Delavnica

Filtering by: Delavnica
AKUPARA Inkubator rokodelstva, zadružništva in kulturne produkcije
Nov
1
to Dec 21

AKUPARA Inkubator rokodelstva, zadružništva in kulturne produkcije

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

S projektom AKUPARA vzpostavljamo inkubator rokodelstva/ oblikovanja, zadružništva in kulturne produkcije, namenjen povezovanju priseljencev, beguncev in uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev/ oblikovalcev. Skozi tovrstno povezovanje promoviramo metode soustvarjanja in izmenjave veščin, ki so posledica migracij v preteklosti in sedanjosti. Procesi usposabljanj krepijo aktivno vključenost ter promovirajo pozitivno podobo migracij in njihov kulturni doprinos. Udeleženci usposabljanj so aktivno vključeni v zadružništvo kot orodje za krepitev ekonomske avtonomije in socialnih mrež, ki so ključne za premagovanje družbene izključenosti. Usposabljanje s področja kulturne produkcije je priložnost za kontekstualizacijo predmetov, artikulacijo zgodb in, posledično, soustvarjanje lastne medijske in javne podobe. S projektom uvajamo inovativne načine mreženja na vseh ravneh, pri čemer je v ospredju področje kulture. Odpiramo prostor za medkulturni dialog, omogočamo osebni stik med ljudmi različnih kultur in razvijamo kompetence za vstop na trg dela. Med cilji projekta je razvoj etične oblikovalske blagovne znamke. V projekt bo vključenih najmanj 45 priseljencev in beguncev. Večino aktivnosti izvajamo v Mariboru. Vodilni partner je Društvo Terra Vera v partnerstvu s CAAP, društvom Nagib in društvom Prostor Vmes ter širši podporni mreži (Kreativni center CzK, MAO, EPEKA, UGM, Društvo Odnos...). Koordinatorica projekta je Batavia Dalati

https://www.terra-vera.org/si/akupara-inkubator

Dogodki bodo potekali v Kulturnem Inkubatorju, Tkalki - Caapu, UGM in Centru za kreativnost Maribor.

Usposabljanje je razdeljeno v tri glavne sklope: 


1. SKLOP: RAZVOJ PROTOTIPOV rokodelskih/ OBLIKOVALSKIH IZDELKOV

Priseljenci in begunci v nova kulturna okolja prinašajo znanje, talente in veščine, ki ob ustrezni podpori lahko predstavljajo velik doprinos. Priseljence in begunce, ki so v Slovenijo prišli z izkušnjami, znanjem, talenti, in imajo ambicijo in željo po delu, povezujemo z uveljavljenimi rokodelci in oblikovalci. Lokalni mentorji z velikim posluhom za izročila matičnih kultur udeležencev njihove veščine razvijajo na način, ki je v večji meri prilagojen novemu okolju, njegovim poetikam in trendom, hkrati s tem pa udeleženci krepijo tudi kompetence na področju vstopa v področje dela v našem okolju. Navdih za ustvarjanje izdelkov udeleženci črpajo iz lastnih zgodb, ki odražajo realno podobo migracij in s tem ponujajo alternativno možnost populističnim podobam, ki jih krojijo množični mediji. Modul obsega 260 ur. 

Mentorice in mentorji: 

Maja Licul (Oblikovanje nakita)

Oloop (Vizualno pripovedovanje)

Prostor Vmes (Oblikovanje pohištva in notranje opreme)

Anja Slapničar (Unikatno oblikovanje keramike)

Nina Holc in Tomaž Tomljanović (Oblikovanje tekstilij)


2. SKLOP: ZADRUŽNIŠTVO

Skozi raznolike metode neformalnega učenja se udeleženci seznanjajo s temeljimi informacijami o zadružništvu in spoznavajo ključne razlike med kapitalskimi družbami in zadružnimi podjetji. Pridobivajo veščine preoblikovanja vrednot v elemente poslovnega modela/ zadruge, pri čemer je poudarek na medkulturnem dialogu in kontekstu vrednot v raznolikih okoljih. Na podlagi detekcije in analize lastnih vrednost udeleženci pridobivajo osnovna znanja in veščine na področju zadružništva. Hkrati bodo skozi projekt razvijajo novo zadrugo, kjer bodo v vodenem okolju udeleženi v razvoju družbeno inovativnega produkta. Modul obsega 60 ur.  

Mentorice: 

Luna Jurančič Šribar


3. SKLOP: KULTURNA PRODUKCIJA

Skozi usposabljanja s področja kulturne produkcije udeleženci ozaveščajo, da rokodelski izdelki niso zgolj estetski predmeti, pač pa so izrazni medij za prenos sporočil, s pomočjo katerih lahko priseljenci in begunci sami oblikujejo in artikulirajo svoje zgodbe (in zgodbe srečanj), s tem pa soustvarjajo in nadzorujejo lastno medijsko in javno podobo. Seznanjanje z lokalno kulturno dediščino ob obiskih kulturnih ustanov in med delom s samostojnimi ustvarjalci na področju kulture služi kot navdih pri ustvarjanju izdelkov ter način, na katerega se priseljenci in begunci umeščajo v novo okolje, si prisvajajo prostor in lokalne kulturne tradicije, hkrati pa nanjo gledajo iz drugačne, nove perspektive ter ta specifični pogled izrazijo v lastnih kreacijah. Eden izmed rezultatov tega sklopa bo postavitev 'Dnevna soba II',  konceptualne razstavna postavitev, ki bo privabljala raznolika občinstva in se vzpostavljala kot prostor ustvarjalnih srečevanj med priseljenci, begunci in lokalnimi oblikovalci, rokodelci. Modul obsega 60 ur.  

Mentorice in mentorji:

Petra Hazabent

Tomaž Tomljanović

Prostor Vmes


akupara 3.jpg
akupara 4.jpg
View Event →

Summer workshop with Miloš Isailović
Aug
24
to Aug 28

Summer workshop with Miloš Isailović

milos.jpg

24. – 28. avgust/ avgust 24th – 28th 2019
GALERIJA PLESA MARIBOR
Miklavčeva ul. 7
2000 Maribor . SI

Dragi plesalci, drage plesalke.
Že drugo leto organizramo plesne delavnice z izjemnim plesalcem, koreografom in pedagogom Milošem Isailovićem.
Vljudno vabljeni!

Dear dances, warmly welocome to join atdance workshop with remarkable dancer, choreographer and dance pedagogue Miloš Isailovič.
WELCOME!

URNIK/SCHEDULE
24.8. – 28. 8.
16.00 – 17.30 JUNOR 9-13 LET (POTREBNO PREDZNANJE)
17.45 – 20.15 INT/ADV

Prijave sprejemamo na info@galerija-plesa.si

ROK ZA PRIJAVO/ APLICATION DEADLINE:
10. avgust 2019 oz. do zapolnitve mest/ avgust 10th 2019

CENIK / PRICES
5 dni / 5 days
Junior 65,00€
INT/ADV 105,00€

posamezni obisk/ single class
Junior 15,00€
INT/ADV 25,00€

Udeležbo na delavnici si zagotovite s potrditvijo prijave in plačano kotizacijo. V primeru odpovedi udeležbe že vplačane kotizacije ne vračamo.

Your application is completed with payment of parcipation fee. In case of cancelation we do not return already paid fee.

Kontakt za več informacij/ For more info contact:
info@galerija-plesa.si


View Event →
Ustvarjalne počitnice v UGM
Jul
16
to Aug 27

Ustvarjalne počitnice v UGM

ugmpocitnice.jpg

Ustvarjalne počitnice v UGM / poletne ustvarjalnice (5 - 9 let)
UGM, Strossmayerjeva 6
torki, 16. julij – 27. avgust 2019, 10.00 –12.30
16.7., 23.7., 30.7. in 6.8., 13.8., 20.8., 27.8. ;

vodijo: Brigita Strnad, Urša Rotman, Ajda Sitar
cena (vključno z malico): 5 EUR

Otroci vabljeni, da tudi letošnje počitnice preživite v UGM in poletne dni zapolnite z ustvarjalnostjo, druženjem, igro in novimi izkušnjami. Poletne dopoldneve bomo preživeli v galeriji in spoznavali fotografije na razstavi Zora Plešnar – retrospektiva skozi opazovanje in pogovor. Temu bo sledilo sproščeno in igrivo raziskovanje različnih umetniških medijev. Likovne motive in tehnike bomo spoznavali praktično skozi ustvarjanje v klasičnih slikarskih, risarskih, kiparskih tehnikah ter sodobnejših, kot sta fotografija in video. Različne načine ustvarjanja bomo uporabili predvsem kot likovno govorico, s katero izražamo to kar vidimo in čutimo, kadar nam zmanjka besed.

