Back to All Events

Ožuljeni jezik

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Ožuljeni jezik - nova sezona mariborskega pesniškega slama

🍺 četrtek, 18. 10. 🍺 ob 19h 🍺 klub Wetrinsky

MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine te prisrčno vabimo na 1. Ožuljeni jezik sezone 2018/19.

Pridružiš se nam lahko v občinstvu ali pa zbereš pogum in se na odru predstaviš s svojo avtorsko poezijo. Nastopi se bodo odvijali v treh krogih, pri čemer bosta v zadnjem nastopila pesnika ali pesnici z najvišjimi ocenami po mnenju žirije, o zmagi pa bo kot vedno odločala publika. Roar!

Pravila tekmovanja:
🎙 s seboj prinesi tri svoje pesmi,
🎙 vsaka pesem naj traja največ 3 minute,
🎙 na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, glasbil in kostumov,
🎙 če pesmi ne znaš na pamet, dobiš odpičen klobuk.

💶 Poslušanje te stane zgolj 3 evre, za nastopajoče pa je obisk brezplačen, le prijaviti se je potrebno. Prijavo lahko pošlješ na ozuljenijezik@gmail.com, v ZS sporočilo na facebook stran Slam zverin ali se prijaviš na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom.

Ožuljeni jezik bo tudi tokrat povezovala simpatična improligašica Mojca Frim.

🌟 Naš gost: Tone Škrjanec 🌟
Prvi literarni gost nove sezone bo eden najbolj izrazitih slovenskih avtorjev, pesnik in prevajalec Tone Škrjanec (Ljubljana, 1953), ki je avtor enajstih pesniških zbirk, aktualni Veronikin nagrajenec za pesniško zbirko Dihaj in lanskoletni dobitnik nagrade Velenjica – čaša nesmrtnosti za vrhunski desetletni pesniški opus. Njegova dela so bila uvrščena v številne domače in tuje antologije, v tujini pa je bilo izdanih sedem njegovih samostojnih knjig. Uveljavljen je tudi kot prevajalec sodobne poezije iz angleškega, hrvaškega in srbskega jezika.

✍ Za v beležko: Naslednji slam bo 15. novembra. En krog bo tematski in sicer vas vabimo, da predstavite pesmi na temo Mostovi in ovire, kot jih bodo tudi tekmovalci letošnjega evropskega prvenstva na Madžarskem.

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverineMkc Črka

♥ Dogodek organizirajo MKC Maribor - Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodnim domom Maribor – Vetrinjski dvor in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Urad RS za mladino.