Back to All Events

Nikoli ne izgubi svoje duše (Tilen Basle & II. gimnazija MB)

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Predavanje: NIKOLI NE IZGUBI SVOJE DUŠE (Uganda 2018),
Projekt: Never Lose Your Soul (II. gimnazija Maribor (uradna stran) / Erasmus +),
Predava: TILEN BASLE (Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije - DOPPS - BirdLife Slovenia), v sodelovanju z II. gimnazija Maribor (uradna stran),
Četrtek, 14. 2. 2019, ob 19:00, Vetrinjski dvor - večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).
Splet: http://uganda.druga.si/
----------------
Naslov je dejansko prevod našega projekta "Never Lose Your Soul" v okviru katerega smo potovali v UGANDO.
Projekt, v katerem želimo najbolj ranljive in dragocene dele naše narave, to so območja varovane narave, vrniti v roke tistih, ki so vedno bili njihovi najboljši skrbniki - lokalno prebivalstvo. Vendar to ni vedno lahko, saj za mlade ta območja velikokrat niso zanimivi življenjski prostori za ustvarjanje družine in opravljanje poklica za katerega so se izobraževali. Zdi se, da je to skupni imenovalec vsem nacionalnim parkom, ki smo jih (ali jih še bomo) v okviru tega projekta obiskali. Poprečna starost prebivalcev v osrčju Triglavskega narodnega parka, v dolini Trente, je 67 let. Mladih družin je zelo malo. Poprečna starost na jezeru Bunyonyi (Uganda) je 15 let, vendar je tam priložnosti za redno delo tako malo, da mladi množično odhajajo v mesta in hrepenijo po življenju, ki ga živimo Evropejci.
Naše fotografije in kraki filmčki bodo govorili o življenju, ki kot dobra vrtna zemlja sama po sebi ne daje ničesar, če vanjo ne sejemo, sadimo in jo negujemo. Če v življenje ničesar ne vlagamo, nič ne tvegamo in ne verjamemo, da je nemogoče mogoče, kaj potem od njega sploh lahko pričakujemo? V posnetkih boste našli radost in optimizem, zaradi katerega smo projekt začeli in upanje, ki ga žene. Upanje, ki je naša notranja moč. Moč, ki nam pomaga soočiti se z razcepi in protislovji v katerih živimo. Predvsem slednje - protislovja, ki jih opazimo šele, ko v sebi začutimo, kako ranljivi smo. Vsi.
---------------------
PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.


Earlier Event: February 14
Vintage objektivi