Program Ustvarjalnih počitnic:

Oblaki, drevesa, listi
torek, 16. julij 2019, 10.00 –12.30
V oblakih, drevesih in listih se skrivajo različni liki, trikotniki, krogi, kvadrati … Odkrivali jih bomo v tehnikah kolaža in tempere.

Barve cirkusa
torek, 23. julij 2019, 10.00 –12.30
Kakšne barve je cirkus? Je cirkuški slon lahko moder, rumen, rdeč ali celo pisan? Odgovore bomo prelili na slikarska platna, nato pa se bomo z barvami cirkusa poigrali tudi na računalniku.

Muce, konji, kokoši
torek, 30. julij 2019, 10.00 –12.30
Otroci, ste za, da zgradimo svoj živalski vrt? Za gradnjo bomo uporabili vsakdanje predmete in tako želvo morda naredili iz sklede, konja iz stola, kačo iz cevi …

Igrala
torek, 6. avgust 2019, 10.00 –12.30
S čim bi se lahko igrali? Poznate sestavljanko? Ali pa igro spomin? Obe bomo oblikovali kar sami v različnih slikarskih tehnikah.

Odsevi na vodi
torek, 13. avgust 2019, 10.00 –12.30
Z vodne površine bomo lovili odseve… najprej s svinčnikom v skicirko in nato še s fotografsko kamero.

Kdo je na sliki?
torek, 20. avgust 2019, 10.00 –12.30
Portret je motiv, ki predstavlja določeno osebo. Toda v sliki lahko osebo tudi skrijemo, tako da jo mora opazovalec iskati med različnimi oblikami, barvami, črtami … Kdo se bo skril v naše slike?

Ritem v mestu
torek, 27. avgust 2019, 10.00 –12.30
Ritem, ki ga ustvarjajo zgradbe, drevesa, avtomobili in ljudje, bomo zabeležili v strip ter pri tem uporabili različne risarske tehnike.

Cena posamezne torkove ustvarjalnice: 5 EUR, v ceno je vključena malica.
Informacije: Brigita Strnad, 02 22 94 697, brigita.strnad@ugm.si


View Event →
Usposabljanje za samostojno rabo CNC rezkarja
Jul
11
6:00 PM18:00

Usposabljanje za samostojno rabo CNC rezkarja

kreator.jpg

Izvedli bomo Usposabljanje za samostojno uporabo in delo s CNC-rezkalnikom v četrtek, 11.07.2019. Usposabljanje se bo začelo ob 18. uri in bo trajalo predvidoma 2 uri. S CNC strojem lahko na podlagi vektorske slike iz različnih materialov izrežemo želene izdelke (npr. kul pohištvo ;). Na usposabljanju bomo spoznali, kako pripraviti načrte in "g-kodo" za izrez, katere materiale lahko obdelujemo, kateri rezkarji so primerni za katere materiale in še kup drugih zabavnih reči.
Ker je število mest omejeno, se na usposabljanje prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.Cena usposabljanja je 25 EUR in vključuje tudi mesečno članarino v delavnici Kreatorlab.
Za več informacij pokličite 068/684-671 ali pišite na info@kreatorlab.si.

View Event →
Seeing With The Body/Videti s telesom
Jul
6
to Jul 7

Seeing With The Body/Videti s telesom

INTUITIVE.jpg

Join us in picturesque Maribor, Slovenia for one of our four EUROPEAN DEEP-BODY IMMERSIONS FOR WOMEN with Stefana Serafina this summer.

Maribor, Slovenia: July 6+7
Copenhagen, DENMARK: July 12–14 2019
Amsterdam, NETHERLANDS: Aug 23–25
Oslo, NORWAY: Aug 30–Sept 1

During this weekend immersion with embodied empowerment teacher, guide, and writer Stefana Serafina, we will reconnect to our deep bodies as the intelligent, intuitive, self-organizing living systems constantly in contact with the deeper dimensions of the psyche and the natural world. Based in the San Francisco Bay, Stefana brings her unique model of the Deep Body© and the transformative movement– and earth–based embodiment practices to Europe once a year.

This summer, during all European immersions we will emphasize a renewed experience and understanding of eros, the erotic nature of life, earth, and being, and the legacy of the female form as a way of waking our most inherent and purposeful capacities. Stefana will share for the first time in Europe the “Nesting with Eros” work and practices, which are at the foundation of her upcoming book with the same title.

ABOUT THE SEEING WITH THE BODY IMMERSIONS

Seeing with the body is to attune to the sense-based intelligence that surrounds us. It means to know deeper than our thoughts. To attune to the feminine language of life. To be able to access dimension and felt knowing through the sensuous vessel that homes our being, and connects us to the living web of life.

Through uniquely designed embodied investigations, intuitive and creative movement and dance, sensual anatomy practices, myth and storytelling, full-body enactments and witness work, we will practice the deep re-inhabitation of our feminine nature and psyche, reinstating ourselves into the fabric of flow and wholeness as our primary nature. We will work with powerful practices to expose the body-armoring that we have normalized within, and untie the knots of tension and restriction held in the body, so we can re-invite our remarkable sensitivity, inner body seeing, and sensual genius as higher forms of intelligence.

Engaging with the different layers of the deep body–– visceral, sexual, emotional, cognitive, and spiritual––we will explore layers of inner knowing, in fact and mystery, rekindle the fluidity and sensuousness that are native to our inner ecosystems, and cultivate lasting skills for living as embodied, empowered, and sensually expressed women who remain connected to their deep life while leading on the edge of social change.

Maribor, SLOVENIA: July 6+7
Sat 10–18h, Sunday 10–17h
Contact: Vida Voncina, vida.voncina@gmail.com

WE STRONGLY ENCOURAGE YOU TO VISIT OUR WEBSITE to discover more about the work, the immersion, to see videos, or to register.
https://www.intuitivedance.org/europe


View Event →
Prostranost risbe kroga / delavnica s slikarko Simono Šuc
Jul
4
5:00 PM17:00

Prostranost risbe kroga / delavnica s slikarko Simono Šuc

delslik.jpg

prostranost risbe kroga
likovna delavnica za mlade in odrasle
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
četrtek, 4. julij 2019, 17.00–20.00

vodi: Simona Šuc, akademska slikarka

Ob razstavi prostranost barvnega pogleda v UGM Studiu vas vabimo na ustvarjalno druženje z avtorico razstave, slikarko Simono Šuc.
Kaj pomeni narisati krog? Kakšen bi naj bil pravi ali pravilni krog? In če ni pravilen? Na delavnici se bomo poigrali s prostorom kroga, izrisovanjem krožnih in drugih oblik ter porajanjem ritma. Likovno govorico bomo povezali z zvokom, besedo, gibom. Udeleženci pa boste domov s seboj odnesli svojo skicirko risb.

Cena: 9 EUR / Klub UGM: 6 EUR
Informacije in prijave do 3. julija 2019: brigita.strnad@ugm.si, 02 22 94 697

VABLJENI!


View Event →
Plesno poletje 2019
Jul
2
to Aug 13

Plesno poletje 2019

plesnopoletje.jpg

JULIJ:

TOR2. 20:00–21:30

ČET4. 20:00–21:30

TOR9 20:00–21:30

ČET11. 20:00–21:30

SOB13. 11:00–13:00

TOR16. 20:00–21:30

ČET18. 20:00–21:30

SOB20. 11:00–13:00

TOR23. 20:00–21:30

ČET25. 20:00–21:30

SOB27. 11:00–13:00

TOR30. 20:00–21:30

AVGUST:

ČET1. 20:00–21:30

SOB3. 11:00–13:00

TOR6. 20:00–21:30

ČET8. 20:00–21:30

SOB10. 11:00–13:00

TOR13. 20:00–21:30

Da se boste pripravile na novo plesno sezono, ki se začne Septembra 2019, vas poletno plesno razvajam Ksenija Visket. Izbirate lahko med različnimi termini/stopnjami znanja in temami - odločitev je vaša. Vendar se morajo termini potrditi na začetku (ob prijavi)....Ko bodo skupine polne, se termin zapre in bomo po potrebi odprli novega. Prijave so obvezne na mail: zahir.tecaji@gmail.com
Termini:
TOREK OD 20.00 - 21.30 URE ORIENTAL MIXLEVEL (prva vaja: 02.07.2019).
ČETRTEK OD 20.00 - 21.30 URE ORIENTAL NADALJEVALKE (prva vaja 04.07.2019 )
SOBOTA OD 11.00 - 13.00 URE ORIENTAL MIXLEVEL - 5ELEMENTOV (prva vaja 13.07.2019)

CENIK:
Torek (mixlevel);
7 terminov: 70,00€
6 terminov: 60,00€
5 terminov: 50,00€
drop in (prideš ko imaš ćas) 15,00 €
Četrtek (nadaljevalke):
6 terminov: 60,00€
5 terminov: 50,00€
drop in (prideš ko imaš ćas) 15,00 €
Sobota (5elementov):
5 terminov: 75,00 €
4 termini: 60,00 €
drop in (prideš ko imaš ćas) 20,00 €
PLESALKAM IZ KUD PD ZAHIR SE OB PRIJAVI OBRAČUNA POPUST!!!


