Back to All Events

Pesmi je ime svetloba

  • Salon uporabnih umetnosti 1 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Ob izidu pesniške zbirke Pesmi je ime svetloba Danice Ozvaldič vljudno vabljeni na literarno glasbeni večer v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru.

Pogovor z Danico Ozvaldič, avtorico zbirke, in Melito Forstnerič Hajnšek, avtorico spremne besede k pesniški zbirki, bo povezovala Zora A. Jurič.

Pesmi bo brala dramska igralka Minca Lorenci, večer pa bo z glasbenimi vložki popestrila vokalistka Ana Bezjak.

Lepo vabljeni.

Mladinska knjiga Založba
in
Salon uporabnih umetnostiNa literarnem dogodku ob predstavitvi pesniške zbirke Danice Ozvaldič bomo spoznali pesmi iz njene zbirke, ki so nastajale skozi več življenjski obdobij. Dolga leta je svoje pesmi delila le z ozkim krogom izbrancev in šele zdaj, ko je založba Mladinska knjiga zbirko uvrstila med svoje izdaje, jih razkriva tudi ostalim.


Iz spremne besede o zbirki in avtorici:

Vseskozi je njen izraz nadziran, hkrati pa vzbuja občutek neizmerne svobode in odprtosti. Njena sporočila so polna samorefleksije, sijajnega daru za podrobnosti, empatije do vsega. S senzibilnostjo in blagim razumevanjem tehta svoje življenje in ničesar ne olepšuje, hkrati pa ohranja neko dostojanstvenost in vseskozi toplino. Življenje jemlje kot dar in nalogo. Z odgovornostjo in hvaležnostjo hkrati. Materinstvo, družina, ljubezen, izgube, stiske, vse je v njenih pesmih. Vsa žlahtna prtljaga pesničinih izpolnjenih let. Nekatera življenjska spoznanja so trpka, druga svetla, polna upanja, ker kot zapiše v pesmi Zdaj vem: »In moje mesto je natanko tu«.
Melita Forstnerič Hajnšek


Earlier Event: December 9
Tradicionalni koncert
Later Event: December 10
Razstava članic in članov DLUM 2018