Back to All Events

Pravljična šola

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
pravljicna_sola.jpg

MOČ GLASU ZGODBO OŽIVI

Mariborska knjižnica vas vabi na osemnajsti Pravljični dan.

Četrtek, 22. november 2018

Od kod prihaja glas, ko pripovedujemo zgodbe? Kako vzpostavimo sozvočje notranje kreativne moči, lastnega potenciala in prostora,v katerega smo postavljeni? Pravljična šola bo raziskovala izrazne plasti pripovedovalca, povezavo med glasom in telesom, zbranost, čutni spomin, uporabo imaginacije in različne pristope ustvarjanja.

10.30 – 18.00, Klub Wetrinsky, Vetrinjska ulica 30, Maribor
Vodita: Žiga Čamernik in Irena Tomažin Zagoričnik

Žiga Čamernik, mag. antropoloških znanosti in dipl. politolog, igralec, pedagog, kritik in recenzent, ima večletne izkušnje za usposabljanja različnih javnosti in interesnih skupin. Z delavnicami in predstavami je aktiven tudi v mednarodnem okolju. Na delavnici se udeleženci s pomočjo petih čutil učijo povezati s seboj ter s pristopom aktivne analize in aktivacije lastne volje prebujajo svoj speči potencial.

Irena Tomažin Zagoričnik, plesalka, performerka, vokalistka in pedagoginja. Poučuje in izvaja delavnice glasu in giba v Sloveniji in v tujini. Glasna delavnica je namenjena odpiranju in spoznavanju lastnega glasu. Glas ima več teles, telo ima pa več glasov. Tako nikoli ne zmanjkata drug drugemu. S slišanjem lastnega glasu, se vrnemo k sebi, v svoj notranji dom. Šele s slišanjem lastnega glasu smo sposobni res prisluhniti tudi drugim.

Na Pravljično šolo se prijavite z elektronsko prijavnico: http://www.mb.sik.si/18-pravljicni-dan-s-pravljicno-solo-prireditev.html

Prijava je potrjena po povratni informaciji Mariborske knjižnice.
Prijave sprejemamo do 15. novembra 2018.
Kotizacija za udeležbo znaša 50,00 evrov.
Število udeležencev je omejeno, kotizacijo pa po opravljeni storitvi in prejemu računa poravnate na TRR Mariborske knjižnice.

Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.