View Event →
Poletne plesno-ustvarjalne urice
Jul
1
to Jul 5

Poletne plesno-ustvarjalne urice

plesneurice.jpg

Za otroke od 1. do 5. razreda bodo od 1. do 5. julija 2019 na Centru plesa na voljo plesno-ustvarjalne delavnice, in sicer vsak dan med 9h in 12h. Otroka lahko zjutraj pripeljete, greste domov skuhat kosilo ali po opravkih in se ponj vrnete ob 12h. Med tem bomo za otroke poskrbeli mi in jim nudili raznolike delavnice.

Cena za vseh 5 dni za vse delavnice skupaj je 75 eur na otroka.

PROGRAM:

PONEDELJEK
9.00 – 9.50
Spoznavanje skozi igro
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 - 10.50
5, 6, 7 in…
11.00 – 12.00
Pobarvani plesni koraki

TOREK
9.00 – 9.50
Joga s Patricijo
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 – 11.15
Filcanje z Matejo
11.15 – 12.00
Risanje in barvanje

SREDA
9.00 – 10.00
Igre za dobro jutro
10.00 – 10.15
Pavza
10.15 – 12.00
''FB''
flipbook

ČETRTEK
9.00 – 9.50
Joga s Patricijo
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 – 12.00
Slikanje na tekstil

PETEK
9.00 – 9.50
Origami
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 – 11.00
Hip hop z Nadjo
11.00 – 11.15
Pavza
11.15 - 12.00
Mini zabava

Za prijave in informacije nas kličite ali pišite na 031 772 912 oz. center.plesa@gmail.com.


View Event →
LEGO delavnica - robotika za otroke
Jun
29
3:00 PM15:00

LEGO delavnica - robotika za otroke

lego.jpg

Vabljeni v našo družbo! ;)

Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali.

Kdaj: Sobota, 29.6.2019; 15:00 - 18:00
Kje: Hostel Pekarna/Mladinski kulturni center Maribor, Ob želelznici 16, 2000 Maribor
Kaj: LEGO robotika za otroke - različni programi za različne starostne skupine otrok
PRIJAVE: www.maliustvarjalci.si

- Robopionirček: začetna delavnica za otroke stare od 6 do 11 let, cena: 23€
- Robolešnik: nadaljevalna delavnica za otroke stare od 6 do 11 let, cena: 25€
- Robomojster: delavnica za starejše otroke (12 - 16+ let), cena: 28€
________________________________________________
*** Število mest je omejeno.

V ceno delavnice je vključeno:
- strokovno vodstvo
- individualna pomoč in usmerjanje otrok
- individualne prilagoditve delavnice glede na znanje/starost otroka
- uporaba izobraževalnih LEGO paketov in programske opreme
- varstvo
- malica (sadje, voda in nekaj sladkega)
- praktična nagrada

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej. :) Vabimo vse otroke stare med 6 in 16 let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

Več: http://www.maliustvarjalci.si/


View Event →
Glasbene počitnice v Kreativnem inštitutu *8 do 12 let*
Jun
26
to Jul 28

Glasbene počitnice v Kreativnem inštitutu *8 do 12 let*

  • Kreativni Inštitut Maribor (map)
  • Google Calendar ICS
glasbenepoc.jpg

Glasbene počitnice v Kreativnem inštitutu Maribor!

Ponedeljek, 24. 6. od 17.00 do 18.30.
Sreda, 26. 6. od 17.00 do 18.30.
Petek, 28. 6. od 17.00 do 18.30.

- Bi radi, da vaš otrok prve dneve počitnic preživi obkoljen z glasbo, ki jo soustvarja?
- Želite, da se spozna z ritmom in melodijami ter ob tem oblikuje nova prijateljstva?
- Želite, da vaš otrok izboljša svoje motorične sposobnosti in se skozi glasbo nauči strpnosti, sodelovanja in timskega dela?
- Želite, da z vrstniki ustvarja na profesionalni opremi, ki jo uporabljajo njegovi vzorniki?
- Želite, da ga učijo izkušeni mentorji, ki so v glasbenem ustvarjanju uspešni že vrsto let?

Potem vas vabimo, da vašega otroka vpišete na Glasbene počitnice Male DJ šole. 🎧

Veliko otrok je med obiskom našega prostora v okviru Kulturnega dnevnika izjemno navdušenih nad možnostjo uporabe vrhunske DJ in studijske opreme, nad neskončnimi možnostmi, ki jih nudi ustvarjanje glasbe ter nad mentorji, ki jim znajo približati zvok in ritem na igriv, a poučen način. Odgovor na vprašanje kdaj bi lahko dlje časa v naših prostorih obračali gumbke, je tukaj!

Pripravili smo namreč trodnevno druženje ob ustvarjanju in poustvarjanju glasbe med 24. in 28. 6. od 17.00 do 18.30.

KAKO BODO IZGLEDALE GLASBENE POČITNICE MED FESTIVALOM LENT?

V 3 dneh bomo usvojili osnove glasbenega ustvarjanja in vrtenja glasbe. Vsak dan bomo 45 minut ustvarjali in 45 minut vrteli glasbo.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Delavnica je namenjena otrokom od 8. do 12. leta, ki si želijo sproščenega glasbenega učenja, ki želijo preizkusiti in uporabljati profesionalno DJ in studijsko opremo, ki jo uporabljajo njihovi glasbeni vzorniki in ki si želijo druženja s sovrstniki ob zanimivih kreativnih aktivnostih.

Mentorji:
Marko Lük, Tea Vuckovic, Damjan Drobir

Več informacij na tej povezavi:
https://www.kreativni-institut.com/mala-dj-sola

Cena za vse tri termine: 35 EUR

VPISNICA: ✍👇
https://www.kreativni-institut.com/vpis-mala-dj-sola

View Event →
Usposabljanje za samostojno rabo laserskega rezalnika
Jun
20
6:00 PM18:00

Usposabljanje za samostojno rabo laserskega rezalnika

kreatorlab.jpg

V mesecu juniju bomo izvedli “Usposabljanje za samostojno uporabo laserskega rezalnika in gravirnika”. Usposabljanje bo trajalo predvidoma 2 uri.
Ker je število mest omejeno, se na usposabljanje prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.
Cena usposabljanja je 25 EUR in vključuje tudi mesečno članarino v delavnici Kreatorlab.

View Event →
Živa dvorišča: Aktivna nedelja s klasično fotografijo
Jun
16
6:00 PM18:00

Živa dvorišča: Aktivna nedelja s klasično fotografijo

AKTIVNA.jpg

Zdi se, da se je s pojavo digitalne tehnologije, predvsem pametnih telefonov, naš odnos do fotografije drastični spremeni. Fotografiramo vse in vsakogar, naredimo na tisoče in tisoče digitalnih posnetkov, ki jih potem niti ne pogledamo.

Z Matejem se bomo vrnili v ne tako daljno preteklost, v čas klasične analogne fotografije in spoznali osnove ter razvoj fotografske tehnike od konca 19. stoletja do danes. Seveda pa ne bo na "sporedu" zgolj teorija, ampak tudi praktično delo, primerno tako za začetnike kot tudi tiste, ki o fotografiji že nekaj vedo. Spoznali boste klasični in polaroidni fotoaparat ter fotografsko temnico, v kateri se kot čarovnija na belem fotografskem papirju pojavijo slike, ki smo jih ujeli v objektiv. Poleg tega bomo obiskali tudi Fotografski muzej Modrinjak, kjer hranijo največjo zasebno zbirko fotografske tehnologije v Sloveniji.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Glavni trg (Pred Kužnim znamenjem)
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/


View Event →
Živa dvorišča: Zemlje(s)tvori
Jun
16
4:00 PM16:00

Živa dvorišča: Zemlje(s)tvori

dvor.jpg

Ilovica je zemlja, je prst, je gradbeni material iz katerega gradijo hiše, je snov iz katerega ne zrastejo samo hiše, temveč vse kar je živega na površini planeta, hrana, rastline, živali, ljudje, misli in še marsikaj. Lahko je pa tudi medij človekovemu ustvarjalnemu izrazu.
Na likovni delavnici bomo Iz ilovice delali reliefe, podobe, figure, tvore ali stvore. Naj bodo ljudje, živo ali neživo, takšna ali drugačna bitja, mitološka ali naša osebna, notranja, skrivna. Ustvarjali bomo na vezane plošče manjših dimenzij, z različnimi ilovicami ter gradbenim kitom, uporabljali bilahko tudi kamenčke, ploščice, vejice in druge naravne ali (ne)naravne materiale.

