Back to All Events

Včeraj: Danes: J u t r i, Potovanje skozi prostor in čas

  • Minoritska cerkev 2a Vojašniški trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Včeraj: Danes: J u t r i, Potovanje skozi prostor in čas

Kulturni dnevnik

Plesna predstava na temo kulturne dediščine. 
Kjer preteklost sreča prihodnost. 

Letošnje leto je leto kulturne dediščine, ki je pomembna tako za posameznike kot za skupnost in družbo. Z našim udejstvovanjem brskamo po mnogih pozabljenih zgodbah, ko se spominjamo svoje preteklosti, da lahko lažje cenimo sedanjost in z radovednostjo gledamo v prihodnost. Odpiramo prostore in potujemo skozi čas. Minoritska cerkev ima bogato zgodovino. Enoladijska romanska cerkev je bila zgrajena v 12. stoletju. Nekdanji samostan in cerkev sta bila med jožefinskimi reformami leta 1784 odvzeta minoritom. Objekt je bil namenjen potrebam vojske. Kot vojaško skladišče so ga uporabljali do leta 1927, nato je bilo v njej do leta 1990 civilno skladišče. Kasneje je služil gledališki dejavnosti. Danes je to prostor namenjen umetnosti. 

Skozi ujete duše nekdanjih dni, preko sedanjosti, ki zmeraj znova razpada in se ponovno sestavlja, skozi praznino in polnost plavajočega stanja, nas zlata ribica, ustvarjalnost in sodobnost plesnega izraza ženejo v pogumen korak plešoče in radostne prihodnosti. (Mojca Kasjak) 

10.00, 11.00, 12.00 - Ustvarjalne delavnice
Narodni dom Maribor

Tematske likovno zgodovinske poustvarjalnice na temo predstave, prikaz različnih obdobij Minoritskega samostana na časovnem traku.


Earlier Event: October 23
Sen kresne noči