Back to All Events

Muzejski večeri - Kjer preteklost sreča prihodnost, DEKD

  • Pokrajinski muzej Maribor 2 Grajska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
muzejski-veceri3.jpg

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine vas vabimo na cikel predstavitev MUZEJSKI VEČERI - KJER PRETEKLOST SREČA PRIHODNOST.

Tretja predstavitev:

Jožica Coif: Spet untrco oblekla bom

Predstavitev oblačilnega videza iz krajev sedanje občine Hoče-Slivnica v obdobju med obema vojnama.

Jožica Coif, aktivna članica KUD Milke Zorec Hotinja vas, bo predstavila knjigo »Spet untrco oblekla bom«, ki jo je izdalo KUD Milke Zorec Hotinja vas, sekcija: folklorna skupina. Pri slikovni predstavitvi bo sodeloval Boris Komar.

Knjiga je izšla septembra 2008, ko je občina Hoče-Slivnica slavila 10 obletnico obstoja. Pri izdaji knjige sta poleg članov folklorne skupine strokovni vložek prispevala etnologinja dr. Marija Makarovič in dolgoletni umetniški vodja skupine in koreograf Metod Špur. V knjigi je predstavljena raziskava oblačilnega videza v krajih sedanje občine Hoče-Slivnica iz obdobja med obema vojnama 1918-1940 in oblačilni videz gosposke z gradu Slivnica med leti 1818-1848 . Oblačila iz novejšega obdobja so gledališko domiselno in kreativno v obliki modne revije že večkrat predstavili na raznih prireditvah in dogodkih. Njihov cilj je zapustiti trajne sledi kulturnega poustvarjanja, kar je zgodovinskega pomena za naše kraje in bodoče generacije.

Vstopnine ni.

Prijazno vabljeni v grajsko bastijo (vhod z Grajskega trga).