Milan Ketis (1992) živi in ustvarja v Mariboru in Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo, z diplomskim delom Risba telesa. Študij na Akademiji v Ljubljani tudi nadaljuje in pripravlja magistrsko nalogo z naslovom Prostor duhovnosti, človek, narava in kultura. V letu 2015 se je udeležil izmenjave na University of Arts Helsinki, Academy of fine Arts, oddelek za slikarstvo. Njegova dela so bila predstavljena na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Gosposka ulica 28, Maribor
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/


View Event →
Trance Dance
Jun
15
7:00 PM19:00

Trance Dance

trance.jpg

Pred nami je solsticij. V naravi se vse napaja z energijo in se jača. Vabim, da spodbudimo svojo energijo in moč. Posvečanje ter obračanje pozornosti navznoter, gibanje in obreden prehod v poletnem Trance Dance obredu.

Pri Trance Dance obredu uporabljamo sodobne pristope; prevezo čez oči oz bandano, transformativno dihalno tehniko ter navdihujočo, spodbudno, močno perkusivno poudarjeno glasbo, da spodbudimo raziskovanje, ki nas celi. Potovanje Vlado Matela podpira s tolkali v živo. Trance Dance obred spodbuja naš razvoj skozi izkušanje. Razvoj naše duše.
Kako do vse svoje energije? Kako si prisvojimo svoboden izraz? Raziščemo svoje meje?
V globoki temi, s prevezo čez oči in sami s seboj se lotimo odnosa do lastnega bitja, bivanja in duše skozi gibanje. Z iskrenim gibanjem vstopimo v prostor, iz katerega izhajajo navdih, sanje, ideje, zdravje. V skupnosti z naključnim plemenom plesalcev, ki se zbere na obredu, izkušnja postane organska in naravna. Energija je gibanje, gibanje je ples, ples je energija.

Namen, ki si ga izberemo za obred, ozavesti delovanje v našem kontekstu. Skozi gibanje, vodeni skozi navdih izkušamo drugačen razplet. Izzove se stanje, kjer se prepustimo intuitivnemu gibanju sistema um/telo in se povežemo s svojim resničnim bitjem.
Trance Dance spodbudi duhovno prebujenje, umsko jasnost, telesno ozaveščenost in čustveno ugodno počutje.

Poletni Trance Dance bo v prostorih Plesne izbe Maribor, Pobreška c. 20, Maribor.
Prispevek za Trance Dance obred je 20/30€. Prijave so obvezne.
Priporočam udobna oblačila, ki omogočajo neomejeno gibanje, vodo in svojo prevezo za oči. Postavljen bo tudi oltar, za katerega si lahko prinesete vaš predmet moči.

Vabim z ljubeznijo in najboljšim namenom.
Edita Čerče, Trance Dance facilitator
www.trancedance.si


View Event →
Živa dvorišča: Steklarska delavnica
Jun
15
5:00 PM17:00

Živa dvorišča: Steklarska delavnica

steklodel.jpg

V svet oblikovanja stekla nas bo popeljala Zala Zagoršek, dipl. oblik. unik., ki sodi med najobetavnejše mlade oblikovalce stekla na svetu, zato se boste pod njenim vodstvom zagotovo naučili veliko novega. Steklo na delavnici se bo oblikovalo na plamenu, talili in preoblikovali boste borosilikatne steklene paličice ter jih umeščali v obstoječe steklene objekte, v njih pa dodali vir svetlobe in s tem ustvarjali igro med svetlobo in senco.

Zaradi dela na plamenu in visokih temperatur je delavnica primerna za starejše udeležence, stare vsaj nad 15 let. Zaželena so tudi zaščitna očala in prazni stekleni kozarci za vlaganje, ki bodo delovali kot osnova, na katero se bodo pritrjevali drugi stekleni delčki.

Zala Zagoršek, rojena 1996, se je po zaključku gimnazije odločila za študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrski program, smer Unikatno oblikovanje / steklo in keramika pod mentorstvom prof. Mag. Tanje Pak in doc. Kristine Rutar. V letu 2018 je postala finalistka prestižnega mednarodnega bienalnega natečaja Emerge 2018 v organizaciji Bullseye Glass Co. v Združenih državah Amerike. S tem je bila uvrščena med najboljše diplomante na področju umetnosti stekla v svetu, kar ji je prineslo sodelovanje na elitni razstavi Emerge 2018.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Gosposka ulica 28, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

View Event →
Mojstrski tečaj Jazzovske kompozicije z Žanom Tetičkovičem
Jun
14
1:30 PM13:30

Mojstrski tečaj Jazzovske kompozicije z Žanom Tetičkovičem

tetickovic.jpg

Festival Jazz 'ma mlade vabi na mojstrski tečaj jazzovske kompozicije v New Yorku živečega jazz tolkalista in skladatelja Žana Tetičkoviča (Jean John), ki bo potekal v petek 14. 6. 2019, med 13.30 in 15.30 uro, v Kulturni inkubator.

Na temo jazzovskega skladanja bo Žan Tetičkovič preko različnih kompozicijskih tehnik in zvočnih primerov predstavil svoje raziskovalno kompozicijsko/analizno akademsko delo "Tension and Texture", v katerem se v sožitju srečajo najpomembnejša načela klasične ter jazzovske kompozicije. Preko različnih šol klasičnega big bandovskega aranžiranja in jazz harmonije pa vse do vplivov in pomembnosti naukov kontrapunkta in harmonije ter novejših analiznih pristopov (kot so npr. Schenkerian Analysis) vas bo Žan poskušal spoznati z izvirnimi kompozicijskimi pristopi in s precej enostavnimi tehnikami, ki vas lahko popeljejo do novih spoznanj in svežih inspiracij.


Obvezne prijave (do 13. 6. 2019, 12:00 ali do zapolnitve mest) na: zeljko.milovanovic@mkc.si


🎼 // O AVTORJU // 🎼

Žan Tetičkovič z umetniškim imenom Jean John je bil rojen 28. maja 1991. Newyorški bobnar slovenskega porekla je pedagog in teoretik. Diplomiral je na ugledni The New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. Večkrat je bil nagrajen za svoje skladateljsko delo, med drugim je kar trikrat prejel prestižno skladateljsko nagrado ASCAP Johnny Mandel Prize (v letih 2012, 2014 in 2017), v letu 2012 je za najboljšo kompozicijo prejel mednarodno nagrado Jazzon LIVE Master Award, za najboljšo izvedbo lastne kompozicije pa v istem letu tudi nagrado občinstva Jazzon Audience Award.

Jean John je član in soustanovitelj številnih zasedb in projektov, tako v Sloveniji kot v New Yorku, nastopil in sodeloval pa je z mnogimi priznanimi umetniki svetovne glasbene jazz scene (kot so Yosvany Terry, Tarek Yamani, Melissa Aldana, Jazzmeia Horn, Camila Meza, Petros Klampanis, Guy Mintus, Lesedi Ntsane, Arun Luthra, Tarek Yamani, Jonathan Finlayson, Emmet Cohen, Russell Hall, Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Stephen Thurston, Reggie Workman, Richard Boukas, Jane Ira Bloom, Steve Nelson, Cameron Brown in drugi), prav tako pa z več visoko uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki (Igor Bezget, Jure Pukl trio, Nina Strnad kvartet, Marko Črnčec kvartet, Lenart Krečič trio, Big Band RTV Slovenija, Tadej Kampl "Life is good", Ljubljanski jazz kvintet saksofonov, Nina Strnad kvartet, Uroš Perič trio in drugi). Žan je nastopal na eminentnih odrih po vsem svetu, v New Yorku med drugim na odrih National Sawdust, Jazz Gallery, Jazz Standard, Smalls, The 55 Bar, v Washingtonu na odru John F. Kennedy v Centru performativnih umetnosti, v švicarskem Bernu v Marian's Jazz Room in na bernskem jazz festivalu, prisoten je bil tudi na festivalih Arsana, Jazz Cerkno, Jazzinty, Jazz Weekend Ptuj, Fest Jazza Koprivnica, A to JazZ Festival v Sofiji v Bolgariji, v Kinu Šiška in na HRT Zagreb, ter na mnogih drugih.

