Back to All Events

Bert Dockx – Transit


  • Narodni dom 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Strasten vokal, vseprežemajoča prisotnost, prostor za improvizacijo, ekstaza trenutka in predvsem takšna kitarska igra, da jo je pravo veselje slišati!

Po dveh nadvse uspešnih nastopih sijajnega belgijskega trojca Dans Dans se v letu 2019 v Maribor vrača njihov kitarist Bert Dockx s samostojnim programom. Dockx se je proslavil tako v jazz-rockerjih Dans Dans, kakor tudi v enem najbolj priljubljenih bandov Belgije, ikonoklastičnih The Flying Horseman, samostojni nastopi s kitaro pa so vselej bili njegova stalnica in skrbno varovana skrivnost.

Toda album Transit (Unday records, 2018) je svojevrstna mojstrovina, ki razblinja vse predstave o tem kako naj bi zvenel kitarski nastop, temelječ na znanih songih. Še posebej zato, ker ta večno inovativni glasbenik iz razkričanih klasik kot so denimo Albatross (Fleetwood Mac), I’m On Fire (Bruce Springsteen), I Shall Be Released (Bob Dylan), Sinnerman (Nina Simone) in mnogih drugih iztisne vidike, za katere sploh niste vedeli da so tam. V pesmi mu uspe vtkati povsem samosvoj pristop in jih tako narediti nove, sveže, lastne…

Kdor je slišal Berta Dockxa nastopati z Dans Dans ali z The Flying Horseman bo vedel, kako navdihujoči in atmosferični so njegovi nastopi.

👉 ZASEDBA:
Bert Dockx, kitare, efekti, glas

👉 VEČ INFORMACIJ:
http://www.nd-mb.si/glasba/jazz-v-narodnem-domu/predstava/nd/bert-dockx-transit/