Back to All Events

Divja stran manj poznane Indonezije

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Predavanje: DIVJA STRAN MANJ POZNANE INDONEZIJE,
Predava: SENAD OSMANAJ,
Četrtek, 18. 10. 2018, ob 19:00, Vetrinjski dvor - večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).

Ob pričetku nove sezone Vagantovih potopisnih predavanj vas vabimo na uvodno predavanje SENADA OSMANAJA o DIVJI STRANI MANJ POZNANE INDONEZIJE!

Med Malimi Sundi in Zahodno Papuo še vedno živijo nenavadni običaji lokalnih plemen. Sulavezijski pogreb in žrtvovanje bivolov je še najbolj poznano med nami, manj pa že Mangarajsko bičevanje na Floresu, Sasaški pretepi z ratanovimi palicami na Lomboku in papunski domorodci iz kamene dobe, slečeni v tradicionalne koteke. Ne bodo manjkali prizori, ko Komodoški varani trgajo ujeti plen, neobljudena narava z raznoliko favno, panoramski razgledi, podvodno življenje in še in še.
To predavanje je nastajalo več let z, vmes, veliko obiskanimi otoki. Največji arhipelag sveta pač skriva veliko posebnosti. Predavanje bo zanimivo tudi iz fotografskega vidika, z izbranimi motivi, še posebej iz Papue, zaradi katerih so mi nedavno ukinili osebni Facebook profil.
Vabljeni v Indonezijo kot je še ne poznate!
---------------------
PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.