Žan je kot skladatelj avtor in soavtor mnogih projektov: Balchemy (2013), Oasis z Big band orkestrom RTV Slovenia (2014), The Port Of Life (2016, ZKP RTV), A Love Lane Nocturne z Emmetom Cohenom in Russellom Hallom (2019), The Port Of Life II. - Ensō (2019, ZKP RTV). Trenutno sodeluje z legendarnim bobnarjem in skladateljem Jackom DeJohnette, zelo aktivno pa se ukvarja tudi s poučevanjem, pa tudi z glasbeno teorijo na področju kreativnega kontrapunkta in harmonije. Prav tako je trenutno zaposlen z delom na svoji knjigi Tension and Texture. Leta 2018 in 2019 je poučeval na odlično sprejeti delavnici kontrapunkta na mednarodni Kreativni Jazz Kliniki Velenje. Od leta 2017 deluje komponira tudi klasično glasbo. Nedavno je z godalnim orkestrom RTV Slovenija posnel svoj prvi koncert, piše pa tudi svojo prvo simfonijo, ki bo premierno izšla v letu 2020.


🐝 Jazz 'ma mlade - Kjer se srečajo umetnost, vino in kulinarika 🐝


View Event →
Šivalnica nadaljevalnica: Nadaljevalni tečaj šivanja
Jun
13
to Jul 4

Šivalnica nadaljevalnica: Nadaljevalni tečaj šivanja

  • Šivalnica nadaljevalnica (map)
  • Google Calendar ICS
sivanje.jpg

ČET13.6., ČET.20.6., ČET.27.6., ČET.4.7. - od 17:30 do 21:00

Na frišno začenjamo tečaj šivanja za vse, ki ste osnove že osvojili v Šivalnici popravljalnici ali pač kod drugod.
Pod izkušeno roko Nine Logar, tekstilne inženirke in oblikovalke svoje lastne znamke oblačil, modnih dodatkov in uporabnih predmetov iz tekstila, Ninarozina, se bomo v Šivalnici nadaljevalnici lotili

- osnov krojenja,
- prvih oblačil,
- zahtevnejših tekstilnih izdelkov …

Zaželeno je, da na tečaju rokujemo s svojim šivalnim strojem, ker ima kot vsak drug stroj tudi šivalni svoje značilnosti in posebnosti. Za tiste, ki te možnosti nimate, pa jih imamo na Marsu nekaj na zalogi.

Ker je pristop k poučevanju individualen, tečaj poteka v manjših skupinah, do 4 udeležencev, udeleženk. Po zaključenem enomesečnem tečaju, se lahko prijavimo na novega, kjer bomo svoje znanje nadgrajevali, nadgrajevale.

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na telefonski številki 041 875 759 (Nina).

CENA je 80 €/mesec, ki vključuje orodja ter znanja in vedenja, ki jih Nina deli z vami.

Nina Logar

View Event →
Not Your Mama Arduino Alarm Clock Workshop!
Jun
13
to Jun 15

Not Your Mama Arduino Alarm Clock Workshop!

kreatorlab2.jpg

13.6. ob 17:00–19:00

15.6. ob 10:00–12:00

Vabljeni na “Last Minute All You Can Eat” ARDUINO delavnico
izdelave DIY DIT budilke – ure z alarmom.

Po lastni zamisli bomo izdelali uro budilko, ki je hkrati uvod v izdelavo mnogih uporabnih projektov, kot npr. budilka, ki se aktivira / deaktivira s premikom roke, detonator za ____ , se vgradi v star likalnik in še marsikaj zanimivega ;)

View Event →
Prostovoljstvo - Art kamp 2019
Jun
8
10:00 AM10:00

Prostovoljstvo - Art kamp 2019

prostovoljstvo.jpg

Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa 2019, zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka!

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že dvanajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo, od 21. do 29. junija 2019. Med 9. in 13. ter 16. in 20. uro nas bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo. Ustvarjamo v naravi z naravo, iz odpadnih materialov, s srcem in z glavo.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Dnevno nas obišče med 3- in 5-tisoč ljudi, ki v času festivala lahko uživa v 30-ih odrskih prireditvah, 80-ih drugih dogodkih in ustvarja v okrog 300 delavnicah. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo.

Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vas vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp, biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj: https://www.marsmaribor.org/wp-content/uploads/2017/05/OPIS_SKLOPOV_AK_2019.pdf.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabimo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo 8. junija, med 10. in 13. uro, v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Udeležili pa se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (17.–21. junij), v Mestnem parku Maribor. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se bomo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do četrtka, 6. junija 2019, s prijavnico, ki jo najdete tukaj: https://forms.gle/bWawN497LVtfS3Zx5.

Festivalsko dogajanje pa se bo nadaljevalo vse vikende do začetka meseca septembra v Poletnem Art kampu, tako da vas že sedaj vabimo, da ostanete z nami do konca poletja.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljcev in prostovoljk, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com, vsak delovni dan med 16. in 20. uro ter med vikendi.

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

View Event →
Stresi stres, s čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom
Jun
8
9:00 AM09:00

Stresi stres, s čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom

stres2.jpg

Stres je v sodobnem času, kjer vlada produktivnost, pritisk biti uspešen, zmogljiv in obremenjen s hitenjem od opravka do opravka, stalnica. Skorajda smo se z njim že sprijaznili. Vendar so posledice kroničnega negativnega stresa za človeško telo in psihološko stanje katastrofalne. Vedno več mladih, od zgodnjih let, se sooča s takimi in drugimi obremenitvami.

Se ti je že zgodilo, da si delal_a, delal_a, zdržal_a pritiske, nato šel_la na zaslužen oddih in nenadno zbolel_a?
Se ti je zgodilo, da imaš večkrat občutek, da vsi samo nekaj od tebe zahtevajo, ti pa že skoraj deluješ na praznih obratih?
Se je v tvojem življenju poslabšalo zdravstveno stanje?
Težko zaspiš, ali se zbujaš?
Tudi ko želiš odklopiti in se sprostiti, te okupirajo raznorazne misli, telo pa deluje, kot bi bilo pod elektriko, in enostavno ne zmoreš delati nič ali uživati?
Se ti včasih zdi, da vsi tvoji prijatelji na omrežjih živijo svoje sanjsko življenje, tebi pa ne uspeva, si potrt_a in razočaran_a?

Vse to in še druge preobleke ima na nas stres. Stres je posledica pritiskov, nezdravih odnosov, pričakovanj drugih in pričakovanj samega do sebe, posledica pretiranega delovanja možganov zaradi preobsežnih informacij, nezdrave in neredne prehrane, premalo aktivnosti (pasivnega telesa) itd.

Ena od odličnih orodij so tehnike ČUJEČNOSTI. Biti tukaj in zdaj.

Na delavnicah bomo ne le govorili o stresu in o čuječnosti, pač pa bomo skupaj dejansko preiskusili tehnike, ki lahko služijo za pristnejši stik s samim seboj, da boš sam_a znala dozirati delo in počitek, se znal_a umiriti, prisluhniti telesu, ustaviti tok neprijetnih misli, da te čustva več ne bodo preplavljala, da boš zaživel_a bolj polno in pisano življenje.

Delavnice so sestavljene razgibano, delali bomo na vseh čutilih, tako da bo poskrbljeno za tvoj dih, tvoje telo, tvoje brbončice in tvojo sproščeno zabavo v ritmu narave in ritmu glasbe.

Se sliši zanimivo? Potem se do srede, 5. junija 2019, prijavi in bodi del te čudovite zgodbe tudi ti. ;)

Prijaviš se na povezavi: https://forms.gle/JQVzSKkHfyhXyfUr7

Podrobnejši program aktivnosti bomo objavili v prihodnjih dneh.

Delavnice organizira Mladinski kulturni center Maribor, v okviru programa Stresi stres, ki ga sofinancira mreža Za zadravje mladih, v okviru projekta Za zdravje mladih 2.0.

Vse delavnice so za udeležence brezplačne.


View Event →
Delavnica za glas in gib s Špelo Huzjak in Sašom Vollmaierjem
Jun
7
to Jun 8

Delavnica za glas in gib s Špelo Huzjak in Sašom Vollmaierjem

soncna1.jpg

ALI SE SLIŠIŠ? 
Svoje občutke, emocije, slušne in vidne zaznave ter telesne impulze izrazi z glasom in gibom!

Človeški glas kot inštrument, ki ga vsakodnevno uporabljamo, z njim se izražamo, poudarjamo in ga postavljamo v svoj prostor. Kvaliteta glasu, ki se spreminja glede na trenutno emocionalno stanje, je pomembna za razumevanje sebe, prav tako sočloveka. Špela Huzjak in Sašo Vollmaier, pedagoga, glasbenika, bosta skupaj z vami šla čez proces “poslušanja in izražanja” s pomočjo giba in glasbe.
Vabiva k iskanju te barvite in unikatne palete človeškega glasu!

