Alternativa

Filtering by: Alternativa
 CRUSH hip-hop/trap
May
24
to May 25

CRUSH hip-hop/trap

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

CRUSH on Maribor!

Vol 2.

Prizorišče: Satchmo, Maribor


Novi sklop zabav z glasbo izvajalcev kot so:: Post Malone, Travisa Scott, Migos, Lil Uzi Vert, A$AP Mob, Kendrick Lamar, Drake, Offset, Fetty Wapa, Future, Ty Dolla $ign, ter še vedno aktualna Rihanne, Kanye Westa, 50 Centa, Snoop Dogga te Eminema,...

Od novih bengerjev do oldschool uspešnic. Vse izpod rok vrhunskih DJ-ev.

Vabljeni vsi plesalci hip-hop-a in dancehall-a da se natwerkate in naplešete.

!V Satchmotu prirejamo CRUSH vol.2!

DJ ekips:
POLNER
JOSH SOMEN

Za vizulazacijo zvoka in slike bo poskrbel vrhunski VJ MAJ VIRANT

Vstopnice v predprodaji pri promotorjih:
Patrik Toš
Nik Blažič

Cena vstopnice v predprodaji 4€, na vhodu bodo vstopnice dražje!

Vabljeni

Vstop na event 16+ (procedura na vhodu vsem znana...)


View Event →
Magnetic Shift // KLAX
Jun
7
to Jun 8

Magnetic Shift // KLAX

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

S04E06 - 4th Anniversary with KLAX (Critical Music, Shogun Audio) and Boey Audio Showcase

Znanost je problem izvora magnetnega polja postavila med najpomembnejša neodgovorjena vprašanja fizike prve polovice 20. stoletja. Čeprav sam izvor magnetnega polja še vedno ni povsem pojasnjen, pa nedvomno velja, da kot pri vsakem magnetnem polju, tudi tu služijo kot izvir magnetnega polja permanentni tokovi nekje v notranjosti vesolja. Dodaten korak k razumevanju elektomagnetizma je napravila kvantna elektrodinamika. Nosilci interakcije so virtualni fotoni, kvanti elektromagnetnega polja.
Znanost se je dolgo časa ukvarjala z problemom elektromagnetnih premikov, obratov in menjav a se je celotni ideji pri izračunih tega fenomena zalomilo ob Michelsonovem poskusu z interferometrom leta 1952 v Cernu. Tajni poskus se še danes hrani pod oznako :Critical.

---
// LINEUP

// KLAX (Critical Music, Shogun Audio)
// CHARLI BRIX (Critical Music, Flexout Audio)
// ALTEX (Boey Audio, Tesseract Recordings)
// MEDIKA (Critical Music, Boey Audio)
// THEEJAY (Boey Audio, Tesseract Recordings)
// USELESS D.I. (Boey Audio, 2/57 Recordings)

---
// VISUALS AND SCENOGRAPHY

// TAC (LGM, Hedonistic Creativity, Mladinin oder)
// KSELMAN (SNG)

---
Prispevek: 10 EUR
18+

---
Klax emerged from the thriving Brighton drum and bass scene in 2014. The trio quickly gained prominence with a debut DnB release on Renegade Hardware called Vendetta. This forward thinking track caught the ears of several taste-makers in the scene, including Foreign Concept who enlisted them for a collab on his next EP on Critical Music. The fruit of this joint effort, Ask Yourself, quickly garnered huge support and was much applauded for its musicality and boundary pushing sentiment. Following this, the trio delivered a three tracker for Criticals digital offshoot Binary, the lead track of which shot to the top 3 in Beatports DnB charts.

Spurred on by this success Klax got in the studio and turned out another EP, this time for Critical:Systems; earning a vinyl release and gaining support from the furthest reaches of the DnB world including early support from Sub Focus and Friction.

Aside from their genre bending remixes of Culprate and EmperorDNB, 2017 has seen the guys first release on Critical Music proper with the ‘Rekanize’ EP, a diverse 5 tracker that runs the full gamut of DnB. From the sublime liquid of ‘The Sway’, footwork meets jungle of ‘Risk It’ through gritty halftime stepper ‘Rekanize’, and neuro-rave in ‘Fluoro Riddim’, the trio have really made a compelling statement of intent.


View Event →
Kryptønight: The Jump Up Frenzy
Jul
26
to Jul 27

Kryptønight: The Jump Up Frenzy

  • Dvorana Gustaf Pekarna (map)
  • Google Calendar ICS
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Kryptønite or Vid Žvan is a DJ, VJ and event organizer from Maribor, Slovenia.

Kryptønite has been into heavy drum lines since his early years. He discovered the world of dubstep when he was 12 years old. The next genre that caught his eye, was drum and bass. Drum and bass was his obsession ever since. He started DJ-ing in 2012, doing local gigs with Spencah. In 2014 he joined Bass Fighters. Ever since, his selection was getting harder and deeper.

Kryptønite's selection today focuses mostly on the Jump Up subgenre, including other subgenres, such as neurofunk and deep drum and bass, to add some extra flavour to the mix. He is known for his agressive 4 deck sets, filled with some of the smoothest double and tripple drops arround. His selection is going to make any drum and bass fan bounce each and every time.


View Event →

Neurofunk vs Crossbreed / Freqax (RO) [Prspct/Algorythm]
May
17
to May 18

Neurofunk vs Crossbreed / Freqax (RO) [Prspct/Algorythm]

  • Dvorana Gustaf Pekarna (map)
  • Google Calendar ICS
neurofunk.jpg

S ponosom predstavljamo novi versus event: #AKCIJA: NEUROFUNK VS CROSSBREED! Tokrat gremo še bolj na trdo, še bolj močno!!
V goste prihaja Freqax (RO), ki je rilisal že na ogromno labelih, kot so: PRSPCT Recordings, Algorythm Recordings, Yellow-Stripe, Future Sickness Records, Close 2 Death Recordings, Othercide Records!
MORE INFO TBA


View Event →
L·S·T - TRAPincl
May
10
to May 11

L·S·T - TRAPincl

trapincl.jpg

Damage: 3€
Starost: 16+

Party packs:
https://shop-lst.com/kategorija-izdelka/nekategorizirano/

L·S·T Merchandise:
https://shop-lst.com/kategorija-izdelka/majice/
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Prvi L·S·T dogodek v Mariboru! V ospredju tokrat #Trap in podobne zvrsti. Vse od Elektronskih hibridov do Rap/Hip-hop Trap-a. Na koncu pa malo bolj trše zvrsti, kot so Dubstep, Drumstep in Jungle terror. Na lineup-u se bo ekipi pridružil tudi Armin.KU, ki nas bo krepko zmasiral z različnimi 808 Bassi.
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Don't forget to bring some trapincl - Woof!

