Back to All Events

Akcija urejanja okolja

  • Mestna občina Maribor 1 Ulica heroja Staneta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
drava1.jpg

🌿 AKCIJA UREJANJA OKOLJA 🌿
IZBOLJŠAJMO MARIBOR: VRNIMO SE K DRAVI

KDAJ: sobota, 25. maj 2019, od 9:00 do 13:00
KJE: nabrežje reke Drave od dvoetažnega mostu do Mariborskega otoka

Reka je vir življenja, od nekdaj je bilo tako. In Mariborčani jo imamo. Našo reko Dravo. Zaznamovala je življenja mnogih generacij, a skozi čas smo se od nje oddaljili, odtujili. Teče skozi mesto, mi pa je skorajda več ne opazimo. Čas je, da se vrnemo k njej.

Vodstvo Mestne občine Maribor si zato kot enega izmed ključnih projektov zadaja prav celostno – vsebinsko in investicijsko – prenovo nabrežja reke Drave. Mesto bo z ureditvijo novih urbanih prostorov vzdolž reke pridobilo javni prostor poln doživetij, možnosti druženja in rekreacije. Maribor bo tako dobil najdaljšo rečno obalo v državi.

V okviru projekta »Izboljšajmo Maribor« se vključujemo v začetek revitalizacije in oživljanja reke Drave. Mnogo pobud in pritožb občanov nad neurejenostjo in zanemarjenostjo nabrežja reke smo sprejeli kot izziv. Z aktivnostmi želimo spodbuditi sodelovanje in vključevanje javnosti (občanov in občank, iniciativ, nevladnih organizacij) v aktivnosti povezane z nastajanjem nove »dravske krožne promenade« in s tem obuditi povezanost prebivalcev z reko Dravo.

V mesecu maju bomo izvedli veliko čistilno akcijo nabrežja reke, uredili urbano opremo in pripravili prostor za postavitev nove umetniške klopi avtorice Vlaste Čobal Sedmak v okviru projekta »Zgodbe o klopeh in ljudeh«, ki se tokrat povezuje s humanitarnim projektom „Nemogoče je samo beseda“. Častni pokrovitelj projekta, namenjenega nevladni, neprofitni in humanitarni organizaciji Slovenskemu društvu Hospic, je župan Saša Arsenovič.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič vas tako s svojo ekipo vabi, da se pridružite čistilni akciji, ki bo v SOBOTO, 25. maja 2019, od 9:30 do 13:00, da s skupnimi močni očistimo in uredimo nabrežje reke Drave.

Podrobne informacije in program še sledijo!

V primeru dežja bo akcija prestavljena na drug termin.