Kdaj: petek in sobota, 7. in 8. junij 2019
Kje: Sončna vila, Kamniška ulica 22a, 2000 Maribor, https://www.soncnavila.si
Mentorja: Sašo Vollmaier in Špela Huzjak
Kotizacija: 60,00 EUR
Organizacija: Društvo Kreativni regenerator, http://www.kreativniregenerator.si
Prijava: info@kreativniregenerator.si
Rok prijave: do zapolnitve mest (14 udeležencev)
Ugodna prenočišča: http://www.hostelpekarna.eu/http://www.mariborapartment.comhttp://www.hostel-tomi.si/si/sobehttps://www.booking.com/hotel/si/uni.en

Delavnica je odprta za vse, ki jih zanima glasovno/gibalni izraz postavljen v glasbeni okvir.
Potek delavnice:
Delo s celotno skupino, deloma v manjših skupinah ter posamezno, s kratkimi glasbenimi in gibalnimi eksperimenti, ki vsebujejo ritmične, dinamične, agogične in melodične elemente.
Iskanje notranjih, svojih občutkov; pretvorba le teh v trenutek z glasom, zvokom, zvenom v povezavi z gibom, plesom. Iskanje različnih zvočnih zgodb preko giba, plesa, ritmičnih obrazcev. S pomočjo glasbenih instrumentov (violina, klavir) in našega glasu ustvarjamo nove plesne podobe naših občutkov. Spoznavamo različne karakterje glasu, način kako jih proizvesti ter uporabo v različnih interpretacijah. Tekom delavnice spoznamo tudi novo pesem, ki jo obarvamo s svojo interpretacijo in občutki, jo povežemo z gibom, zvočno in ritmično podlago, ter jo izvajamo tudi v kombinaciji z violino in klavirjem.

1. dan 

16:30 -18:30
- predstavitev 
- "warm up"- ogrevanje 
- skupinsko delo (gib, izraz, interpretacija, sprehod skozi barve glasu ...)
- uvod v improvizacijo

 18:30 – 19:00 

- odmor

19:00 – 21:00
- kratke individualne intervencije
- skupinske improvizacije
- petje, improviziranje s klavirsko in violinsko spremljavo

 2. dan

10:00 - 13:00
- ogrevanje
- telo in glas v prostoru
- individualno & skupinsko delo

13:00 - 14:00 

odmor

14:00 - 17:00
- improvizacija v smeri kompozicije, zvočne koreografije v prostoru
- zavedno vodenje in spreminjanje svojega odtenka glasu

- individualne "kreacije" v duetih oz. manjših skupinah

O MENTORJIH:

Sašo Vollmaier:

Diplomiral je leta 2008 na Akademiji za glasbo v Ljubljani, smer: profesor klavirja.
V letu 2005 se v Parizu v teatru “Pantheater” prvič sreča z delom, ki ga sedaj intenzivneje opravlja, kot pedagog, skladatelj, performer in pianist. V letu 2013 se je preselil v Pariz, kjer se je v zadnjih letih deloval in se razvijal predvsem kot pedagog in performer skozi vokalno metodo po vzgledu Alfreda Wolfsohna in Roya Harta, ki sta bila nekako začetnika takozvane “extended voice” oz. tehnike razširjenega človeškega glasu, ki se sedaj večinoma uporablja v sodobnejših gledaliških in plesnih produkcijah. Odprla so se mu vrata v svet teatra, performansa, kjer se specializira za govor, dikcijo, petje. Svojo raziskavo in delo opravlja po celi Evropi, Južni Ameriki, večinoma v Franciji (Centre Artistique International Roy Hart , Malérargues, FR - LINK), Nemčiji (Düsseldorf, Atelier Performative Künste - LINK), Italiji (Arezzo, Accademia dell’Arte - LINK), Švici (Lausanne, CIE Patte Blanche), Rusija (Odges Bernston, Moskva) in Midderigh Vox z bazo na jugu Francije.

Najbolj odmevne predstave med leti 2015-2019: Nous deux encore (CIE Patte Blanche, Lausanne, Švica), Janis, still on the road (CIE Patte Blanche, Lausanne, Švica), Bewegte Oktaven (Atelier Performative Künste, Düsseldorf, Nemčija) Fragile Breath (Atelier Performative Künste, Düsseldorf, Nemčija), Travers (Jane Mareine, Guadelup, FR), Melancholia (Atelier Performative Künste, Düsseldorf, Nemčija), The singer or the song s Paulom Silberjem (CAIRH Malerargues, FR), Generation (CAIRH Malerargues, FR), Izumitelj na zemlji (APK, Novo Mesto, Slovenija)

 

Špela Huzjak:

Akademska glasbenica (2003), je zaključila študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani, se izpopolnjevala v Lahtiju na Finskem, na Univerzi v Gradcu, ter obiskovala študij jazz-violine v Celovcu. Poleg instrumentalne glasbe jo vse več zanima relacija instrument - glas - telo; udeležuje se izobraževanj pri različnih mentorjih Roy Hart Centra v Franciji in Nemčiji.

Preko violine in glasu išče čista čustva in golo sporočilnost brez tehničnih omejitev in nadzora razuma.  S klasičnim in jazz predznanjem trenutno sodeluje v dveh projektih: etno zasedbi Djembabe in indie - rokerski zasedbi Madame Brumowski, kjer poje, piše tekste in igra violino. Sodeluje pri delavnicah, predstavah in performansih kot glasbenica, avtorica glasbe, gibalka in pedagoginja (Plesna izba Maribor, Atelier Performative Künste - Düsseldorf, UGM, JSKD,...), nastopila v žanrsko različnih zasedbah (Tadej Vesenjak, Samo Šalamon - Brest, Helika, Wilbert de Joode, Sašo Vollmaier, ...) ter solistično na tematskih dogodkih (literarni dogodki Drau-KlangMobil, MKC Maribor, DokuDoc, Narodni dom: Razpiram Krila…). 


huzjak1.jpg
View Event →
Pod lučjo / fotografska delavnica osnov studijske fotografije
Jun
1
10:00 AM10:00

Pod lučjo / fotografska delavnica osnov studijske fotografije

podlucjo.jpg

Pod lučjo / fotografska delavnica osnov studijske fotografije
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 1. junij 2019, 10.00-13.00
vodi: Andrej Lamut, fotograf

Ob retrospektivni razstavi Zore Plešnar ter prodajni razstavi Mnemosis, fotografa Andreja Lamuta, vas vabimo na delavnico osnov studijske fotografije. Na delavnici bomo spoznavali studijsko fotografijo in kreativne možnosti uporabe enega svetlobnega vira – luči, pri ustvarjanju portreta. Naučili se bomo kako z različnimi postavitvami istega svetlobnega vira vplivamo na videz portretiranca in sporočilnost portreta. Skozi primere bomo obravnavali oblikovanja svetlobe in spoznavali njene lastnosti. Delavnica bo trajala 3 ure, udeleženci pa potrebujejo svoje digitalne fotoaparate.

Cena delavnice: 8 EUR
Rok prijave: četrtek, 30. maj 2019. Število mest je omejeno!
Prijave in informacije na: info@ugm.si

VABLJENI!


View Event →
PR v kreativnem in kulturnem sektorju – delavnica z Ano Berlin
May
31
10:30 AM10:30

PR v kreativnem in kulturnem sektorju – delavnica z Ano Berlin

pr.jpg

Kako komunicirati sodobno umetnost (in druge lepe reči)
Odnosi z javnostmi v kreativnem in kulturnem sektorju – celodnevna delavnica z Ano Berlin
Center za kreativnost, projektna pisarna Maribor, Partizanska cesta 11
petek, 31. maj 2019, 10.30-16.00
mentorica: Ana Berlin, a b c works (www.abc-works.today), Dunaj

Živimo v času nenehnih sprememb, ki jih zaznamujejo globalna konkurenca, bistveno spremenjena medijska pokrajina in vedno novi komunikacijski kanali. Odnosi z javnostmi so danes, bolj kot kadarkoli prej, način za krepitev zaupanja, priložnost za izkazovanje pristnosti ter omogočajo doseganje natančno in specifično opredeljenih občinstev. Ana Berlin je agencijo a b c (Ana Berlin Communications) za odnose z javnostmi ustanovila leta 2011 ter se usmerila v projekte na področjih arhitekture, oblikovanja in umetnosti. Med večjimi projekti v zadnjem času so z zlatim levom nagrajeni nemški paviljon na beneškem bienalu 2018, avstrijski paviljon na letošnjem beneškem bienalu, avstrijska predstavitev na London Design Biennial 2018, arhitekti Graft Architects, Sauerbruch Hutton, AllesWirdGut Architects, dogodki, kot je Vienna Design Week in organizacije, kot je Maria Lassnig Foundation.

Na delavnici se bodo udeleženci spoznali z različnimi aktualnimi komunikacijskimi kanali, na spletu in sicer, ter pregledno obravnavali piarovske prijeme – razvoj zgodbe in priprava za medije, časovnica, izgradnja medijske distribucijske mreže, implementacija podob in razvoj prepoznavne znamke –, torej osnove za posredovanje med mediji in javnostmi za doseganje željenega občinstva.

