Back to All Events

Re:akcija / AnatomiX [Titan/Red Light] / Empire Recs. Takeover


  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

Punčke so eden najboljših mladih rock bendov na Hrvaškem v zadnjih 10-ih letih. Čeprav jih občinstvo in mediji opisujejo kot indie/alternative rock bend z izjemno močnim live nastopom, se skupina še ni odločila, kateremu žanru pripada in to prepusti občinstvu. Bend ima za sabo več kot 300 koncertov po vsej Evropi (Nizozemska, Nemčija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Makedonija, Srbija, Madžarska, Slovenija, ...), med katerimi je mogoče poudariti nastope na festivalu Sziget, EXIT, SuperUho, EuroSonic, Ment, Terraneo in pred Pips, Chips and Videoclips v Zagrebu. 

Bend sta formirale Lucija (vokal in kitara) in Ruby (bobni) v Vinkovcih leta 2007. Z odhodom na fakulteto se jima pridruži Anja (bas kitara) in prične se resna zgodba benda. Z izdajo prvega albuma "Sunčano s povremenom naoblakom" leta 2013 pristanejo v središču pozornosti občinstva, medijev in glasbenih kritikov. Album je vključen v vsak "Best album of the year" seznam, tudi izven meja ex-Yu. Kot vrhunec njihove kariere (doslej) smatrajo osebno povabilo za predskupino benda Queens Of The Stone Age v Ljubljani in Zagrebu avgusta 2014. Leta 2016 je bend izdal album "Ništa nije kako se čini" in odšel na svojo prvo neodvisno turnejo po Evropi ter ponovno zasedel visoko mesto na vsakem seznamu najboljših albumov leta. Konec leta 2017 se je Ruby preselila v San Francisco in na njeno mesto je prišel dolgoletni prijatelj benda, Goran. Bend je nadaljeval z delom in napovedal veliko turnejo v letu 2018 ter objavo novega EP-ja "Valovi" in ga bodo predstavljali v dvorani Gustaf!

http://punchke.bandcamp.com/
http://facebook.com/puncke
http://punchke.com/

Stari Pes se je začel ovohavati leta 2011 v Mariboru, natanko 10 let po ljubljanski impro zasedbi Sunday morning, v kateri sta sodelovala kitarist Martin in bobnar Jernej. Po pridružitvi Kristijana na basu in Matica na vokalu so začeli počasi in povsem neobremenjeno razvijati svoj pasji stil, avtorsko godbo s koreninami predvsem v bluzu, improvizaciji in drugih zadnjico-migajočih ritmih. Prelomnica je nastopila decembra 2012, po nastopu in pozitivnih odzivih na koncertu v MC-ju v Pekarni, kjer so se prepričali o njihovem poslanstvu in vse večji potrebi po odrskih izkušnjah. Leta 2013 se je formirala sedanja zasedba z Alešom na djembah in Mišom na basu, ki je v začetku leta 2014 takoj posnela album Off the leash v enem dnevu kot studijski posnetek vaje in ga izdala januarja 2015. »Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv, a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več,« pravi skupina.

https://staripes.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/staripes

Projekt SolarPulseMusic podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Maribor.

Prispevek: 6€


Earlier Event: September 22
Pearl Jam project
Later Event: September 23
Džumbus