Back to All Events

Okrog ene ure


  • Intimni oder/GT22 22 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

ČET13.

20:00–21:00

PET14.

20:00–21:00

SOB15.

20:00–21:00

TOR18.

20:00–21:00

Okrog ene ure je predstava, ki traja okrog ene ure, a se tudi dogaja okrog ene ure, saj je ura v njej osrednji scenografski element.

Že z igrivim naslovom, ki določa in prepleta časovno in prostorsko-vsebinsko plat predstave, avtorji ne skrivajo želje po komičnem učinku uprizoritve.

Čeprav predstava nima besedila, se v njej prepletata dve zgodbi: prva o dveh uličnih glasbenikih in enem lutkarju, ki se ne poznajo, a si vsi hkrati zaželijo igrati na istem kraju – pri uri, in druga o ptičku, padlem iz gnezda, spletenem na vrhu te iste ure, ki išče mamo, pri tem pa naleti na druge živali in različne prepreke. Ustvarjalci uporabljajo tehniko predmetnega gledališča, s katero oživijo različne predmete, lastne uličnim glasbenikom (torbe za instrumente, kovčke, kable, električne podaljške ...), ki tako postanejo lutke. Pri tem ključni vlogi igrata v živo ustvarjena zvočno-glasbena slika in odrski gib, ki prehaja med pantomimo in animacijo. V uprizoritvi se tako prepletejo elementi lutkovnega, glasbeno-zvočnega in gibalnega gledališča.

Predstava, ki je avtorski projekt za odrasle in mladino, ni vezana na določen prostor, ampak je izvedljiva tako v gledališčih kot tudi na ulici.


Režija: Marko Bulc - Mare
Nastopajo: Filip Šebšajevič, Tilen Kozamelj in Anze Zevnik Zele
Avtor glasbe: Filip Šebšajevič
Kostumografinja: Mojca Bernjak
Scenografi in oblikovalci svetlobe: Mare Bulc, Tilen Kožamelj, Filip Šebšajevič in Anže Zevnik
Izdelava scenskega elementa: Borut Žvorc
Foto: Gregor Salobir
Produkcija: Moment Maribor

Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne.

Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na e-naslov rezervacije@moment.si

Projekt sta finančno podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Maribor.