Back to All Events

Mladi strokovnjaki UGM


  • UGM 6 Strossmayerjeva ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Mladi strokovnjaki UGM (10 - 15 let)
UGM, Strossmayerjeva 6
srede, 12. september - 24. oktober 2018, 16.00 – 18.00
vodi
: Brigita Strnad, muzejska svetovalka
cena posamezne ustvarjalnice: 7 EUR / cena celotnega programa: 45 EUR 
prijave na brigita.strnad@ugm.si

Program Mladi strokovnjaki UGM je namenjen otrokom, ki jih likovna umetnost še posebej zanima in želijo svoj interes razvijati in nadgraditi. Program udeležencem omogoča neposreden stik s kakovostnimi umetniškimi deli, spoznavanje strokovnega osebja v UGM, srečanja z umetniki v njihovem delovnem okolju in demonstracije likovnih tehnik ter preizkušanje v njih. Program spodbuja aktivno opazovanje, razvoj kritične misli in besedišča ter oblikovanje kreativnih interpretacij umetnosti. Skozi ogled razstav, dialog z mentorji in lasten likovni izraz bodo otroci pridobili tako veščine na likovnem področju kot spretnosti v javnem nastopanju, delovanju v skupini ter presojanju družbenega okolja in svojega mesta v njem. 

V šolo bomo vpisali največ 12 otrok, kar bo udeležencem omogočalo razvijanje poglobljenega dialoga z mentorji in sovrstniki, hkrati pa intenzivno raziskovanje raznolikih možnosti izražanja. Program Mladi strokovnjaki UGM se bo zaključil z javnim dogodkom, ki bo udeležencem ponudil izkušnjo nastopa pred občinstvom.

Mladi strokovnjaki UGM se lahko po zaključku programa v UGM pridružijo še drugim aktivnostim v intenzivni šoli likovne in intermedijske umetnosti, lutkarstva in animacije: Kreativni potni list za mlade. V programu Kreativnega potnega lista se bodo skozi vse šolsko leto povezovale dejavnosti v štirih ustanovah oz. društvih: Umetnostna galerija Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Društvo za razvoj filmske kulture in Zavod MARS Maribor.

Več o programu za letošnjo jesen lahko preberete tukaj.

VABLJENI!


Earlier Event: September 12
Kreativni potni list za mlade