Back to All Events

Čefurji RAUS!

  • KGB 5 Vojašniški trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Na odre se vrača gledališka uspešnica Čefurji Raus!

Predstava Čefurji raus! je neverjetna uspešnica - prejela je izjemne strokovne kritike, požela ovacije občinstva in doživela več kot 300 ponovitev! Če je še niste videli, zamujate eno najuspešnejših slovenskih predstav vseh časov! Da o vrhunski zabavi ne govorimo.

Marko Đorđić je čefur. Je sin priseljencev iz Bosne, ki sproščeno, brez dlake na jeziku pripoveduje o življenju na Fužinah, o težavah doma, v šoli, košarkarskem klubu, problemih z drogami, policijo in še mnogih drugih. 

Predstavo Čefurji raus!, po uspešnici Gorana Vojnovića, odlikuje živa in aktualna govorica mladih čefurjev - čefurščina. Besedilo je svojevrstna mešanica slovenščine, jezikov bivše Jugoslavije in pouličnega slenga. Središče gledališke predstave zaseda samostojni pripovedovalec, ki je humoren opisovalec dogodkov in hkrati vešč kritik, saj z ostrimi refleksijami razkriva življenje manjšinskega prebivalstva države ter odkriva stične točke in razkole med večinskim slovenskim prebivalstvom in čefurji. 

" … Čefurji so opasni. Slovenci so prpice. Slovenci majo za sabo policijo pa zakone pa državo pa vse. Čefurji pa nimajo nobenga … " (iz predstave Čefurji raus!)

avtor romana: Goran Vojnović 
dramatizacija in režija: Marko Bulc 
igra: Aleksandar Rajaković – Sale 
glasba (intro/outro): Zlatan Čordić - Zlatko 
produkcija: Dejmo stisnt teater, Glej in No History 

Vstopnina: 11€

PRODAJA VSTOPNIC: spletna stran KingKongTeatra ter 1h pred predstavo na blagajni kluba KGB.

REZERVACIJA VSTOPNIC: 040 33 66 72 ali vstopnice@kingkongteater.si


Earlier Event: October 24
Kons:o:vel
Later Event: October 24
Odilo. Zatemnitev. Oratorij