Back to All Events

Jazz night with DMQ Quartet

  • Salon uporabnih umetnosti 1 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Večer bodo prelile melodije raznolikega jazz-a. Ob prijetni družbi in pijači se lahko naslonimo na mehka naslonjala in uživamo ob zasedbi DMQ v tem sobotnem večeru. Tokrat nas bodo v zvočne sfere popeljali:

David Mozetič - saksofon
Anže Vrabec - klavir
Aljoša Struga - bas
Borut Rampih - bobni

Z željo po preigravanju večnih jazz standardov in ustvarjanju nove glasbe se je med takratnimi sošolci deželnega konzervatorija v Celovcu oblikovala skupina DMQ. Zasedbo vodi jazz saksofonist David Mozetič, ki je v repertoar vključil tako avtorsko glasbo kot kompozicije modernejših saksofonistov kot so naprimer Dick Oatts in Kenny Garrett.

David Mozetič je saksofonist, ki je leta 2018 zaključil šolanje na konzervatoriju v Celovcu iz študija jazz saksofona pri priznanem profesorju Michaelu Erianu. Istega leta se je zaposlil kot učitelj saksofona na glasbeni šoli Nova Gorica, obenem pa vrsto let vodi svoj kvratet, s katerem se pripravlja za izdajo prve avtorske zgoščenke. Poleg tega redno sodeluje z različnimi slovenskimi big bandi (Nova, Cerknica, Gverillaz, Mimika orchestra...) ter manjšimi jazz zasedbami. Na slovenske glasbene odre je že stopil v družbi Anike Horvat, Mie Žnidarič, Nuše Derende, Tinkare Kovač, Vlada Kreslina, Rudija Bučarja, Nine Pušlar in Hamota.

ovcu, smer jazz and popular music. V zadnjih 10 letih glasbenega ustvarjanja je sodeloval z mnogimi glasbeniki in bil član številnih skupin. Trenutno je stalni član skupin BorZ Afrobeat, Yanu z Janom Tomšičem, Istranbul, Dixie Šok band, Toxine in 4 Dementions. Poleg tega priložnostno sodeluje z številnimi domačimi glasbeniki.

Borut Rampih je po šolanju na Srednji Glasbeni in Baletni Šoli Ljubljana nadaljeval izobraževanje na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Erich Bachtraeglu. Z odliko je diplomiral leta 2017 v razredu prof. Klemens Marktla. Nastopal je v jazz klubih in na prizoriščih doma in v tujini. Izobraževal se je pri različnih priznanih glasbenikih (Jimmy Cobb, Ralph Peterson Jr., Gregory Hutchinson, Adam Nussbaum, Clarence Penn, Geoff Clapp, Billy Hart…). Pedagoške izkušnje si je pridobival na Glasbeni Šoli Škofja Loka, vodil pa je tudi delavnice pri nas in v tujini ( Summer Drumming v Celovcu, Poletna šola glasbenih skupin Ptuj…).

https://www.youtube.com/watch?v=3PhyYBHKGTI
https://www.youtube.com/watch?v=mTLGlX2zHhM
https://www.youtube.com/watch?v=rhMrrDmXs30
https://www.youtube.com/watch?v=kBv_KWWtjpg

Vljudno vabljeni,
Ekipa SALONA.

Vstop: 5 ,-


Earlier Event: March 16
St Patrick`s v La Cantini Center
Later Event: March 16
Trezor