Back to All Events

Otvoritev razstave Ajde Podgorelec


  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
ajda.jpg

Vljudno vabljeni na odprtje prve samostojne slikarske razstave AJDE PODGORELEC z naslovom RAZTANČIČEVANJE, ki bo v sredo, 15. maja 2019, ob 18. uri v prostorih Galerije Media Nox na Židovskem trgu.
Dogodek bodo z glasbo pospremili dijaki II. gimnazije Maribor.

Razstavo bo slavnostno otvoril ravnatelj II. gimnazije Maribor,
mag. Ivan Lorenčič.

»Oči so zrcalo duše in odražajo vse, kar se zdi skrito; in kot zrcalo odražajo tudi osebo, ki jih gleda.« Paulo Coelho, Rokopis iz Akre

Razstava oljnih ter pastelnih slik na steklo in zrcalo bo na ogled do 20. junija 2019.

AJDA PODGORELEC (2000, Ptuj)

Ajda Podgorelec je dijakinja 4. letnika II. gimnazije Maribor, ki je svoj izjemen slikarski talent kalila predvsem na šolskih likovnih delavnicah pod mentorstvom Natalije Rojc Črnčec.
Raztančičenje je njena prva samostojna razstava slik na steklo in ogledala v galerijskih prostorih, čeprav so njena dela bila že nekajkrat razstavljena na šolskem razstavišču. Prav tako je bila tri leta zaporedoma prejemnica Prešernovih priznanj, ki jih strokovna žirija II. gimnazije podeljuje talentiranim dijakom na področju umetniškega izražanja, in sicer je od tega dvakrat prejela priznanje za prvo mesto na likovnem področju (2017, 2019).
Kot pravi sama, slika od kar pomni in temu bi rada posvetila tudi svojo prihodnost, za začetek z vpisom na Oddelek za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.