Flayer: Maja Pučko ~L·S·T~

View Event →
Festival: Punk Rock Koridor
May
10
to May 11

Festival: Punk Rock Koridor

punkrock.jpg

- ATHEIST RAP (Novi Sad)
- ANTITODOR (Pula)
- SAŠA 21 (Pula)
- ABERGAZ (Zagreb)
- NO MORE IDOLS (Zagreb)

Po 14 letih koncertnih ciklov Punk Rock Koridorja prvič predstavljamo festival.

predprodaja: vsak dan razen nedelje od 29.4.2019 do 9.5.2019 v dvorani Gustaf od 17 do 22 ure, 9 eur
vstopnina na dan koncerta, 12 eur

ATHEIST RAP (Novi Sad)
Atheist Rap letos praznuje 30 let nenehnega obstoja in dela. V tem času so izdali 6 studijskih albumov, najboljši album in koncertni DVD. Odigrali so skoraj 1000 koncertov v regiji nekdanje
Jugoslavije, v zadnjih letih pa so imeli številne nastope v zahodni in srednji Evropi. Prav tako so igrali na največjem britanskem festivalu Rebellion v Blackpoolu. Oder so si delili tudi z bendi, kot so NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomadic, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited in Green Day ... Jubilej 30-let skupine bo tudi v Mariboru, kjer bo nastopala na "Punk Rock Corridor Festival".
http://atheistrap.net/
https://www.facebook.com/AtheistRapOfficial/
https://www.youtube.com/watch?v=pvG7vi3bFCY
https://www.youtube.com/watch?time_continue=178&v=0hOfno1flpg
https://www.youtube.com/watch?v=PVs7A3hGyuI

ANTITODOR (Pula)
Skupina Antitodor je bila ustanovljena 25. maja 1996. Ustanovitelji skupine so Zoran Todorović - Todor, bobnar Aleksandar Bijažić in basist Kristian Bijažić - Pitzek. Čeprav je ta trojica nameravala
ustanoviti bend, ki bi na samem začetku izvajal izključno punk pesmi, je Todor prvič že naredil nekaj svojih pesmi. Kot glavni skladatelj in pisec pesmi je nadaljeval z ustvarjanjem repertoarja Antitodora in Talenata.
Kmalu skupina posname svoj prvi album "Gubitnik", ki je izšel leta 1999 za neodvisno založbo Monte Paradiso. V celoti je bil sneman v garaži in Sale Veruda (ex-KUD Idijoti, Saša 21) je pomagal Antitodorju in Talentu pri zvoku. Posnetek je prišel do članov Monte Paradisa, ki so vztrajali, da ga objavi kot album. Čeprav so člani Antitodorja menili, da je posnetek precej slab, z nekaj prepričanji ekipe Monte Paradise, da ga ne bodo opazili na kaseti, je bil sklenjen dogovor in leta 1999 je bil izdan prvi album "Gubitnik". Medtem so se člani skupine spremenili in ime skupine spremenili v Antitodor.
Takrat so skupino sestavljali: vokal Todor, kitarista Vlado Mićanović in Saša Đuračić - Sale, basist
Dražen Džaja-Džajo in bobnar Mario «Čokanjac».
Sledili so številni koncerti, skupina je nadaljevala trdo delo na avtorskih delih, leta 2004 pa so izdali svoj drugi album, "Ne bojim se", z 11 skladbami. Album je bil posnet v Ianmar studiu v Puli, producent je bil Marijan Jelenić iz skupine Nola in režiser Branko Crnogorčić. V tem albumu so igrali in peli -
pevec Todor, bobnar Andrija Tomić, basist Robert Matysiak - Robac, kitarist Helidon Grudić in kitarist Ivan Staver - Suhi.
Skupina je nadaljevala z izvedbo koncertov, od sto koncertov po vsej Hrvaški in Sloveniji. Vsekakor je potebno izpostavit, ko je Antitodor nastopil kot predskupina velikih punkerjev, kot so britanski G.B.H, Aurora iz Madžarske, ameriške legende Misfits in Battalion of Saints, itd.
Antitodor je igral tudi na številnih festivalih, med njimi tudi Viva la Pola, z velikani, kot so Anti Nowhere League in Toy Dolls, na puljskem festivalu Monte Paradiso, zadarski festival Live and Loud in Ri Rock. Konec leta 2008 se je skupina zopet začela z intenzivnim delom v naslednji postavi: pevec Todor, basist Robac, kitarista Helidon in Banila, ter bobnar Pitzek. Avgusta 2009 je Pitzek zapustil skupino, na mesto bobnjara se vrača Andrija Tomić. Skupina je posnela album "Punker" s 13 pesmi, ki so izšle v lastni izdaji 29. decembra 2010.
Po triletnem ustvarjalnem in koncertnem odmoru se je skupina Antitodor vrnila z novo postavo.
Trenutno nastopajo Todor - vokali, kitarista Ivan Jović - Joca in Dino Krivičić, basist Dorian Matošević - Dodo in bobnar Andrija Tomić. Trenutna postava nadaljuje s koncerti in delom na novem albumu, ki je bil izdan leta 2016, in se imenuje "Dobrodošli u Hrvatsku", ki se najavlja kot single "Kapitalistička".
Album vsebuje 9 pesmi in je popolnoma DIY.
https://www.facebook.com/antitodorpunk/
https://www.youtube.com/watch?v=ciYa3mKgkE0
https://www.youtube.com/watch?v=lRLv4qRxkK8

SAŠA 21 (Pula)
Po samoukinitvi legendarnega benda Kud Idijoti se njihov ustanovitelj in avtor večine komadov Saša Milovanović oziroma Sale Veruda ni odločil za glasbeno upokojitev. Svoje glasbeno udejstvovanje nadaljuje v bendu Saša 21. Resnici na ljubo je z bendom začel kot stranski projekt že v obdobju svojega nekdanjega matičnega benda.
Sasa 21 je boogie punk rock trio iz Pule (HR) in pionir tega stila, z resnim delom je začel leta 2012. Nenavaden nastop na sceni. Skupina je leta 2014 izdala prvi album VD-i1 (le na plošči, 521 kosov) in je trenutno v studiu, kjer je mixa novi, drugi album. Tokrat je ciljni format CD.
Skupina je doslej razmeroma pogosto nastopala v "regiji", ter izven "regije", koncerti v Avstriji in Nemčiji.
Saša 21 bo izkoristil priložnost, da na prizorišču v Mariboru predstavi nekaj novega materijala, se veseli prihoda in upa na dobro fešto.
https://www.facebook.com/sashaa21/
https://www.youtube.com/watch?v=jedlB5Ec6wg
https://www.youtube.com/watch?v=S9CetAG599M

