Back to All Events

Forest Tales / Listavci - Monom

  • KID Kibla 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

FOREST TALES / LISTAVCI - MONOM
15. 11. četrtek, ob 21.00
Stane Špegel: Forest Tales 
KIBLIX 2018 AV nastopi

V začetku septembra je skladatelj, instrumentalist, producent in avtor multimedijskih vsebin Stane Špegel pod umetniškim imenom Monom objavil svoj sedemnajsti samostojni studijski LP «Listavci (uglasbljene vibracije slovenskih gozdov)«. Stane je pozitivne vibracije desetih najpogostejših listnatih dreves in posebej za ta projekt posnete zvočne ambiente domačih gozdov nadgradil z avtorsko chill out godbo in kimatičnimi video filmi, v katerih glavne vloge poleg dreves igrajo tudi njihovi plodovi, semena, listje in lubje.
Še pred koncem jeseni bo album pod imenom »Forest Tales« izšel tudi pri nemški založbi Plusquam Records Labelgroup in bo dosegljiv tudi na vseh vodilnih platformah za prodajo glasbe (iTunes, Beatport, Amazon ....).

BIO
Stane Špegel alias Monom alias HouseMouse alias Stanislav je kot skladatelj, instrumentalist, producent in avtor multimedijskih vsebin na slovenskem umetniškem prizorišču aktiven že več kot tri desetletja. Izdal je sedemnajst samostojnih glasbenih albumov in še osem kot član stilsko precej razgibanih glasbenih skupin (The Stroj, Most, BioNet, Amfibia, Neurobic, Kissik, Fuzit). Kot član kolektiva Microtrip je v preteklih dvajsetih letih nastopal na vseh večjih in pomembnejših festivalih elektronske in eksperimentalne glasbe v srednji Evropi. Njegove skladbe so izšle na številnih domačih in tujih zbirkah. 
Pripravil je tudi že več kot dvajset samostojnih glasbeno-vizualnih predstav/razstav, na katerih svoje skulpture, grafike, reliefne krajine in video filme pospremi še z avtorsko godbo. S svojimi video filmi je sodeloval na več domačih in tujih video festivalih.


Več na: http://www.monom.si/