Ana Berlin (r. 1976 v Linzu) je študirala gledališče, film, medijske študije in politologijo na Dunaju in v Parizu. Kariero je začela v Burgtheatru, galerijah kunst-buero in Galerie Hubert Winter ter MAK (Muzej uporabnih umetnosti). Šest let je poučevala na pariški Sorboni. Na Dunaju je ustanovila agencijo za odnose z javnostmi a b c (Ana Berlin Communications), da bi, kot pravi, zapolnila vrzel v mestu. Danes skupaj z svojo ekipo dela za stranke s področja kreativnih industrij, arhitekture, oblikovanja in filma v Avstriji in tujini.

Program:
10.30-11.00 • registracija + kava in prigrizki
11.00-11.30 • spoznavanje med udeleženci in a b c (Ana Berlin Communications)
11.30-13.00 • 3 primeri implementacije odnosov z javnostmi v kreativnem in kulturnem sektorju
13.00-13.30 • premor za kosilo
13.30-15.30 • osnove odnosov z javnostmi po korakih in vaje na primerih
Kdo? Moja zgodba in moje občinstvo.
> obvestilo za javnost, naslovi, kateri mediji
Kaj? Izhodiščno sporočilo in njegova podoba.
> kaj je novica in katero podobo izbrati
Kdaj? Časovnica in obseg.
> novinarska konferenca, vodstva in gostovanje za novinarje, posebne priložnosti
Zakaj? Evalvacija in medijska poročila.
> komu je namenjeno
Etc.
> proračun, družabna omrežja, tiskovine
15.30-16.00 • zaključek + mehurčki

Prijava:
Udeležba na delavnici je brezplačna. Delavnica je namenjena piarovcem, ki že delujejo v kreativnem in kulturnem sektorju ter tistim, ki se za področje želijo specializirati (študentje odnosov z javnostmi in medijskih komunikacij, drugi piarovci). Med prijavljenimi kandidati bomo izbrali 20 udeležencev. V prijavi se v obsegu do 500 besed na kratko predstavite, opišite dosedanje delovne izkušnje in kaj želite odnesti od udeležbe na delavnici. Prijave zbiramo do 30. aprila 2019 na naslovu elektronske pošte jure.kirbis@ugm.si.

Delavnica je del projekta Art for Sale, ki je nastal v partnerstvu med Umetnostno galerijo Maribor in Centrom za kreativnost ob podpori Evropskega sklada za regionalni razvoj.


View Event →
Foto tečaj Digitalna fotografija 1
May
20
to Jun 2

Foto tečaj Digitalna fotografija 1

laznik2.jpg

To je intenziven, konkreten foto tečaj, na katerem boste deležni nasvetov iz različnih področij fotografije (portretna, poročna, popotniška, športna, koncertna, …). Seveda ne bomo pozabili tudi na osnove fotografije, kompozicije, ipd. Praktične vaje so sestavni del vsakega predavanja.

Tečaj je primeren tako za začetnike, kot tiste, ki že imajo nekaj znanja s področja fotografije.
Če niste prepričani, ali je tečaj primeren za vas, nas pokličite.

Prijavite se na povezavi:

https://www.fotomedia.si/events/event/foto-tecaj-digitalna-fotografija-1-20-urni-maribor-20-5-2019-10-6/

Oglejte si nekaj utrinkov (v živo) s 1 in 2 dne tečaja:
View Event →
Delavnica kontaktne improvizacije
May
18
4:00 PM16:00

Delavnica kontaktne improvizacije

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Vabljene_i na delavnico kontaktne improvizacije, ki bo potekala v soboto, 18. 5. 2019, v dvorani Vetrinjskega dvora od 16:00 do 19:00. Delavnico bo vodila Jerneja Fekonja, plesalka in performerka.

Delavnica se je rodila iz želje po združitvi gibanja in sposobnosti kontaktne improvizacije (CI). Kontaktna improvizacija je oblika partnerskega dela – odnosa telesa do telesa. Spodbuja delo s poznavanjem sebe in partnerja. Med izvajanjem je mogoče razveljaviti oz. premostiti fizične in socialne razlike med plesalci. Kontaktno improvizacijo lahko razumemo kot demokratični ideal, ki vključuje umetnost odzivanja na element presenečenja. Običajno ni jasno pričakovanega in predvidenega trenutka, zato je prisotnost in odzivnost edini način za ples. Delavnica spodbuja element skupnosti, hkrati pa kot avtentična gibalna praksa omogoča spoznavanje svojega telesa med plesom. Zagotavljanje skrbi in pozornosti svojemu telesu ustvarja razumevanje lastnega giba.

 

Pričeli bomo z individualno improvizacijo, kasneje pa svoj ples delili s partnerjem. Del fizične igre bo sestavljen iz iskanja načinov za porazdelitev teže, valjanja, drsenja, združevanja in bolj subtilne bio-mehanike, ki nastane pri deljenju plesa s partnerjem ali samim sabo. Čas za ples in delo z avtentičnim gibanjem z drugimi ponuja način za spoštovanje ustvarjalne inteligence, ki nas premika tudi v življenju.

 

Na delavnico so vabljene_i vse_i, priporočljiva je osnovna izkušnja stika in veselje do giba/plesa. Udeležba na delavnici je brezplačna, zaželeni pa so prostovoljni prispevki. Prijave zbiramo na infopeka@infopeka.org do petka, 17. 5. 2019. Potrebna so udobna oblačila.

 

Jerneja Fekonja je plesalka in performerka. Po opravljeni maturi na SVŠGL (umetniška gimnazija, smer sodobni ples) v Ljubljani, svoje izobraževanje nadaljuje v Budimpešti na Contemporary dance academy Budapest (Budapest Kortárstánc Főiskola), kjer trenutno zaključuje zadnji letnik. V okviru akademije je kot plesalka ustvarjala in sodelovala v mnogih mednarodnih predstavah, kar ji je pomagalo pri razvijanju plesnega in koreografskega sloga.


View Event →
Risba in slika: Tečaj risanja in slikanja po modelu z Ireno
May
15
to May 29

Risba in slika: Tečaj risanja in slikanja po modelu z Ireno

irena.jpg

Tečaj bo potekal:

SRE 15.5.

18:00–21:00

SRE 22.5.

18:00–21:00

SRE 29.5.

18:00–21:00

Rišemo in slikamo, ker se tako lahko izražamo. Še vedno se lahko priključite skupini, ki ob sredah ustvarja v Marsovi izbi v Vetrinjskem dvoru.
Tečaj je namenjen mladini in odraslim, začetnikom in tistim, ki želijo svoje znanje risbe in slike nadgraditi oziroma se pripraviti na sprejemne izpite na likovnih šolah ali Akademiji. Rišemo in slikamo študijsko figuro po živem modelu na velik format. Srečujemo se z risarskimi triki, slikarskimi ploskvami in teorijo likovne umetnosti.
Tečaj, ki poteka celo šolsko leto, vodi likovna pedagoginja Irena Pamič.

Vsaka sreda je likovna sreda!

CENA: 115,9 €/mesec, ki vključuje vse materiale in orodja, model ter znanje in vedenje, ki ga delimo z vami

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na telefonski številki 040 261 931 (Irena).

Irena Pamič, Zavod MARS Maribor


View Event →
Čitalnica na dvorišču: Dvanajst mesecev, grška ljudska
May
11
10:00 AM10:00

Čitalnica na dvorišču: Dvanajst mesecev, grška ljudska

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Tudi v maju pod našim najljubšim drevesom gostimo Čitalnico na dvorišču. Pomladna srečanja s knjigo so namenjena spoznavanju ljudskih pravljic različnih evropskih držav. V Grčijo se odpravljamo s pravljico Dvanajst mesecev.

Pravljico pripoveduje Vojka, ki se bo z vami o njej tudi pogovarjala. Izbrskali smo tudi zanimivosti o sredozemski deželi, pa vam povem kakšno. V Igrarajah bomo razigrani, v Ustvarjalnicah pod milim nebom bomo ustvarjali, v Kuhni iz pravljic pa kuhali jedi, ki prihajajo iz posamezne države.

Seveda pa v Čitalnici domujejo tudi knjige za branje in igrače za igranje.
Saj veš, knjige imajo srce na pravi strani!

