Back to All Events

Pop-Upstart: Slovenska - local made predstavlja JNŽ


  • Center za kreativnost 11 Partizanska cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
pop.jpg

Začetek leta bomo serijo Pop-Upstart otvorili s predstavitvijo mariborske trgovine Slovenska – local made, ki jo vodita dve oblikovalki, Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Tina in Lucie sta k sodelovanju na tokratni Pop-Upstart dogodek povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko keramike iz Ljubljane, katere izdelki so prav tako na prodaj v njuni trgovini.

V projektni pisarno Centra za kreativnost v Mariboru, vsak mesec predstavljajmo slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter prodajajo svoje izdelke. Na ta način želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

PROGRAM DOGODKA:
Predstavitev in pop-up shop: četrtek, 17.1. od 18:00 do 22:00
Pop-up shop: petek, 18.1. od 10:00 do 18:00


Slovenska - Local made je trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev, kjer lahko izbirate med izdelki mladih oblikovalcev, umetnikov in ustvarjalcev, ki prihajajo iz Slovenije. Vsak izdelek je narejen lokalno in nosi v sebi edinstveno zgodbo. Tina Krajnc in Lucie Görlichová, ki stojita za trgovino in blagovno znamko Slovenska poudarjata, da se z vsakim nakupom podpira in pomaga lokalnim ustvarjalcem, da lahko rastejo in se razvijajo.

Janža Dolinšek je oblikovalka uporabne keramike, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni na predstavitveni pogovor z ustvarjalkami, ki bo v četrtek, 17. januarja 2019, ob 18. uri v Projektni pisarni Maribor, Partizanska cesta 11. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, kjer bodo izdelki iz nabora trgovine Slovenska – local made ter JNŽ vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah; enako tudi v petek, 18. januarja, od 10. do 18. ure.