Back to All Events

Generali petki | Generali Fridays


  • UGM 6 Strossmayerjeva ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
generali.jpg

GENERALI petki
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
petki: 25. januar in 1. marec 2019
Generali ekspres vodstvo ob 18.00 + podaljšan odpiralni čas UGM do 20.00

Tudi ob razstavi Ne glej nazaj, okej? vam Generali Zavarovalnica omogoča obisk UGM v večernih urah vse do 20.00. Pred tem se za uvod pridružite strokovnemu 30 minutnemu vodstvu po razstavi Ne glej nazaj, okej?, ki ponuja hiter vpogled v dela kar dvajsetih domačih in tujih, mladih in uveljavljenih sodobnih umetnikov.

O Ne glej nazaj, okej?
Zanima nas, kakšna je vloga umetnosti v zapletenem in protislovnem procesu spominjanja, ki je navidezno bolj povezan s preteklostjo kot prihodnostjo. Razstava Ne glej nazaj, okej? predstavlja tiste prakse znotraj sodobnoumetniške produkcije, ki k spominjanju in dekonstrukciji zgodovine pristopajo drzno; prakse, ki individualno spominjanje in konflikte zgodovinjenja soočajo v brezkompromisnih dejanjih; in prakse, ki z željo po razdiranju konvencij ob formalno prepričljivem jeziku humorja, absurda, poetike ali redukcije v sebi nosijo neposlušnost in upor. Ne glej nazaj, okej? ponuja v razmislek vprašanje, ali nam pogled nazaj lahko končno omogoči nov začetek? Mogoče je čas, da se spomnimo prihodnosti!

umetniki: Adel Abdessemed, Sarah Abu Abdallah, Allora & Calzadilla, Mounira Al Solh, Francis Alÿs, Nika Autor, Morten Barker, Nataša Berk, Ana Dana Beroš, Jasmina Cibic, Cao Fei, Vadim Fiškin, Tanja Lažetić, Nina Mangalanayagam, Emeka Ogboh, Agnieszka Polska in Witek Orski, Hrair Sarkissian, Massinissa Selmani
kustosinja: Simona Vidmar; asistent kustosinje: Jure Kirbiš


Earlier Event: February 28
Razočarana gospodinja pri seksologu