Back to All Events

Ethnotrip: Predstavitev albuma Preden se zdani

  • Salon uporabnih umetnosti 1 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Skupina o albumu Preden se zdani:
”Naš avtorski prvenec predstavlja različne plati vsakdana. Kaj se dogaja Vsako noč, ko mesto spi in kakšna mistika je v zraku na Kresno noč, Preden se zdani. Kako je Odeta v plašč noči ljubezenska avantura dveh oseb in kako zveni, kadar oseba ostane še kar naprej Sama, ter zakaj le Veter šumi. In komu špilamo? Tebi špilamo, dragi poslušalec, ki se boš odpravil na naš glasbeni trip."

Aktualni, že tretji, glasbeni izdelek skupine Ethnotrip je v opusu delovanja postavljen na prav posebno mesto, saj album »Preden se zdani« (Celinka, 2018) predstavlja njihovo prvo avtorsko delo. Na zgoščenki so člani prekmursko-štajerske zasedbe uglasbili 12 besedil slovenskih avtorjev Štefana Kardoša, Ferija Lainščka, Marka Kočarja, Mojce Šipek in Jasne Jurkovič.

»Preden se zdani ima vse – inteligentno pop senzibilnost, cool jazzy vibracijo, sofisticirano rock predrznost, avtorsko samobitnost in etno eksotičnost.«
- kioskhmhm.com

Zasedba je sicer zelo dejavna tudi na odrih, saj je ob lepemu številu samostojnih koncertov - doma in v tujini se jih je nabralo čez 160 – svojo glasbo predstavljala tudi na festivalih kot so: Nišville (Niš, Srbija), Karusel (Čačak, Srbija), Kozara (Banja Luka, Bih), ManoFest (Marburg, Nemčija), Lent (Maribor, Slovenija), Godibodi (Ljubljana, Slovenija), Kanal (Bohinj, Slovenija). Od tod prihaja tudi ime skupine, ki je s prvima albuma »Ethnotrip« (samozaložba, 2013) in »Kdo bo pil iz bistrega studenca« (Celinka, 2016) svoje poslušalce popeljala na glasbeni izlet po Evropi, v letu 2017 pa so z glasbo obogatili še dokumentarni film Mihe Čelarja, z naslovom Irena, lahko noč.

»V obdobju prizadevanja za čistost nacionalnega, kar samo po sebi nikoli in nikjer ni bilo preprosto in jasno definirano, si albumi kot je Kdo bo pil iz bistrega studenca? zaslužijo posebno pozornost.«
- Zdenko Matoz, album tedna Delo

Skupino Ethnotrip sestavljajo:
Tjaša Šimonka – vokal Miha Kavaš – violina Patrick Gyurkač – kontrabas Primož Kramberger – klavir Tomi Došen – tolkala

***
MEDIJI:
http://www.celinka.si/novice/pr/ethnotrip-z-novim-albumom-preden-se-zdani/

https://radioprvi.rtvslo.si/2018/09/pesem-v-zepu-94/

Bandcamp:
https://ethnotrip.bandcamp.com/releases

Youtube channel:
https://www.youtube.com/channel/UCOqHVpCHfPEyuZ7PvYsQlwQ/videos

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=Ep9ErFtxrsY
***
Vstopnina: 5,- vstopnice so na voljo tri dni pred koncertom v SALONU UPORABNIH UMETNOSTI.


Earlier Event: January 26
Heroj 2.0 - Predstava vseh predstav
Later Event: January 26
Ljudomrznik