ABERGAZ (Zagreb)
Abergaz so nastali leta 2006. Skupino je ustanovil zloglasni frontman Njec Hranjec, znan po odštekani drži in zanimivih nastopih. Gojijo hiter ter umazan zvok, ki ga dopolnjujejo z humoristično- provokativnimi besedili. Z liriko znajo pičiti pod kožo in povedati kakšno pikro na račun tradicije ter konservativnega stanja duha, ki vlada v družbi. Za sabo imajo lepo število izdaj, nazadnje pa so februarja izdali EP »Primitiva«. Tako bomo lahko slišali nekatere novejše komade, seveda pa ne bo manjkalo niti starejših klasik iz albumov »Bunt?«, »Minimalizam Megalomanije«, »Prejebeno«, »Sagorijevanje apatije« in »Površina«.
https://www.facebook.com/abergazpunk/
https://www.youtube.com/watch?time_continue=80&v=n2_6ROpdEeQ
https://abergaz.bandcamp.com/

NO MORE IDOLS (Zagreb)
No More Idols so na sceni že več kot deset let. V tem času so si delili oder z bendi kot so G.B.H., U.K. Subs, The Adicts, The Misfits, The Vibrators itd. ter tako zabeležili številne nastope doma in v tujini. Pred dobrim letom so tako že obiskali Nizozemsko, Nemčijo, Veliko Britanijo in Češko. V vitrini imajo tri albume in sicer »Propaganda«, »36:45«, lansko leto pa so navrgli še celovečerec »Fiasko«. V besedilih se dotikajo tem iz okolice in opozarjajo na težave, ki tlačijo ljudi. Člani skupine radi ružijo inštrumente in bojda vedno poskrbijo za atraktiven nastop. Verjamemo, da bo tudi tokrat tako!
https://www.facebook.com/nomoreidolszagreb/
https://www.youtube.com/watch?v=6U1L_QyVDqE
https://nomoreidols1.bandcamp.com/

View Event →
New Disorder + Khali
May
9
8:00 PM20:00

New Disorder + Khali

khali.jpg

NEW DISORDER: is a five-pieces Alternative Metal band born in 2009 and based in Rome (Italy).
Their music is an outstanding mix of Rock, Metal and Punk flowing in an unique, solid sound, made by fast drumming, powerful guitar riffs and catchy melodies.
They have released 3 albums so far and been on tour all over Europe both as headliner and support band for bigger acts like Pain, Betraying The Martyrs, Twelve Foot Ninja, Jinjer, Korpiklaani, Breakdown Of Sanity and more.

KHALI: was born on 2015 moved by the will of playing metal based on groove, thrash, death and hardcore roots. In 2018 a few months before the release of the first album “Tones of the self destroyer” Khali sign up with Ghost record label for a worldwide distribution of their music and media support in nowadays Metal scene.


View Event →
Push /hardcore Portugal/ + Hot Sunday Blood /alt rock Italy/
May
3
to May 4
Lost in Sound
Apr
30
to May 1

Lost in Sound

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

♛ <-- Lost In Sound @ PEKARNA Gustaf --> ♛

Dobrodošli v labirintu elektronskih vibracij, globokih frekvenc in temnih prostorov. Stopite skozi vrata neznanega, prepustite se trenutku in se izgubite v zvoku. Welcome to Lost In Sound
________________________________________________

► TION ◄ (Sigma5, Omnia Vox projekt)
• Fb : https://www.facebook.com/tionart
• Soundcloud : https://soundcloud.com/tionart
• Bio : Alojz Gostenčnik se z elektroniko ukvarja že dobrih dvajset let. Časovni stroj ga je popeljal skozi številne nastope na festivalih, klubih in produkcijah. Deloval je pod celo paleto različnih psevdonimov, kot so Tion, VI/II, Luygi Van, Soter Amun, Fm505 in nedavno Omnia Vox kateremu trenutno posveča največ pozornosti. Leta 2017 je skupaj z Mind Machines ustanovil tudi samostojno založbo, ki nosi ime Sigma5 in se je v kratkem času povzpela v sam vrh slovenske podtalne elektronike.

► AFEKT MUSIC ◄
• Fb : www.facebook.com/AfektMusic
• Soundcloud : https://soundcloud.com/afekt-music

► MALEK ALES ◄
• Fb : https://www.facebook.com/ales.malek
• Soundcloud : https://soundcloud.com/platnspiler

► MARX. P ◄
• Fb : https://www.facebook.com/Marx.P2P/
• Soundcloud : https://soundcloud.com/djmarxp

________________________________________________

Info & press : street.art42@yahoo.com
Prispevek : 5 €View Event →
House Jungle
Apr
27
to Apr 28

House Jungle

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

House Jungle is a church for people who have fallen from grace.

Po razprodanem in nabito polnem House Jungle dogodku v Kinu Udarnik, za vas ponovno pripravljamo večer poln Disco & Classic House beatov. Tokrat spoznavamo na novo odkrito đunglo, katere ugotovili smo, da se skrivni vhod nahaja za vrati Jazz Klub Satchmo kjer se skrivajo številni prostori in stopnice, ki vodijo še globlje v podzemlje. Živalskemu ritmu se boste tako lahko ponovno prepustili v soboto, 27. Aprila 2019.

Kmalu več o novo odkriti đungli... :)
______________________________________________________
Večer obarvan v pravem pomenu House glasbe, ki se je začela v Chicagu v poznih 80-ih z očetom housa Frankie Knucklesom in se kasneje razvila povsod po svetu z znanimi DJ-i kot so Todd Terry , Joey Negro, Dimitri from Paris, Junior Jack, David Morales, Dj Spen, Roger Sanchez, Kenny Dope , Louie Vega , Masters at Work, Mousse T., Purple Disco Maschine, Erick Morillo, Angelo Ferreri in mnogi drugi, nas bo sprva popeljala nazaj v čas klasičnih house disco, funk ter soul ritmov, kateri se bodo skozi noč v đungli prelevili v nekoliko hitrejšo linijo funky tech housa.


Vstopnina:

5€ < 00h < 7€

See you soon in the mighty jungle! 🦍🍌


View Event →
 Metal Erection XI // Mc Pekarna
Apr
26
to Apr 27

Metal Erection XI // Mc Pekarna

53727166_2162322853851091_7714433095285342208_n.jpg

BRUTAL PARTYSAN BOOKING, V SODELOVANJU Z INDIJANEZ, PREDSTAVLJA:


METAL ERECTION Vol. XI.


