Back to All Events

Živa dvorišča: Steklarska delavnica

  • Živa dvorišča-Festival Lent 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
steklodel.jpg

V svet oblikovanja stekla nas bo popeljala Zala Zagoršek, dipl. oblik. unik., ki sodi med najobetavnejše mlade oblikovalce stekla na svetu, zato se boste pod njenim vodstvom zagotovo naučili veliko novega. Steklo na delavnici se bo oblikovalo na plamenu, talili in preoblikovali boste borosilikatne steklene paličice ter jih umeščali v obstoječe steklene objekte, v njih pa dodali vir svetlobe in s tem ustvarjali igro med svetlobo in senco.

Zaradi dela na plamenu in visokih temperatur je delavnica primerna za starejše udeležence, stare vsaj nad 15 let. Zaželena so tudi zaščitna očala in prazni stekleni kozarci za vlaganje, ki bodo delovali kot osnova, na katero se bodo pritrjevali drugi stekleni delčki.

Zala Zagoršek, rojena 1996, se je po zaključku gimnazije odločila za študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrski program, smer Unikatno oblikovanje / steklo in keramika pod mentorstvom prof. Mag. Tanje Pak in doc. Kristine Rutar. V letu 2018 je postala finalistka prestižnega mednarodnega bienalnega natečaja Emerge 2018 v organizaciji Bullseye Glass Co. v Združenih državah Amerike. S tem je bila uvrščena med najboljše diplomante na področju umetnosti stekla v svetu, kar ji je prineslo sodelovanje na elitni razstavi Emerge 2018.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Gosposka ulica 28, MARIBOR
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Earlier Event: June 15
UG Mb 2018/19 #12: Nika Autor
Later Event: June 15
Dobaj-Pečar-Kmet: Kap