Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

VEŽBA ZA ODER

16. januarja, 2019 18:00 - 27. februarja, 2019 18:00

Na tedenskih srečanjih bomo vzdrževali svojo telesno kondicijo in prožnost, ki sta predpogoj za ozaveščeno uporabo telesa na odru. Del vaje pa bomo posvetili tudi vajam iz področja fizičnega gledališča, ki pomagajo ozavestiti uporabo telesa na odru in razširiti vaš odrski potencial.

Bosta torej švic in bo lauf, pa še kaj uporabnega za povrh!

UČITELJA

Alenka Marinič (SLO) in Justin Durel (ZDA) sta neodvisna gledališka ustvarjalca, ki sta kot avtorja, režiserja in igralca sodelovala pri številnih gledaliških projektih v Evropi in Severni Ameriki. Od leta 2013, ko sta zaključila triletno šolanje na mednarodni šoli fizičnega gledališča Helikos v Firencah pod mentorstvom pedagoga Giovannija Fusettija, razvijata skupno pedagoško vizijo. Ta temelji na zapuščini Jacquesa Lecoqa, torej raziskuje gledališče in igro skozi perspektivo fizičnega gledališča, s poudarkom na iskanju ravnovesja med tehniko in igro. Kot učitelja poučujeta v Evropi in Severni Ameriki.

O PEDAGOGIKI

Zakoni gibanja določajo orodja, ki jih igralci uporabljajo pri igri. Uporabi teh orodij pravimo tehnika. Ko se igralec poigrava s temi orodji, pravimo, da (se) igralec igra. Poleg raziskovanje diha, prostorskega zavedanja, različnih telesnih drž, gest in telesne govorice, se pedagogika učiteljskega tandema Durel-Marinič osredotoča na točko, ko se tehnika in igrivost srečata.

Na vežbo lahko hodite redno vsak teden ali pridete švicat samo kdaj pa kdaj!

Cena:
1 vežba = 10 EUR
4 vežbe = 35 EUR

Za več informacij o plačilu pišite na hystericus.globus@gmail.com.

Podrobnosti

Začetek:
16. januarja, 2019 18:00
Konec:
27. februarja, 2019 18:00