Zaudarja po gnijočem mesu sumljivega izvora. Širi se nevzdržni smrad po gnilem. Ogabni smrad naznanja nič drugega kot bližajočo se že enajsto edicijo kovinskega stojana. Na gnijočo fešto, blagoslovljeno s krvjo, so vabljene vse trpeče duše, ki hočejo vsaj za trenutek pozabiti na svoj obstoj.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NASTOPALI BODO:

VULVATHRONE (Murska Sobota, Brutal death/grind)

Sprijeni naklepi in nakane o ustanovitvi z vsakovrstnimi perverzijami navdahnjene skupine so bile osrednja tematika prenekaterega z alkoholnimi hlapi prav nemilostno nasičenega večera, v katerih je skupina Vulvathrone s pijansko vehemenco radostno naznanjala dremotni težkokovinarski srednji skorajšnji prihod kultne pornogrinderske razturačine, kot ga Slovenija še ni videla.
V brlogu so se druga za drugo kotile kakofonične cvetke, atonalne viže in nebrzdane orgije, zato se je upa polna skupina godbenikov odpravila na neizmerno utrudljivo in duhamorno pot. Kot štiriglava pošast so igrali na mnogoterih koncertih in festivalih s skupinami kot so Dying Fetus, Napalm Death, Nile, Incantation, Abrasive, Sanatorium, Lividity itd.


FB: https://www.facebook.com/events/553057461715986/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=RzkSm-JI-KY


GLISTA (Ljubljana, Grindcore)


Glista je iz jajčeca pokukala decembra 2015. Po letu ustvarjanja, dopolnjevanja postave in celo testnem nastopu, sledi prvi koncert v polni zasedbi. Skupina do konca septembra 2018 beleži pestro koncertno obdobje, z nastopi po večini aktualnih slovenskih alternativnih prizorišč in tudi nekaj festivalih. Jeseni 2017 je skupina ostala brez bobnarja in konec leta kljub temu posnela demo. Marca
2018 se jim je pridružil nov bobnar in so se zaprli v studio ter posneli prvenec Death Machinery. Glasbena superpozicija punka in metala ter odraz širokega spektra vplivov old school hc- punk, crust, death, thrash , black metal skupin in nenazadnje tudi nekaj klasične glasbe ter kanček diska, je Glisto postavila na oder skupaj s predstavniki različnih žanrov, med drugim Ratos de Porao, Nulla Osta, Bolesno Grinje, Extreme Smoke 57, Brujeria in Gutalax.


FB: https://www.facebook.com/GlistaGrindcore/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=mRhCxoNqLkU


TROBEC (Jesenice, Ovencore)

"Po Božji milosti, ki mi je bila dana, sem kot moder gradbenik položil temelj, drug pa zida naprej. Vsak pa naj gleda, kako zida naprej. 11 Drugega temelja namreč nihče ne more položiti namesto tistega, ki je že položen, in ta je Jezus Kristus. 12 Če pa kdo na tem temelju zida zlato, srebro, dragocene kamne, les, seno ali slamo – 13 delo vsakega bo postalo vidno. Razkril ga bo namreč dan, ker se bo razodel z ognjem, in ogenj bo preizkusil, kakšno je delo tega ali onega. 14 Kdor bo gradil na temelju, bo prejel plačilo, če bo njegovo delo zdržalo. 15 Tisti pa, čigar delo bo zgorelo, bo trpel škodo. Sam se bo sicer rešil, vendar kakor skozi ogenj." ~ Korinčanom 3 (Sodelavec za Boga)

FB: https://www.facebook.com/Trobec/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=n-5aZFxU_dI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1h6if4fJ6l-Co_P0N0k2vS4AQxOGjMuP-EJJnoF2qhpUuSj8rw_6SvyKI
BANDCAMP: https://trobec.bandcamp.com/album/split-w-albertotomba


ALBERTO TOMBA (Ljubljana, Powerviolence/hardcore)


AlbertoTomba je nastal iz treh članov Gliste v nekoliko zamenjanih vlogah. Vedno slabša in vedno bolj bolna družbeno socialna situacija v Sloveniji dobesedno vleče gnev iz nas in vso to čudovito gnojnico izražamo v naših besedilih in ekstremno surovih power violence, hardcore punk in crust punk rifih. Nesveta trojica se je prvič predstavila v Gromki in se prav veselimo, da bomo razširili smrad ekstremnega punka še do Maribora.


FB: https://www.facebook.com/PowerViolenceKaos/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=fqdFtURz0Ew&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ecN4FezDufTf-JgQsuxdmIoGF5h8ksD3ap0aGINW89lqSfa9MgIE7iMA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MC Pekarna, Maribor
Petek 26. 4. 2019
20:00
PRISPEVEK ZA SKUPINE:
5€

View Event →
Elastic Riot (power noise core - Italy)
Apr
25
to Apr 26

Elastic Riot (power noise core - Italy)

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Born in the cold and alcoholic winter of 2007 in the mists of north of Italy, Elastic Riot constantly challenged themselves trying to find an unique sound, an attempt to create some wild, noisy and sincere music. Influenced by a billion of different genres of music, the result is a feral mix of sludgy sounds, noise and experimental music and hardcore punk with weird rhytms and sounds. They’ve been doing gigs everywhere they could in the last ten years, always devoted to an uncompromised DIY spirit and a passionate love for loud music, trying to distinguish their music from any musical genre.
FFO : nice people making horrible music and not vice versa
DIscography
2012 : « Indisposed » EP
2014 : « History of ER » EP
2015 « Elastic Riot »
2017 « Wild Emperor: Feral Histories Unhearted »
2019 «Indivia/ROSSODI » EP


View Event →
Mariborska praln'ca 3
Apr
20
to Apr 21

Mariborska praln'ca 3

pralnca.jpg

MARIBORSKA PRALN'CA 3 - The Wash of Undead
= hardtechno - schranz @ Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor, Slovenia

Factory of Sound utube channel: https://bit.ly/2sJ7aNw


Artists

XAVIER (The Young Blood / Italy)
=> https://www.facebook.com/xavierintc/

NOBODY (The Young Blood / Bulgaria)
=> https://www.facebook.com/nobody421/

MARC D'VIRUS
=> https://www.facebook.com/marcdvirus/


DOMNQ vs. ZESYARA
B2b hardtechno set


________________________________________________________

Info & accreditations:
factory.of.sounds@gmail.com

Age Limit:
16+


View Event →
Urban Divas Techno sessions with GLIA, Trick-C., Kathron
Apr
19
to Apr 20

Urban Divas Techno sessions with GLIA, Trick-C., Kathron

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

We are not just DJanes, we are every woman in electronic music !
A international iniciative for promotion and development of talented woman in electronic music established by leading slovenian underground Techno lady and Pioneer of slovenian electronic music - Trick-C..

Among the first Urban Divas Natalija House Wife (SI), MARINA KARAMARKO (CRO), todays resident for the VIVa Warriors parties at Sankeys and the "First lady of Coratian Electronic Music" - Virgin Helena. Urban Divas hosted events and shared the stage with many women in electronic music, among them Gayle Sun (J), Miss Djax (NL), Linda Pearl (GER), Miss Electric (AUT), Electric Indigo (AUT), Daniela Haverbeck (NL), Juliana Yamasaki & Julyukie (BR / GER)

Expect not less than deep, dark, uncompromised, uncommercial, underground driving bpm's from our sophisticatd Urban Divas ladies.

