Back to All Events

Delavnica radijske strategije - Simon Macuh


  • KID Kibla 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
kiblix_radijska_strategija.jpg

Mentor: Simon Macuh
Delavnica radijske strategije – mapiranje javnega prostora v radijskem etru
15. 11. četrtek, 10.00–15.00 
predstavitev delavnice v sredo, 14. 11. ob 19. uri 
KIBLIX 2018

Med problemi raziskovanja radijskih strategij se izmenjujejo vsebinske in formalne paradigme, včasih pa tudi povsem entuziastični poizkusi poustvarjanja radijskih fenomenov. 
V delavnici, ki sledi prezentaciji, bomo poskusili spoznati to dejstvo, tako da bomo v urbanem prostoru iskali, kje lahko na javnih mestih (trgovine, lokali...) še lahko slišimo radijske vsebine. Zanimalo nas bo, na kakšen način so tam, čemu služijo, kako sooblikujejo ta prostor in podobno. Skratka mapiranje FM radijske krajine v javnem prostoru. Da bo proces seveda bolj zanimiv in bo razprl več plasti, bomo s pomočjo tehnologij (radijski sprejemniki, Raspberry Pi, pametnimi telefoni) izvedli še kakšno preprosto intervencijo v radijski javni prostor. 

Delavnica je primerna za študente humanističnih, umetniških in tehničnih smeri, za entuziaste na teh področjih in vse, ki jih zanimajo intermedijski pristopi, radio in javni prostor. Delavnica je primerna za osebe nad 18 let.

Vabljeni tudi na predavanje v sredo 14. 11. ob 19.00 uri na predavanje Simona Macuha, ki bo predstavil delavnico piratskega radia.