jpg

»Ah, ta dušna muzika, kak mi srce razvnema!«

🎻🎤🎸

Večgeneracijsko glasbeno potovanje po Srbiji, Makedoniji, Romuniji, z ovinkom v Prekmurje, podčrtano z bosanskim sevdahom. Jin jang ljubezni v bolečini in bolečine v ljubezni v prepletu s pogumno poskočnostjo in radostjo do življenja.

☀ ZASEDBA:
Urška Gajšt – vokal
Daniel Marinič – harmonika
Jure Najdič – kontrabas
Vito Beat Krajnc – violina
Goran Đurič – kitara
Domen Marn – klarinet
Lan Vračun – bobni

☀ ODER TRIGLAV - ART KAMP: MESTNI PARK, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2XjoXsC
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ Vstopnine ni.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

🌎🌍🌏

“Oh, this soulful music, how thee can make my heart beat faster!”

A cross-generational musical journey across Serbia, Macedonia, Romania, with a side of Prekmurje and underlined by the Bosnian sevdah style. A yin and yang of love in pain and pain in love, intertwined with brave vivacity and joie de vivre.

☀ LINE-UP:
Urška Gajšt – vocals
Daniel Marinič – accordion
Jure Najdič – double bass
Vito Beat Krajnc – violin
Goran Đurič – guitar
Domen Marn – clarinet
Lan Vračun – drums

☀ TRIGLAV STAGE - ART KAMP: MARIBOR CITY PARK, MARIBOR
☀ VIDEO: http://bit.ly/2XjoXsC
☀ MORE: www.festival-lent.si

☀ Admission free.

☀ FESTIVAL LENT 2019 PROGRAMME : www.festival-lent.si/program/


View Event →