GLIAJazz Klub Satchmo, Maribor
Entry: 7 Eur
18+
Jazz Klub Satchmo


View Event →
Kleemar&amp; BeatMyth+Ntoko @Roll'n'Rock Fest
Apr
19
to Apr 20

Kleemar& BeatMyth+Ntoko @Roll'n'Rock Fest

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Roll&Rock festival je del serije koncertnih dogodkov Scena podpiše in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. Nazdravite z vašim najljubšim breznagobčnim radiem na koncertih po Sloveniji ter 9. maja na Velikem koncertu v Križankah.

Prvi dan festivala se odvije na lokaciji Portal:Bojler, kjer bomo "odrolali" odlična glasbena dogodka dveh priznanih ustvarjalcev žanrsko zmuzljive, a izjemno nalezljive elektronske glasbe.

KLEEMAR:
Matej Končan (kleemar), t.i. "prekmurski čudežni deček", se najlepše bere v angleščini, zato vam podajamo tekst v univerzalnem esperantu 21 stoletja:
Kleemar is not your ordinary musician. He’s a persona that has created his own unique view on the world of music making, partly thanks to him perceiving subtle messages in Aerosmith songs and using Atari products. It would be wrong to label kleemar as (just) an IDM or electronica artist. These words bear no real substance, other than kleemar being close to the sounds of Warp and Morr Music records!
Therefore, the label ‘allrounder’ is far more suitable and better describes kleemar’s perception and intake of music from allover. His instruments are keys and buttons, whether synth keys, computer keyboard keys or drum machine buttons – these are the devices that encourage kleemar to start making his own music (in the year 2000). Kleemar has played numerous club and festival gigs, he has collaborated with a world renown choreographer Matjaž Farič and a young theatre director Luka Škof (individually with each, of course).
Kleemar’s music is embellished with his excellent sense for rhythm, ear-caressing melodies, his innovative and unique feeling for recycling something that’s been heard before into his very own >kleemarian< audio image.
The Guardian: Nine must-listen new tracks from around the world
SLOVENIA: Kleemar – Bored of Canada

LINKS:
http://rxtx.bandcamp.com/track/someone-who-you-nod-to
http://kleemar.bandcamp.com/track/4m
https://soundcloud.com/kleemar
https://www.youtube.com/watch?v=s_g9wW8iR3E

BEATMYTH (feat. N'toko):
Breakbeat, Elektro, Dubstep, Elektronica

Zasedba BeatMyth, ki sta jo leta 2007 osnovala Igor Vuk in Mitja Pritržnik, ustvarja raznoliko avtorsko glasbo, s poudarkom na breakbeatu. Na vokalu tudi tokrat gostuje N'Toko, s katerim sta naredila dve studijski plošči. Februarja 2010 sta v samozaložbi izdala zastonjsko ploščo Your Own two Heads f. N'toko, leta 2012 pa sta pri Kapa records izdala ploščo Questionable Image. Za singel plošče S!ck, sta Igor Vuk in Izak Cunta naredila tudi video. V novih produkcijah je Igor Vuk združil moči z Boštjanom Pirnarjem ter raznimi glasbeniki, kot na primer Davidom Cvelbarjem, bobnarjem skupine Moveknowledgement in Janijem Ježom, kitaristom skupine Real Life Version. Nekatere pesmi so bile izdane pri ameriški založbi Starblocks Music, v 2018 pa je izšel tudi dolgometražni album One Hand Clap, pri založbi Kamizdat.

http://beatmyth.blogspot.si/

Obe zasedbi smo v Mariboru v nadzemski in tudi podzemeljski varianti že imeli priložnost videti in slišati (those were the days!), zato je odveč poudarjati, da gre za stvar, ki je ne smete zamuditi!

Vstop:
Prostovoljni prispevek: 7 eur

Se vidimo!


View Event →
Koncert: Blame Kandinsky [GR] + Suzi Soprano [SI]
Apr
13
to Apr 14

Koncert: Blame Kandinsky [GR] + Suzi Soprano [SI]

kandinski.jpg

BLAME KANDINSKY (mathcore/hardcore, Grčija)

Atene. Glasno. Divje. Simpatično. Srhljivo. Nepredvidljivo.
Stratos: vokal / Marm: kitara / Kostas: bas / Chris: bobni

''They play their chosen brand of mayhem with pride and skill, peeling off riff after riff of controlled chaos and deliberate discord.''
Wonderbox Metal Blog

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4CowZUNi4fqCsYK3IeeBGk?si=nX_TS6fjS464DTfD38bczg
Bandcamp: https://blamekandinsky.bandcamp.com
Years of the Vulture Video: https://www.youtube.com/watch?v=wHfTv8qQPkQ
Facebook: www.facebook.com/BlameKandinskyBand
Instagram: https://www.instagram.com/blamekandinsky

Projekt Solar Pulse Music podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

View Event →
Punkrock koridor: Sake Hr, Underpodngrabn Slo
Apr
13
to Apr 14

Punkrock koridor: Sake Hr, Underpodngrabn Slo

  • Dvorana Gustaf Pekarna (map)
  • Google Calendar ICS
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Punkrock koridor: Sake (Hr), Underpodngrabn (Slo)
Sake (Pula)
Grupa je osnovana u Puli 2011. godine, a karakterizira je energičan punk rock zvuk koji uživo dobiva još žešću dimenziju. Prepoznao je to niz regionalnih festivala, pa je tako Sake zabilježio nastupe na događanjima kao što su Art & Music Festival, Viva La Pola, HGF i Rock Otočec. Nedavno zaokruženu postavu benda čine Andrea Sardoz (vokal), Semijan Giljanović (gitara), Jadranko Mićanović (gitara), Mladen Miholić (bas) i Andrej Barac (bubnjevi).

https://www.facebook.com/sake.hr/
https://www.youtube.com/watch?v=axKxgLRISlI
https://www.youtube.com/watch?v=Am0ckBPZbQA

Underpodngrabn (Dravograd)
“Mi smo Underpodngrabn. Zal nam je, da zivimo v tem koscku zgodovine, ker vemo, da se sveta ne da spremeniti in da so vse glasbene permutacije ze bile odigrane in posnete pred letom 1972. Vseeno bomo zgali rocknroll in se drli marksisticne parole in vse spili in se drogirali, ker nam ne ostane kaj dosti drugega… Se vidimo.”


https://www.facebook.com/UnderPodnGrabn/
https://www.youtube.com/watch?v=W8I9U47bl0E&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=vVHD5MtyGn8
https://www.youtube.com/watch?v=MTOcU78tTSM&fbclid=IwAR0EBKqAJ6rmBGSC6vw_tmTxnNBMII3vWipE3m2YbBSAicVtupaTTVIhCm8

prispevek: 6 eur


View Event →
Bass Fighters XL / ABIS (NL) + TBA
Apr
12
to Apr 13

Bass Fighters XL / ABIS (NL) + TBA

bassfighters.jpg

Z ogromnim ponosom predstavljamo naš NAJVEČJI dogodek do sedaj, s kar DVEMA (!!) headlinerjema. 😍 Oba sta že prava težkokategornika drum'n'bass scene in imata izdaje pri največjih svetovno znanih neurofunk založbah!! 💪 Več sledi v prihodnjih dneh – vendar obljubimo, da ne boste razočarani.

