Back to All Events

Društvo mrtvih pesnikov - predpremierna turneja Astronavt

  • KGB 5 Vojašniški trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

DMP z Astronavtom v glasbeno medzvezdje 🌟👨🚀
DMP - Društvo mrtvih pesnikov, glasbena zasedba iz Novega mesta, 7. novembra v prostrana vesolja pošilja svoj 8. studijski album. Na njem so skladbe, ki utegnejo preživeti tukajšnji čas in preseči tuzemski prostor. Predpremierno ga bodo predstavili 2. novembra v KGB!

Astronavt je konceptualen album, ki raziskuje minljivost življenja na zemlji ter izgubljenost človeka v vesolju. "Smo res sami v vesolju ali še kdo stanuje tu?" se sprašujejo DMP in preroško napovedujejo pohod človeka v neskončnost medzvezdja. Vsakdo se kdaj počuti kot astronavt, izgubljen v svojem, lastnem vesolju. Kajne?

Na albumu najdemo dve skladbi, ki sta že radijski uspešnici - Tinta in pero in Čip, ter Padalo za strah in naslovno Astronavt, ki bosta kot singla s pripadajočima videospotoma izšli v oktobru in novembru. Na koncertu pa bodo predstavljene tudi vse nove skladbe in potencialne uspešnice z novega albuma. 

Obiskovalici bodo doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj bodo ob predstavitvi skladb z novega albuma lahko uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih.

DMP najraje svoje skladbe izvajajo v živo, njihov glasbeni izraz pa je z novim albumom postal še bolj iskren in neposreden. Krmarijo med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. 

DMP zanimivosti & informacije
YT profil >> https://www.youtube.com/user/DMPofficialslovenia 
FB stran >> www.facebook.com/DMPDrustvomrtvihpesnikov/ 
TW profil >> https://twitter.com/DMPbandSlovenia 
IG profil >> https://www.instagram.com/drustvomrtvihpesnikov/
Spletno mesto >> www.dmp.si


Earlier Event: November 2
Satirikonijada
Later Event: November 2
Cikel Blue Planet: Futurski