Back to All Events

Kao-delavnica za kulturni razpis MOM, spet

  • ArtDidakta 23 Razlagova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Dobili smo se konec decembra, se prebili skozi lansko razpisno dokumentacijo, da bi se še boljše naučili pisati projekte. Da bi ugodili vsem administrativno-birokratskim zahtevam razpisovalca razpisa. Imeli smo informacijo, da bo projektni kulturni razpis MOM objavljen januarja in se takrat ponovno dobimo. Da si pomagamo napisati dobre projekte. Za mariborsko publiko. Razpis ni bil objavljen. "Februarja", pravijo. Mi se pa vseeno dobimo. Da se zopet učimo.
Kaj se bo dogajalo?
V kratkih črtah, na voljo smo za vse vsebine, ki smo jih že dali skozi na dveh decembrskih srečanjih. Ponovimo: Kolko denarja občina daje za kulturne projekte? (Malo.) // Kolko folka se sploh prijavi? (Veliko.) // Kdo odloča, komu gre denar? (Strokovne komisije.) // Če je odobren projekt, kdaj dobimo denar? (Odvisno. Čim prej ga zahtevate, tem prej ga dobite.) // Kaj pomenijo "lastna sredstva", če pa jih nimamo? (Bomo povedali.) // Če pa so nam dali ful manj, kot smo zaprosili, kaj pa zdaj? (Več možnih odgovorov.) // Nič nam niso dali, mi smo pa že nekaj pripravljali, kaj pa zdaj? (Več možnih odgovorov.)

Kulture ne delamo zaradi denarja, ni pogojena z denarjem, še manj pa z znanjem papirologije. Delamo jo zaradi sebe in za druge. Iz sebičnih razlogov - ker nas bogati in nas dela boljše ljudi. Zagrizimo SKUPAJ v kislo jabolko totih papirjev.

Nič ni za plačat. Priite. Prinesite projektne ideje, prinesite želje po sodelovanju (koprodukcijah! soorganizatorstvu!), prinesite željo po novem znanju in spoznavanju sotrpinov-Mariborčanov iz drugih kulturnih področij.

Kao-delavnice pripravlja in izvaja Tanja Cvitko, kao-kulturna producentka z dobrih 13 let izkušenj pridobivanja javnih sredstev.


Later Event: January 25
Kamišibaj