Back to All Events

Vasko Atanasovski trio - tradicionalno vaskovanje

  • KGB 5 Vojašniški trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Vasko Atanasovski Trio
TRADICIONALNO VASKOVANJE

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

Specialni gost: Žiga Golob – kontrabas


High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica se na tradicionalni koncert v KBG Maribor vrača že osmo leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’. 

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Posebnost letošnjega nastopa, bo posebni gost, Vaskov mnogoletni sodelavec in izjemen glasbenik Žiga Golob z električno bas kitaro. Žiga je že dve desetletji eden vodilnih basistov v regiji, za seboj ima mnoga gostovanja po celem svetu in sodelovanja z glasbeniki kot so: Vlado Kreslin, Severa Gjurin, Tamara Obrovac, Chris Eckman in mnogi drugi. Vsa ta leta, se je marsikdo ob 'brezbasovskem' triu vprašal, le kako bi to zvenelo z basom in sedal je tukaj priložnost, da to preizkusimo!

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski, Marc Ribot…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!


Press:

...»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent


vstopnica - 13 €


Earlier Event: December 22
Hrestač
Later Event: December 22
BoB RocK