Seveda se jim bodo na odru ŠTUKa pridružili domači – vsi člani Bass Fighters ekipe, ki bodo tako kot vedno, poskrbeli, da bo party slasten od začetka do konca.

Nočeš manjkat! Bolano bo! 🔥

Lineup:
ABIS (NL) [DIVIDID/Eatbrain]
TBA [Eatbrain/Blackout]
Bass Fighters support

VSTOPNICE TBA
Vstop: 16+


View Event →
Guns N' Roses Tribute (by Hollywood Rose)
Apr
12
10:00 PM22:00

Guns N' Roses Tribute (by Hollywood Rose)

56427007_1395167503958719_2017163628590923776_n.jpg

Gre za odnos do rock´n´rolla, gre za obdobje glasbe, ko so "Gunsi" bili na svojem vrhuncu. Hollywood Rose so nastali leta 2003 in imajo za sabo preko 700 koncertov. Igrali so kot support legendarnim Twisted Sister in Billy Idolu. Mednarodne izkušnje so nabirali v 14 različnih evropskih državah. Njihovi glasbeni vplivi, poleg očitnih, pa so še: Backyard Babies; Black Label Society; Wildhearts, Lenny Kravitz; Aerosmith; AC/DC; Alice In Chains.

Pripravite se na resen ROCK N' ROLL!

Vstopnina:
Predprodaja: 7EUR
Na dan koncerta: 9 EUR
Na dan koncerta s predhodno rezervacijo na www.pekarna.net: 8 EUR

https://www.facebook.com/hollywoodrose/

View Event →
PULL UP the PARTY
Apr
12
to Apr 13

PULL UP the PARTY

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

PULL UP THE PARTY
REGGAE & DANCEHALL NIGHT
🎶 PETEK 12.4.2019

Pomlad je prišla v naše mesto.
Kot se spodobi jo bomo v Marleyboru pozdravili z all night reggae dancehall partijem.
Skozi aprilsko noč nas bodo zabavali dj-I , pevci, plesalci prav tako pa bomo premierno predstavili nov slovenski reggae video spot MC Krebla iz Celja.
V Gustafu bodo nastopili
-Dj F-CLEF z warm up reggae-dancehall selekcijo,
-Mc KREBL showcase ter premiera videa Rastaman gre v akcijo,
-SUNSYSTEM plesna točka mariborske dancehall skupine
-TADIMAN showcase ter predstavitev novega singla Bless Me
-in za vrhunec noči po 15 letih znova v Marleyboru top ekipa selektorjev ter vodilnih soundsystemov v Sloveniji
ROOTS IN SESSION sound.

Vabljeni ljubitelji dobre glasbe, vročih ritmov ter plesa do jutranjih ur 🔥🔥🔥

ROOTSINSESSION SOUND
Pod imenom RootsInSession sound že več kot 17 let delujeta in ustvarjata reggae entuziasta Pier in Fu. Ljubljanski producenski DJ duo od ranih let raziskuje zgodovino ritmov in išče korenine sodobnega zvoka. RootsInSession dvojec je meddrugim zaslužen za prve reggae dancehall mixtejpe pri nas, s katerimi je tudi vzgojil svojo publiko - tu sta omembe vredna predvsem Kus Kus in pa Shishmish mixtejp. Na slednjega sta Pier in Fuj uvrstila tudi svoja avtorska dela, ki so nastala v sodelovanju z velikim imeni v regiji in tudi zunaj nje, npr. Dubioza Koletkiv, Edo Maajka, Frenkie, Klemen Klemen, Anina, Vojko Vručina, Aleksandra Ilijevski, David Boomah in drugi. Na RootsInSession playlisti običajno kraljujejo različni žanri bass muzike kot so reggae, dancehall, drum’n’bass, jungle, hiphop, traphall itd… Pier in Fu pa se v zadnjih letih še bolj osredotočata na lastno produkcijo in gradita svoj lastni zvočni sistem. Izdala sta tudi veliko različnih remixov artistov kot so Klemen Klemen, Kiril Dzajkovski, Dubioza Kolektiv, Katja Šulc, Emkej, Brain Holidays… Še pred začetkom prejšnjega leta sta bila izdana dva official remixa. Prvi je nastal v sodelovanju s slovenskim reperjem Emkejem, ki je konec leta 2018 tudi uradno izdal EP z remixi njegovega zadnjega albuma Probaj Razumet, drugi pa s hrvaškim reggae dub bendom Brain Holidays za katere sta Pier in Fu remix #prolječe remixirala v drumnbasss verzijo. Konec avgusta lani pa je izšel četrti RootsInSession remix od Emkeja z naslovom Avgusta. Tokrat sta Pier in Fu zremixerala komad v reggae hop preobleki. Trenutno se zaključuje klubska sezona, in kot pravita se počasi zaperata v studio, in s tem napovedujeta večje projekte za poletje / jesen 2019.
RootsInSession selekcijo lahko vsak drugi petek v mesecu poslušate v RootsInSession mixshow-u na Radio Nula ob 19h. Links: Roots In Session www.instagram.com/rootsinsession_sound/ twitter.com/rootsinsession www.mixcloud.com/RootsInSession/

https://soundcloud.com/roots-in-session


View Event →
Koncert: My Tear [Makedonija] + Lipstick Stain [SI]
Apr
7
8:30 PM20:30

Koncert: My Tear [Makedonija] + Lipstick Stain [SI]

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

MY TEAR (indie new wave, Makedonija)

My Tear je nastal tako, da so bend Fonija enostavno spremenili svoje ime. Razlog je bil nov zvok benda, ki je iz punk rocka prerastel v indie new wave. Člani My Tear so sedanji ali bivši člani Bernays Propagande, XAXAXA, FxPxOx in 21 veka. V sklopu Evropske turneje promovirajo svoj debi album.

