Back to All Events

Umetniki za umetniško izobraževanje (HDLU in KIBLA)

  • artKIT Kibla 14 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Umetniki za umetniško izobraževanje 4 (Erasmus+)
HDLU Zagreb v sodelovanju s KID KIBLA
artKIT, Glavni trg 14, Maribor
13.–26. januar 2019
priložnostna razstava v petek, 25. januarja, otvoritev ob 18. uri.

Hrvaško društvo likovnih umetnikov od 1. 6. 2018 do 31. 5. 2019 izvaja četrti projekt v okviru EU programa Erasmus + z naslovom umetniki za umetniško izobraževanje 4. S povezovanjem HDLU-ja z izobraževalnimi ustanovami želijo spodbujati dijake, da izkoristijo svojo izobrazbo in poklic, ter pridobiti posebna znanja tudi izven formalnega izobraževanja.

Ta projekt omogoča 2 tedna mobilnosti 35 učencev in 10 učiteljev iz petih hrvaških šol za uporabne umetnosti in se izvaja kot izvajanje strokovne prakse pod mentorstvom profesionalnih likovnih umetnikov v Litvi, Sloveniji in v Avstriji.

V Mariboru se bodo udeleženci izobraževali od 13. do 26. januarja 2019 v prostoru artKIT na Glavnem trgu 14. Svoja dela bodo ob koncu izobraževanja predstavili na priložnostni razstavi v petek, 25. januarja, otvoritev ob 18. uri.

Na izobraževanju v Mariboru bo 14 dijakov in dveh spremljevalcev iz Srednje šola za uporabno umetnost Reka (kiparski oddelek 2 udeleženca, oblikovanje 5 udeležencev) in Srednje šole uporabnih umetnosti in dizajna Pula (slikarski oddelek 3, oblikovanje 3, kiparski oddelek 1 udeleženec)

Srednja šola za uporabno umetnost Reka / Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci:
Dora Abram
Hana Hirnig
Lucija Skitarelić
Emily Cunjak
Nathalie Cunjak
Nikolina Filipović
Iva Projić

Srednja šole uporabnih umetnosti in dizajna Pula / Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula:
Deborah Jančić
Viktoria Pereša
Mark Šircel
Marina Pekica
Ella Pinzan
Tara Gasson
Tisa Gavrić

Iz programa izobraževanja:
petek,18. januarja – Ljubljana
sobota,19. januarja – Maribor in vodstvo v UGM

-----------

HDLU (hrvaško Društvo likovnih umetnikov)
četrti projekt ERASMUS+ UMETNIKI ZA UMETNIŠKO IZOBRAŽEVANJE 4

Artists for arts education (Umetniki za umetniško izobraževanje) je projekt hrvaškega Društva likovnih umetnikov (HDLU) v okviru projekta Erasmus+.
Projektna partnerja sta KIBLA (Maribor, Slovenija) in Next (Gradec, Avstrija) ter nova partnerja Univerza v Ljubljani iz Slovenije in VSI ARTKOMAS iz Litve.

V projektu sodelujejo dijaki srednjih šol za uporabne umetnosti in oblikovanje iz Zagreba, Splita, Reke, Osijeka in Pule:
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula.