Back to All Events

Koncert: nevem nevem, SsmKOSK


  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Kipar Alberto Giacometti v svojem ateljeju, Pariz, Francija, 1958 © Inge Morath / Magnum Photos / FOTOHOF archiv

AGD Gustaf raziskuje slovenske inovativne pristope k ustvarjanju glasbe. Na koncertu, ki se sprehaja med glasbenimi žanri, govorjeno besedo in hrupom, boste imeli priložnost slišati nova albuma SsmKOSK iz Ljubljane in primorsko-ljubljanskega benda nevemnevem, 

nevem nevem

Šestčlanska »nojzerska pošast« nevem nevem hara in pustoši na križišču govorjene pesniške besede in razdiralnega hrupa. nevemnevem so zavezani hrupnim ekspresijam, brezkompromisnim medžanrskim izletom v neznano, fragmentiranju poetičnih tekstov in nenadnim prebliskom DIY elektronskih vezij. S svojim razdiralnim hrupom, ki se napaja iz širokega spektra glasbenih zapuščin od no-wave glasbe do free jazza, se na prizorišču gibljejo že od leta 2011. Leta 2012 so izdali demo album ...vem da..., leta 2015 so bili klubski maratonci, leto kasneje pa so spomladi začeli s snemanjem albuma Čisto malo ljudi, ki je izšel junija 2018 in dokumentira njihovo večletno ustvarjalno pot.

https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/nevem-nevem-321203151304984/
https://nevem-nevem.bandcamp.com/
https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/nevem-nevem-isto-malo-ljudi

SsmKOSK

Procesiranje semplov, programiranje bobnov in instrumentov, terenski zvočni posnetki, električna kitara, klasična kitara, saksofon, bağlama, poezija in govor. Vse to je SsmKOSK, solo projekt Blaža Božiča, ki je leta 2016 debitiral z EP albumom Trsatskim stubama in letos aprila izdal LP album Ptičji mozak.

https://www.facebook.com/SsmKOSK-1428961090653734/
https://ssmkosk.bandcamp.com
https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/ssmkosk-pti-ji-mozak


Earlier Event: October 6
UG Mb2018 #5: Nataša Berk