Deni Krstev - vocal, guitar, keys, programming, songwriter
Vasko Atanasoski - guitar, backing vocals, producer
Kristijan Lafazanovski - drums, percussion
Martin Mitevski - bass, vocals

https://www.facebook.com/mytearmytear/LIPSTICK STAIN (grunge, SI)

Live grunge, live mjaw, live roll. Štirje mladi, ponavadi veseli. Našli smo se 2013. Naš baby, album z naslovom I'm not crazy, izšel 2016.
https://m.facebook.com/lipstickstain/Projekt Solar Pulse Music podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


View Event →
HushHush w/ Reinier Zonneveld &amp; Marko Nastić
Apr
6
to Apr 7

HushHush w/ Reinier Zonneveld & Marko Nastić

hush.jpg

HushHush se vrača. 🙆‍♂️
Prvi letos. 🖤
Največji do sedaj.💪
Nova Lokacija.🙌
6 DJ-ev na dveh plesiščih. 💎
Pripravi si plesne čeveljce. 👞

LINEUP:
Reinier Zonneveld
Marko Nastić
Damir Hoffman
GLIA
Vladimir Dragas
Nemanja Vanovic


Ptički pojejo🐦, rožice cvetijo🌻, pomlad trka na vrata in TECHNO tudi.

______________________________________________________

ENG

HushHush is coming back. 🙆‍♂️
First party this year. 🖤
The biggest ever. 💪
New location. 🙌
6 DJ's in two rooms. 💎
Get your dancing shoes ready. 👞

LINEUP:
Reinier Zonneveld
Marko Nastić
Damir Hoffman
Vladimir Dragas
Nemanja Vanovic

Birds are singing, flowers are blooming 🌻, spring is knocking on doors and so is TECHNO.View Event →
The Rocktors: Live
Apr
6
to Apr 7

The Rocktors: Live

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Naših in vaših prijateljev skorajda ne potrebujemo predstavljat, zako rečimo o njih vsaj eno kratko, in še kakšnega kratkega več na koncertu ;)
"Axl Jones, Jare, Fonza, Nezza, Sero.
10 jajc.
100% Rock n' Roll.
GN'R, AC/DC, Led Zeppelin, Skid Row in v tem stilu do 11."

Prispevek: 5EUR


View Event →
The Godfathers of Techno
Apr
5
to Apr 6

The Godfathers of Techno

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

The Godfathers of Techno / Satchmo ◄

Sweet Entertainment pripravlja udaren večer, kjer se bodo v prvo vrsto postavili techno borci, odgovorni za postavitev temeljev in razvoj elektronske kulture.

Večer, kjer bosta dj in producent dj VEZTAX, ter foter štajerske elektronske scene dj SHOCKER D zaključila začeto misijo, ko sta lanskega decembra v tandemu nastopila na Umekovi 25. letnici delovanja. Vendar za to priložnost še v popolnejši obliki!

Dj VEZTAX bo v svojem prepoznavnem energičnem stilu gazil s setom novih ritmov, nakar bosta s štajersko starosto SHOCKER D-jem v tandemu odrolala pol ure VS old schoola. Zatem bo Shocker prevzel vajeti v solo režiji in v udarnih, lokomotivskih oldies goldies ritmih nadaljeval pot, s katero je tlakoval elektronsko sceno, po kateri so mariborski partyji bil priznani v Sloveniji in izven.

Kot se za takšen dogodek spodobi, mora na koncu prevzeti vajeti dj, ki ničesar ne prepušča naključju. Dj, ki vas bo popeljal v techno višave, dj ob katerem noben gost ne bo miroval, še en mariborski killer - Dj FLIS.

Stari borci so pod svoje okrilje postavili mladega, perspektivnega dj-a, za katerega so prepričani, da bo vse željne neponovljivega žura pripravil na to nepozabno borčevsko pot. Za ogrevanje bo poskrbel zmagovalec prvega StellarBeata – dj TEODOR G.

Kot se takem dogodku spodobi, bo za dodatne zvočne doživljaje poskrbel SoundBiro in za orto old school techno vizualizacije VJ Maj Virant

Line up:
►22:00 Teodor G.

Kot zmagovalec prvega StellarBeat tekmovanja, si je kasneje oder delil s Sander van Doornom, David Moralesom, Valentinom Kanzyanijem,… V treh letih produciranja pa je bil podprt s strani: DTS- deep tech station, Chill Masters, Stay See, ILona Maras, Blake Jarrell, Richie Hawtin, Max Graham, SASCH BBC,… Izdaje avtorske glasbi ima na založbah Dear Deer records, Submarine vibes, Grossstadtvögel, Stellar Fountain, Clinique Recordings,..

►00:00 Veztax - Vezotonik Records, Glorio Music, Trivial bookings

Kot eden redkih glasbenikov, ki raje gazijo svojo pot, kot da bi sledili črednim nagonom, je Veztax enačaj za prvinski energični tehno. Po dveh desetletjih organizacije zabav, ustvarjanja glasbe, nastopanja po vsej Evropi ter vodenja založb Vezotonik in Glorio Music ga prištevajo k starostam domače scene. Kar ga ne moti, dokler mu alter ego Glorio Veztacci omogoča, da se lahko skoraj anonimno podaja na svoje redne misije v glasbeno podzemlje.

►1:30 Shocker D Sweet Entertainment, Mkc Klub

Foter je leta '92 organiziral prvi večji mariborski party v MKC klubu in s tem začel postavljat temelje slovenske elektronske scene. Leta ´94 vstopil v Pekarno in v naslednjih organizacijskih letih iz nje ustvaril legendo. Gostil mnoga znana dj-evska imena in nastopal doma ter v tujini. Istočasno je urejal bookinge za slovenske klube in partyje, ter bil odgovoren za uspeh kluba Martin Krpan. Po driving in pumping ritmih v katerih se je izražala EBM šola, je ustvaril prepoznavni slog. Leta 2004 se je umaknil iz scene, da bi se leta 2007 vrnil, ter pripravil projekt za prvi in edini vseslovenski Oldies Goldies Party, kjer je pod streho Štuka združil ˝fotre slovenske scene˝, dj Umeka, Valentno Kanzyianija in sebe.

►3:00 Flis

Flis je eden od najprepoznavnejših štajerskih DJ-jev, katerega ljubitelji kvalitetnega techna ne smete zamuditi. S prvimi nastopi je začel v legendarnem Pekarni leta 1997. Od takrat konstantno izboljšuje svoj set, da bi s svojim prepoznavnim hard driving stilom vedno dodobra razmigal plesišča! Njegov prepoznavni zvok ga je vodil na številne koncerte po Avstriji, Hrvaškem, Poljskem, Italiji, Češkem, Bosni in Hercegovini in seveda po vsej Sloveniji, kjer je igral skupaj z večino svetovno znanih imen. Značilnosti njegovih setov so kombinacija driving in pumpin techna, pomešanih s funky ritmi.