Na meniju:
10.00–10.30
- EVROPSKE LJUDSKE: DVANAJST MESECEV, pravljica in prisrčen pogovor / brezplačno
10.30–11.00
- IGRARAJE: POMLAD, POLETJE, JESEN, ZIMA, gibalna igra / brezplačno
11.00–13.00
- USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM: PRAVLJICE BREZ MEJA: KOLEDAR ZA DAR, likovna delavnica poustvarjanja junakov iz pravljice / brezplačno
- KUHNA IZ PRAVLJIC: POLPETTES S TATZIKIJEM in SLASTEN GRŠKI JOGURT, kulinarična delavnica / 1 žetonček

Ljudske pravljice nimajo gospodarja. Prehajale so od ust do ust in ker imamo srečo, jih je na poti v času nekdo zapisal. Iz knjige Mamka Bršljanka, ki je izšla pri Založbi Mladinska knjiga, je tudi pravljica Dvanajst mesecev. V njej so pravljice mnogih evropskih narodov, pa tudi pravljice, ki izvirajo z drugih celin našega planeta. Stare zgodbe, ki jih otroci najraje poslušajo, je izbrala in prevedla pisateljica Kristina Brenkova, z barvnimi podobami pa imenitno dopolnila slikarka Ančka Gošnik - Godec.
Knjiga je prvič izšla leta 1976.

KULTURNI ŽETONČEK
MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in drugih ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.
Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček, ki stane 2 €. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za disko 1, prav tako za nekatere delavnice, določene vsebine pa bodo še vedno brezplačne.
Kulturne žetončke bo mogoče kupiti na vsakem dogodku, ob nakupu 10-ih, vam bomo enega podarili.

Hvala za podporo in razumevanje!

Za kave, kavice, kofetke in druge dobre napitke poskrbi Klub Wetrinsky.

Zavod MARS Maribor


View Event →
Natečaj za oblikovanje vizualne podobe festivala StopTrik 2019
May
5
10:00 AM10:00

Natečaj za oblikovanje vizualne podobe festivala StopTrik 2019

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Mednarodni filmski festival StopTrik, najstarejši evropski festival posvečen stop animaciji, vabi grafične oblikovalke_ce in druge vizualne umetnice_ke, k oblikovanju vizualne podobe 9. edicije StopTrik Festivala, ki ga bomo otvorile_i v začetku oktobra 2019 v Mariboru.

Letošnja edicija bo raziskovala polje stop animiranega filma na presečišču razreda, spola, rase in etnične pripadnosti pod osrednjo temo “Feminizem je prihodnost”. Vabimo vas, da nam pošljete svoje tematske predloge za podobo do 5. maja 2019 na brina.stoptrik@gmail.com. Iščemo predloge, ki bodo najbolje predstavili interpretacijo teme in bodo izkazovali izstopajoč slog.

Avtorju_ci sprejetega predloga ponujamo honorar v višini 400 eur (bruto 2 znesek), prisotnost na festivalu (kritje potnih stroškov, prenočišča in dnevnega obroka), predstavitev v medijih ter na socialnih omrežjih in samostojno razstavo na fasadi Galerija K18 v Mariboru v letu 2020.

Pogoji sodelovanja

Prijava mora vsebovati:
- predlog za festivalski plakat (dimenzije A3 in B1, motiv je lahko isti, barvni tisk) s tekstom “9. mednarodni filmski festival StopTrik, 3. - 6. 10. 2019, Maribor”
- kratko vsebinsko utemeljitev predloga.
Vizualna podoba StopTrika 2019 se bo pojavljala na različnih tiskovinah, vizualih in promocijskih materialih, zato je pomembno, da je aplikativna. Naj bo zastavljena tako, da se bo iz grafičnih elementov, ki jo tvorijo, naknadno lahko izdelalo tudi festivalski trailer v tehniki stop animacije.

Od avtorice_ja zmagovalne rešitve se pričakuje, da po izboru izpopolni poslan predlog plakata ter do 1. septembra 2019 izdela tudi naslednje:
- motiv za festivalsko vrečko, nahrbtnik ali majico (enobarvni ali dvobarvni sitotisk)
- spletne bannerje (za Facebook in spletno stran)
- banner za pročelje glavnega prizorišča (barvni tisk)
- diplomo za nagrajence festivala (barvni tisk)

Poslani predlogi morajo biti avtorsko delo, ki pred tem še ni bilo objavljeno ali razstavljeno.

Žirija bo upoštevala samo predloge, ki bodo poslani do 5. maja 2019, na e-naslov brina.stoptrik@gmail.com.

Avtor_ica zmagovalnega predloga se zavezuje, da bo v dogovorjenem roku in po svojih najboljših močeh izdelal vse predloge, ki jih naročnik potrebuje za izvedbo aktivnosti.

Avtor_ica zmagovalne rešitve prejme nagrado v višini 400 eur (bruto 2 znesek, ki bo izplačan preko izdanega računa, študentske napotnice ali pogodbe civilnega prava), ki zajema avtorski honorar za predlog vizualne podobe in njene aplikacije za potrebe spremljevalnih tiskovin, vizualov in promocijskih materialov.

Poslane predloge bo ocenjevala žirija: Olga Bobrowska (direktorica festivala StopTrik), Lucija Smodiš (producentka festivala StopTrik) in Sanja Čakarun (PR festivala Animateka). O rezultatih natečaja bomo prijavljene obvestili najkasneje do 17. maja 2019. Naročnik si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega izmed predlogov.


StopTrik Festival vsako leto poteka v Mariboru in v manjši izvedbi v Lódžu na Poljskem. Za dodatne informacije o festivalu lahko obiščete našo spletno stran: https://www.stoptrik.com/ ali nam pišete na: brina.stoptrik@gmail.com.


View Event →
2-dnevna delavnica Modrotiska
May
4
to May 5

2-dnevna delavnica Modrotiska

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Spoznajte proces, bodite kreativni in razstavljajte!. Udeležba na 2-dnevni delavnici cianotipije vam ponuja možnost spoznanja tehnike cianotipije oziroma modrotiska, praktično delo pod mentorstvom in možnost soustvarjanja skupinske razstave udeležencev.

Prvi dan bo namenjen osnovam cianotipije, drugi dan pa naprednim tehnikam uporabe cianotipije.

Cianotipija ali modrotisk je alternativni fotografski postopek, kjer fotografija nastane s pomočjo ultravijolične svetlobe (UV žarkov). Moder ton fotografij je značilen rezultat tega postopka.

Udeleženci boste na svetlobno občutljivo podlago polagali predmete, s katerimi boste ustvarili izbrano kompozicijo in tako izdelali čestitke, fotografije, umetnine,...

S seboj lahko prinesite lastne predmete (na primer listje, cvetje, čipka, polprosojne predmete) ali pa boste zbirali predmete iz zakladnice Mišnice in z njimi ustvarjali fotograme.

Cena udeležbe?

50 € na osebo.
90 € za dve osebi, akcija pripelji prijatelja
40€ na osebo (dijaki in študentje)
35 € na osebno (brezposelne osebe)

Prijave na misnica@gt22.si

V ceno je zajeto mentoriranje, kemilalije, papir, pripomočki, potrošni material, ..

Udeležba in odpoved

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice.

Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice.

V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.

Mišnica GT22?

Mišnica GT22 je fotografska platforma, ki želi fotografijo razvijati širše kot samo na papirju - Mišnica želi povezovati, izobraževati, raziskovati, ustvarjati in gojiti. Doma, na tujem, povsod.

Kaj je cianotipija ?

Cianotipija je fotografski postopek, ki ga je leta 1842 izumil John Herschel (astronom in znanstvenik). Je ena izmed prvih fotografskih procesov, ki je bila izumljena par let po izumu fotografije 1839.

Glavna razlika je ta, da se pri procesu razvijanja ne uporablja srebra, ampak železove spojine.

Za izdelavo fotografije ne potrebujemo fotoaparata ali povečevalnika.

Komu je delavnica namenjena?

Namenjena je vsem zainteresiranim, ki želijo spoznati ta zanimiv postopek.Delavnico vodi Gregor Salobir član ekipe Mišnice GT22


View Event →
Marsove počitnice: Vihtimo čopiče, slikamo na platno, 8 +
Apr
30
10:00 AM10:00

Marsove počitnice: Vihtimo čopiče, slikamo na platno, 8 +

mars2.jpg

»Slika ima svoje lastno življenje.« Jackson Pollock
Zato slikajmo!
Na delavnici bomo z akrili po izbranem motivu slikali na platno. Pod starim orehom v mirnem naročju dvorišča Vetrinjskega dvora, navdihnjeni od vetriča in pomladi, bomo spoznavali osnove slikanja na platno, mešanje barv, svetlitev in temnitev, vihravost poteze.

Mentorica delavnice je Irena Pamič, izkušena pedagoginja likovnih umetnosti, profesorica in prijetna ženska.

CENA DELAVNICE: 2 žetončka (4 €) in vključuje vse materiale, vedenja in znanja, ki jih bomo delili z vami.

Število udeležencev na delavnici je omejeno.

Za udeležbo na delavnici so OBVEZNE PREDOHODNE PRIJAVE na mail: irenapamic.kulturnik@gmail.com

Zavod MARS Maribor in Irena Pamič


View Event →