Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

GLASBENA TRŽNICA

22. septembra, 2018 10:00 - 18:00

FESTIVAL MARIBOR: ZVOČNI VRT, VODENJE PO RAZSTAVI Z DELAVNICO
Glasbena tržnica ponuja interaktivno razstavo, tri koncerte in celo – kuhinjo! Ja, prav ste prebrali. Tudi kuhali bomo. A ne jedi…

Tudi letos Festival Maribor ni pozabil na najmlajše poslušalce. Nasprotno! Odlični odzivi prejšnjih let so nas spodbudili, da svojim najbolj iskreno navdušenim poslušalcem pripravimo še pestrejši in še bogatejši program. Festival Maribor tako postaja eden najbolj razigranih festivalov resne glasbe pri nas, zagotovo pa je edini, ki se lahko pohvali s poslušalci v – pleničkah.

Glasbena tržnica, celodnevni program za majhne in velike otroke ter starše bo potekal v soboto, 22. septembra:
– 10.00-18.00: Zvočni vrt
– 10.00: IMA ZAČETEK, KONCA NE
– 11.00: V LOV!
– 16.00: GLASBA PRIPOVEDUJE ZGODBE
– 17.00: ZVOČNA KUHNA

👦👧
10.00-18.00 / Vetrinjski dvor
ZVOČNI VRT
ZAKAJ BI GLASBO LE POSLUŠALI? USTVARJAJTE JO!

Interaktivna razstava izvirnih glasbenih inštrumentov za otroke in odrasle, nastala po idejni zasnovi Petra Kusa, je umeščena v namišljeni »botanično-zoološko-akustični« vrt, v katerem so rastline in živali oblikovane v zveneče objekte in izvirne glasbene instrumente. Obiskovalce spodbuja, da se dotaknejo razstavljenih zvočil in tudi sami raziskujejo ter ustvarjajo glasbo, namesto da bi jo le pasivno poslušali.
Otvoritev bo v soboto, 15. septembra, ob 15. uri.

👦👧
10.00 / Vetrinjski dvor
IMA ZAČETEK, KONCA NE
Glasbeno-plesna predstava in delavnica

Učenci in mentorji Konservatorija za glasbo in balet Maribor nas bodo skozi glasbo in ples popeljali po skrivnih poteh glasbene in plesne umetnosti. Popotovanje se bo zaključilo z večglasnim petjem ob spremljavi inštrumentov, ustvarjenih na delavnici. Predstava je namenjena osnovnošolskim otrokom, seveda pa ste dobrodošli tudi mame in očetje, babice in dedki, tete in strici.

👦👧
11.00 / Vetrinjski dvor
V LOV!
Z ROGOVI LOVIMO LJUBEZEN DO GLASBE

Na koncertni matineji za družine z otroki bodo najmlajši obiskovalci zagotovo osupnili ob bleščeči zmešnjavi cevi in ventilov, ki ji pravimo rog, nato pa jih bodo hornisti Borut Pahič, Marko Arh, Blaž Ogrič in Boštjan Lipovšek navdušili še z njegovim mogočnim zvokom. No, to navdušenje boste z njimi delili tudi starši. Obljubimo!

👦👧
16.00 / Viteška dvorana Pokrajinskega muzeja Maribor
GLASBA PRIPOVEDUJE ZGODBE
NIHČE NI PREMAJHEN ZA ZGODBE. IN GLASBO.

Na Festivalu Maribor svoj koncert vselej dobijo tudi najmlajši poslušalci, tisti, ki jih na koncert pripeljejo v otroškem vozičku ali v maminem (atijevem, babičinem…) naročju. Tudi letos jim bodo zgodbe pripovedovali zvoki črno belih tipk, po katerih bodo plesali prsti Adriane Magdovski.

👦👧
17.00 / Vetrinjski dvor
ZVOČNA KUHNA
ODLIČEN RECEPT: KUHAMO ZVOKE!

Zvočna kuhna je interaktivni zvočni performans za otroke, starejše od 5 let, in odrasle. Zasnovana je kot mešanica gledališko-lutkovne predstave in delavnice izdelovanja inštrumentov. Obiskovalci so povabljeni v kuhinjo, katere kuharski mojster je izgubil okus. Le kako naj potem pripravlja jedi? Morda pa si lahko občutek okušanja nadomesti z ustvarjanjem in okušanjem zvokov? Kot kuharji preizkušajo najrazličnejše kombinacije okusov in sestavin, naš glasbeni kuhar uživa v mešanju najrazličnejših zvokov, pri čemer nastajajo vselej nove kombinacije, ki so prav tako slastne kot čokoladna torta! Zvočno kuhalnico pa v roke seveda dobijo tudi obiskovalci. Že veste, kakšno specialiteto boste skuhali?

⚡ VEČ O DOGODKIH
http://festivalmaribor.si/program/zvocni-vrt-15-29-september/
http://festivalmaribor.si/program/glasbena-trznica-ima-zacetek-konca-ne/
http://festivalmaribor.si/program/glasbena-trznica-v-lov/
http://festivalmaribor.si/program/glasbena-trznica-glasba-pripoveduje-zgodbe/
http://festivalmaribor.si/program/glasbena-trznica-zvocna-kuhna/

⚡ VSTOPNICE
Vstopnine ni!

⚡ PROGRAM FESTIVALA
http://festivalmaribor.si/program/

Podrobnosti

Datum:
22. septembra, 2018
Čas:
10:00 - 18:00