Back to All Events

Z gledališčem nad učence in dijake v Mariboru

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Praktična delavnica za strokovne pedagoške delavce
Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE

27.3.2019 // 15.00-19.00
MARIBOR (Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30)

Vloga učitelja in vloga umetnika sta zelo podobni. Učitelj mora učence pritegniti tako, kot mora igralec pritegniti svoje občinstvo, če želi doseči svoj cilj. Vsi, ki poučujejo, se zato dnevno srečujejo z gledališčem. Ne nazadnje je vsaka učna ura pripravljen govorni nastop z vsemi prvinami gledališča.

KAJ?

Udeleženci praktične delavnice Z gledališčem nad učence in dijake bodo preko gledaliških iger in tehnik spoznavali inovativne pristope za podajanje učne snovi, razvijanje in gradnjo skupinske dinamike ter motivacijo učencev in dijakov.

KDO?

Udeležbo priporočamo tako učiteljem razrednega pouka, srednješolskim učiteljem, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja, kot tudi vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Cena: 50 EUR

Prijave zbiramo do 20.3.2019 (račun bo poslan, ko prejmemo izpolnjeno prijavnico)

PRIJAVA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHKXyxGalM9tcsA7Rm7o_brXbEZBBLzjnkN9_6rBlGa8APjA/viewform

__________________________________________________________

Program je zasnovalo Gledališče Ane Monro – vodilni in referenčni strokovnjaki za izobraževanje na področju sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, doma in v tujini.

Izvajata ga Sara Šabec in Tea Vidmar.

Sara Šabec je profesorica pedagogike in andragogike, magistrska študentka filozofije kulture ter performerka. Deluje na področjih gledališke pedagogike, kulturno umetnostne vzgoje in uporabe gledaliških elementov kot inovativnih tehnik učenja.

Tea Vidmar je diplomirana kulturologinja. Ustvarja na področju uličnega gledališča, glasbe in vokalnih performansov. Ima status samozaposlene v kulturi kot performerka in pedagoginja.

Več informacij: sara.anamonro@gmail.com // 041 889 001.

Udeleženci bodo dobili potrdilo o opravljenem izobraževanju.