►Vstopnina: do 00h 6.00 eur, po 00h 7.00 eur
Vstopnina se poravna na vhodu prireditve.

►Info & press: mkcklub@gmail.com


View Event →
ŠOUROCK '19: V živo je živo!
Apr
3
to May 8

ŠOUROCK '19: V živo je živo!

sourock.jpg

👇 MUZIKA? PIVO? ROKENROL? 👇
Oboževalci in podporniki rocka in sorodne glasbe bomo tudi letos uživali v preigravanju melodij mladih bendov; ŠOUM namreč ponovno prireja ŠOUROCK, namenjen dijaškim in študentskim, ki se želijo predstaviti in uveljaviti na slovenski glasbeni sceni. Prisluhnili jim bomo na treh predstavitvenih večerih (3., 10. in 17. aprila), trem po izboru komisije in eni po izboru publike pa še 8. maja na finalni prireditvi, ko bodo večer dodatno popestrili še Spotless Mindss.


3. APRIL
▶️ Fat Butlers
▶️ Smooth Taste
▶️ Amok
▶️ 7ate9
▶️ Infected

10. APRIL
▶️ Buržuazija
▶️ Apory Museum
▶️ Bajta 23
▶️ Blue Jane
▶️ Year of the Rookie

17. APRIL
▶️ Ice on Fire
▶️ Macbeth - band
▶️ Manifest
▶️ Blasius
▶️ Fool Nation

8. MAJ, FINALE
❓ [prvi finalist]
❓ [drugi finalist]
❓ [tretji finalist]
❓ [četrti finalist]
▶️ Spotless Minds [Bend Šourocka 2018]

____

✨ DRUŽENJE S KOMISIJO ✨
Z nami bodo člani komisije: Marko Soršak Soki "20 za 20", Martin Bezjak, Marko Furek, Denis Jančič in Matic Übërdiscö, ki se ne bodo branili klepeta z obiskovalci, še najmanj pa z nastopajočimi!

🍻 PIVSKI UŽITKI 🍻
Vsak večer bomo ZASTONJ stočili sod craft piva Lobik Brewery!

🤘 KOTIČEK ZA OBISKOVALCE 🤘
V kotičku za obiskovalce lahko glasujete za svoj najljubši bend in si priskrbite majico ali druge obvezne kose "bojne" opreme letošnjega Šourocka!

❤️🔥👩‍🎤 V ŽIVO JE ŽIVO! 👨‍🎤🔥❤️

// www.soum.si/sourock //

View Event →
Panika vol.2 w/ OYGN
Mar
30
to Mar 31

Panika vol.2 w/ OYGN

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Presented by Lantern Collective and Ziggi Rolling Papers
Panika vol.2 w/ OYGN

Sobota, 30.3.2019
23.00 - 04.45
Jazz Klub Satchmo

Po uspešni prvi izvedbi Panike se nam v soboto, 30.3.2019 v Jazz Klub Satchmo ponovno obeta razvratni večer.

1.🔥 OYGN (Mito x YNGFirefly) | Skurjen spomin release party 🔥
2. 🔥 P A N I K A 🔥

VJ: Lord animacije Dorijan Šiško $$$

Vstopnice je mogoče naročiti na:
zajpapanikane@gmail.com
ali
https://www.facebook.com/panika.x/
ali
https://www.instagram.com/_panika______/

Cena vstopnice:
5€ v predprodaji
7€ na dan dogodka

16+ (Na vhodu je treba imeti pripravljen veljaven osebni dokument)

Zaj pa panika ne!


View Event →
Radioactive Reaction VOL II (Bass identity)
Mar
29
to Mar 30

Radioactive Reaction VOL II (Bass identity)

Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Pozor, pozor !!

Prihaja Radioactive Reaction VOL II v BASS IDENTITETI.
Če se s prvim dogodkom 22/2/2019 niste dovolj našvicali in naskakali, se boste v drugem definitivno. Ekipa Wetrinsky in BASS IDENTITY želijo dati možnost mladim inovativcem, da se pokažejo, hkrati pa vrtijo v isti noči skupaj z headlinerj-em.

Yessss, radioactive jumping is still on!!

KDO SMO?

BASS MOVEMENT so skupina mladih inovativnih dj-ev z drugačnim pogledom na glasbo. V drum‘n bass so se vključili sprva kot poslušalci, nato pa so tudi sami začeli z miksanjem in produciranjem. Skupina trenutno šteje 4 člane.
So zelo raznoliki, zato vam lahko pričarajo vse zvrsti drum‘n bassa ter vas popeljejo na nepozabno potovanje.
Skupaj se podali v vse podzvrsti dnb-ja ter vam prikazali pravo različico underground dogodkov v Mariboru. Serija dogodkov skozi vse leto predstavlja nekaj svežega in novega!

Nova serija mesečnih dogodkov dnb-ja daje priložnost mladim ustvarjalcem. Vsak drugi mesec bomo priložnost dali mladim inovativnim djem, da pokažejo česa so sposobni. Za vas pa bomo pripeljali tudi nekaj večjih ter bol znanih djev iz Slovenije ter iz sosednjih držav, seveda z spremljavo domače ekipe Bass Movement. Veselimo se sodelovanja z vami, novih dogodkov ter skupnega švicanja 😉

Lineup!!


soon....


POZIVAMO!!

Mladi inovativni dji oziroma vsi, ki ste zainteresirani nas lahko kontaktirate na naši fb strani in nam pošljete od 20-45 min miksa na naš mail: bassmovementpromo@gmail.com

Torej, če bi rad vrtel v Wetrinskem, plesal in razvijal svoj potencial, nas kontaktiraj!

Bass Movement & Ekipa Art Club & Cafe Wetrinsky.


View Event →
Koncert: Nakajima + tba
Mar
29
to Mar 30

Koncert: Nakajima + tba

nakajima.jpg

NAKAJIMA (Velenje, SI)

Tri četrtine članov preminule velenjske zasedbe Wreck je z nekoliko mlajšim bobnarjem poiskalo nov navdih v japonsko poimenovani skupini. Nakajima ni »reunion« projekt, ampak logično nadaljevanje in nadgradnja preteklega dela. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, post hardcora in še kaj bi se našlo. V glavnem, gre za skupek bogatih izkušenj iz njihovih predhodnih skupin, kot so Wreck, It's Not 4 Sale, Entheogen, Platfuzz in Wasserdicht. Po prvi izdaji, »Bring me the head of a chocolate bunny« iz 2016, je v 2018 sledil še 10'' vinil »Be nice to spiders«.

Dejan Požegar - vokal
Siniša Hranjec - kitara
Uroš Potočnik - bas
Matic Kadliček – bobni

Facebook: https://www.facebook.com/nakajima.band/
Bandcamp: http://nakajima.bandcamp.com/


Projekt Solar Pulse Music podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije


View Event →