Back to All Events

Koncert Vlado Kreslin @ Trg Leona Štuklja

  • Trg Leona Štuklja Trg Leona Štuklja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

🎶🎉17:00 Prižig lučk in kuhano vino s prijatelji
🎶🎉 20.00: KONCERT No Name Blues big Band

Mariborski blues band, ki že dobro desetletje vztraja pri svojem načinu preigravanja ameriških blues komadov, priznanih in še raje manj znanih izvajalcev in to počne na svoj, z originalom neobremenjen način.

« KEEP THE BLUES ALIVE » je moto, ki mu sledi vztrajno in dosledno, ko s svojimi nastopi navdušuje in presenečajo vedno znova…..

🎶🎉 22.00: KONCERT Vlado Kreslin

Glasbeno kariero je začel leta 1970 kot bobnar v svojem prvem bandu Apollo. Sledile so skupine Špirit group (Murska Sobota) (1973), Horizont (Ljubljana) (1975-1978). Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Tri leta kasneje se je priključil skupini Martin Krpan; ta je po nastopu z Bobom Dylanom leta 1991 razpadla. Kreslin se je zatem z Beltinško bando posvetil ljudski glasbi in povzročil pravi preporod etno glasbe na Slovenskem. Sčasoma se je vrnil k avtorski glasbi z zasedbo Mali bogovi. Avtor glasbe na njegovih uspešnicah je Miro Tomassini. Vlado Kreslin mnogokrat sodeluje s tujimi in mlajšimi domačimi glasbeniki. Že od leta 1992, običajno v začetku decembra, v Cankarjevem domu prireja tradicionalne koncerte z gosti. Leta 2005 je izšel trojni CD/DVD Koncert, ki vsebuje glasbo s šestih koncertov. Kreslin poje tudi v svojem domačem govoru, v prekmurščini.
Je član Društva slovenskih pisateljev.

Vstop na koncert je prost.


Earlier Event: November 23
Drugibutalci